De waarheid over de chronische ziekte van Kim Kardashian

Inhoudsopgave:

De waarheid over de chronische ziekte van Kim Kardashian
De waarheid over de chronische ziekte van Kim Kardashian
Anonim

Een belachelijke hoeveelheid geld en toegang tot elk schoonheidsregiment op aarde zal een ernstige chronische ziekte een totaal geheim houden, zelfs voor miljoenen fans. Voor de meeste mensen is het probleem waarmee Kim Kardashian sinds 2011 te maken heeft iets dat hun leven plaagt. Het is een altijd aanwezige herinnering dat er iets niet klopt. Maar niet voor Kim. Hoewel ze in het geheim een groot deel van haar leven met een ziekte leeft, hebben de meeste van haar fans absoluut geen idee…

Kim worstelt met een onflatteuze chronische aandoening

Hoewel Kim heeft gezegd dat ze een relatie heeft met Cher van Clueless, blijkt dat ze ook kan omgaan met personages uit Running With Scissors omdat ze een aandoening heeft die psoriasis wordt genoemd. Nu weten sommige van Kim's die-hard fans dit misschien al. Ze heeft tenslotte een paar afbeeldingen op haar sociale media geplaatst van haar rode huidopflakkeringen. Daarnaast heeft ze een essay van 1000 woorden geschreven over haar strijd met de chronische aandoening. Maar meestal zwijgt ze er net zo veel over als over haar vroegere relatie met Paris Hilton.

Veel hiervan heeft te maken met het feit dat ze een bepaald imago hoog moet houden. Ze heeft tenslotte het grootste deel van haar carrière gebouwd op haar fysieke verschijning. Aan de andere kant heeft ze ook veel geld verdiend met het toelaten van fans in haar persoonlijke leven (zoals samengesteld als veel van die inhoud eigenlijk is). Dit is de reden waarom ze in 2011 haar psoriasis en psoriasis artritis aan de orde stelde in Keeping Up With The Kardashians.

Voor degenen die het niet weten, psoriasis is een auto-immuunziekte die op de huid verschijnt in de vorm van rode, schilferige plekken die kunnen jeuken en zelfs bloeden in de meer ernstige omstandigheden. Het kan een vrij onmerkbare toestand zijn of het kan iemands leven volledig veranderen.

Psoriasis is niet besmettelijk, maar kan erg ongemakkelijk zijn voor degenen die ermee te maken hebben. De reden waarom de huid zo reageert, heeft te maken met foutieve signalen die het immuunsysteem uitzendt om de groei van huidcellen te versnellen. Het is te behandelen, maar alleen na verloop van tijd met een verscheidenheid aan technieken. Gelukkig voor Kim Kardashian heeft ze al het geld en de toegang ter wereld om ermee om te gaan. Psoriasis is een ongelooflijk veel voorkomende ziekte en treft ongeveer 7,5 miljoen Amerikanen, volgens psoriasis.org.

Hoe Kim omgaat met haar psoriasis

Door de jaren heen heeft Kim haar fans laten kennismaken met enkele van de manieren waarop ze haar psoriasis-uitbraken beheert. Aan het uiterlijk van haar sociale-media-accounts lijkt het alsof ze deze uitbraken heel goed beheert. Maar dat wil niet zeggen dat het geen uitdaging voor haar kan zijn.

"Hoewel ik altijd ben opgegroeid met mijn moeder met psoriasis en haar hoorde praten over haar strijd, had ik echt geen idee hoe mijn leven zou zijn om met een auto-immuunziekte om te gaan", schreef Kim in een gepubliceerd essay. door Poes."Het heeft mijn moeder echt geholpen om UV-stralen direct op de plekken te krijgen, maar voor mij zou die remedie de gebieden verbranden en ervoor zorgen dat ze jeuken, dus ik voelde me altijd hulpeloos. Ik ben het enige kind aan wie mijn moeder haar auto-immuunprobleem heeft doorgegeven. Gelukkig, lol."

Kim was 25 toen ze haar eerste psoriasisopflakkering kreeg, die werd veroorzaakt door een zware verkoudheid. De vlekken zaten overal op haar benen en buik. Om ermee om te gaan, kreeg ze een cortisone-injectie die de problemen vijf jaar lang oploste. Tegen het begin van de dertig kwamen de problemen echter terug.

Sindsdien beheert ze het continu zonder dat haar fans de volledige details weten tot haar korte Poosh-artikel in 2019.

"De afgelopen acht jaar, hoewel de vlekken onvoorspelbaar zijn, kan ik altijd rekenen op mijn belangrijkste plek op mijn rechter onderbeen, die constant opflakkert. Ik heb geleerd om met deze plek te leven zonder crèmes te gebruiken of medicijnen - ik deal gewoon. Soms verdoezel ik het en soms niet. Het boeit me niet echt. Toen ik beide keren zwanger werd, ging het volledig weg. Dat was geweldig, maar toen kwam het weer terug. Eerder dit jaar werd het extreem erg - het bedekte mijn hele gezicht en een groot deel van mijn hele lichaam."

Om het nog erger te maken, heeft Kim's psoriasis ook artritis psoriatica veroorzaakt, wat haar uitbraken fysiek pijnlijk maakt.

"Ik werd die ochtend wakker en ik kon nog steeds mijn telefoon niet opnemen. Ik schrok - ik kon niet eens een tandenborstel oppakken, mijn handen deden zo'n pijn ", schreef Kim voordat ze uitlegde hoe ze kreeg het voor elkaar. "Voordat de artritis toesloeg, deed ik ongeveer vier maanden alles natuurlijk - elke zalf, crème, serum en schuim die je je maar kunt voorstellen en alles van de dermatoloog. Ik heb zelfs een kruidenthee geprobeerd die naar teer smaakte. Ik probeerde selderijsap voor acht weken. Dan zou ik selderijsap gemengd met de thee doen. Ik zou dat twee keer per dag doen. Ik was gewoon uitgeput door alles. Ik veranderde mijn dieet naar plantaardig (wat ik nog steeds volg)."

Gelukkig voor Kim had ze toegang tot elke crème en zalf voor behandeling in de wereld en kreeg ze zelfs een lichte machine voor haar huis, iets wat de overgrote meerderheid van mensen met psoriasis gewoon niet kan. De overgrote meerderheid van deze behandelingen werkte niet 100% voor Kim, maar ze heeft manieren gevonden om met haar problemen om te gaan.

"Ik ben extreem comfortabel geworden met mijn psoriasis. Het maakt niet uit waar het zich op mijn lichaam bevindt, soms vind ik het prima om ermee te pronken en soms wil ik niet dat het een afleiding is, dus ik bedek het op met lichaamsmake-up, "beweerde Kim. "Ik leef gezond en probeer zo plantaardig mogelijk te eten en zeemos-smoothies te drinken. Met alle stress in het leven probeer ik ervoor te zorgen dat ik tijd voor mezelf neem, zodat ik gecentreerd ben en mijn stress tot een minimum beperkt. Ik hoop dat mijn verhaal iemand anders met een auto-immuunziekte kan helpen om er zeker van te zijn dat er licht aan het einde van de tunnel is."

Aanbevolen: