Jean-Claude Van Damme zegt dat zijn geheime ziekte hem een 'gebroken man' maakte

Inhoudsopgave:

Jean-Claude Van Damme zegt dat zijn geheime ziekte hem een 'gebroken man' maakte
Jean-Claude Van Damme zegt dat zijn geheime ziekte hem een 'gebroken man' maakte
Anonim

Op elk willekeurig moment in Hollywood zijn er een heleboel verschillende sterren waar de roddelbladen en de pers veel aandacht aan besteden. Aan het eind van de dag is de waarheid echter dat de meeste beroemdheden die beroemd worden, echt niet zo interessant zijn. Per slot van rekening moeten veel van de meest interessante mensen in het leven veel overwinnen, en sterren hebben de neiging om een gemakkelijk leven te hebben vanwege hun roem, fortuin en in de meeste gevallen hun knappe uiterlijk.

Eens leek het erop dat Jean-Claude Van Damme je typische oninteressante ster was, ook al kon hij geweldige dingen met zijn lichaam doen. In de loop der jaren is echter duidelijk geworden dat Van Damme een behoorlijk fascinerende kerel is. Van Damme heeft immers interessante dingen gezegd over zijn eigen carrière, hij heeft andere prioriteiten dan de meeste filmsterren en hij is de afgelopen jaren heel open geworden tijdens interviews. Als gevolg van die laatste eigenschap is nu bekend dat Van Damme ooit een gebroken man was vanwege een ziekte waaraan hij leed.

De ziekte van Jean-Claude Van Damme

Na een aantal jaren als een van de grootste filmsterren ter wereld te hebben doorgebracht, begon de carrière van Jean-Claude Van Damme halverwege de late jaren '90 te slippen. Rond diezelfde tijd was het persoonlijke leven van Van Damme in puin, zoals de beroemde acteur achteraf toegaf. Het blijkt dat daar twee redenen voor zijn. De eerste is het feit dat Van Damme afhankelijk was geworden van een illegale stof die het leven van veel mensen heeft verwoest. Als het gaat om de tweede reden waarom Van Damme op een slechte plek zat, werd later gediagnosticeerd met een gezondheidsprobleem waar hij geen controle over had.

Toen Jean-Claude Van Damme in 2011 verscheen in de Britse realityshow Behind Closed Doors, onthulde de beroemde acteur voor het eerst dat bij hem een bipolaire stoornis was vastgesteld. Gelukkig is Van Damme niet de enige ster die heeft gesproken over hun diagnose van een bipolaire stoornis, waardoor mensen meer te weten kwamen over de stemmingsstoornis. Hoewel het geweldig is dat Van Damme nu open is over zijn geestelijke gezondheid, betekent dat niet dat hij een gemakkelijke weg heeft gehad om te komen waar hij is. Van Damme heeft zelfs gezegd dat hij zich gebroken voelde voordat hij de diagnose kreeg en zelfs overwoog zelfmoord te plegen.

Toen Jean-Claude Van Damme de waarheid leerde over zijn geestelijke gezondheid en dat mensen met een bipolaire stoornis een grotere kans op afhankelijkheid hebben, heeft hij een aantal enorme veranderingen aangebracht. Ten eerste stopte Van Damme met het gebruik van illegale middelen cold turkey. Vervolgens veranderde Van Damme zijn gedrag op verschillende opmerkelijke en moeilijke manieren. “Ik train anders, ik eet anders, ik probeer minder snel te praten omdat ik veel passie heb voor het project.” Volgens wat Van Damme in 2017 aan Rolling Stone vertelde, hebben alle veranderingen die hij heeft aangebracht hem geholpen om op een veel betere plek in zijn leven te zijn."Ik ben beter dan gisteren."

Wat Jean-Claude Van Damme nu doet

Als mensen tegenwoordig naar de filmografie van Jean-Claude Van Damme kijken, lijdt het geen twijfel dat hij niet de ster is die hij ooit was. Van Damme ging tenslotte van een van de grootste actiefilmsterren aller tijden naar de hoofdrol in een hele reeks low-budgetfilms die de theaters overslaan. Als mensen het leven van Van Damme echter in een ander licht bekijken, lijkt het duidelijk dat hij zich vandaag op een veel betere plek bevindt. In feite lijkt zelfs de carrière van Van Damme op een bepaalde manier gezonder.

Toen hij een gastrol had in een aflevering van Friends, was Jean-Claude Van Damme zo moeilijk om mee om te gaan dat de maker van de show hem jaren later uitriep. Tegenwoordig is het echter vele, vele jaren geleden dat iemand een probleem heeft gehad met de manier waarop Van Damme zich momenteel op de set gedraagt. Naast dat hij schijnbaar een stuk beter is om mee samen te werken, lijkt Van Damme geluk te hebben gevonden in zijn persoonlijke leven.

Net als veel andere filmsterren is Jean-Claude Van Damme meerdere keren getrouwd. Van Damme is zelfs vijf keer door het gangpad gelopen en de meeste van zijn huwelijken eindigden snel. Met dat in gedachten zegt het feit dat Van Damme sinds 1999 getrouwd is met Gladys Portugues veel over het feit dat hij op een veel betere plek is, Opmerkelijk genoeg was de vrouw met wie Jean-Claude Van Damme momenteel al meer dan twintig jaar getrouwd is, ook zijn derde vrouw. Echter, de eerste keer dat Van Damme en Portugues trouwden, scheidden ze vijf jaar later. Naast het schijnbaar vinden van de liefde van zijn leven, hoewel zijn tweede huwelijk met Gladys Portugues ook moeilijke tijden heeft doorgemaakt, is Van Damme de trotse vader van drie kinderen.

Aanbevolen: