Dit is waarom Jay-Z nooit meer met Rita Ora zal werken

Inhoudsopgave:

Dit is waarom Jay-Z nooit meer met Rita Ora zal werken
Dit is waarom Jay-Z nooit meer met Rita Ora zal werken
Anonim

Na de release van haar debuutalbum, Ora, in 2012, waaruit de hitsingles 'How We Do', 'R. I. P.' en 'Radioactive', zag het er goed uit voor Rita Ora, die sinds 2008 een contract had bij Jay-Z's Roc Nation, toen ze nog maar 18 was.

Naarmate de tijd verstreek, raakten Ora's fans echter gefrustreerd door het platenlabel, waarvan ze dachten dat het de Britse zangeres niet genoeg promootte of op de markt bracht om haar over te halen en uiteindelijk de volgende grote mainstream-artiest te worden.

Haar debuutalbum had een beperkte Europese release, en hoewel Ora graag een project in Noord-Amerika wilde lanceren, vertraagden verschillende vertragingen en vermeende creatieve meningsverschillen de zangeres om een project naar de VS te laten vallen tot 2018… tegen die tijd had ze Roc Nation is al vertrokken.

De hitmaker 'Let You Love Me' voelde zich ondergewaardeerd en niet gewaardeerd bij haar vorige label, dat volgens haar meer gericht was op andere artiesten onder het roster, waaronder Rihanna, die de belangrijkste prioriteit van Roc Nation werd voorafgaand aan de release van 2016's Anti.

Rita Ora's vete met Jay-Z

Terwijl Rita en Jay-Z een vrij goede werkrelatie deelden aan het begin van de carrière van de blonde schoonheid, namen de zaken een drastische wending toen Ora besloot haar ex-baas aan te klagen ' bedrijf in een wanhopige poging om onder haar contract met de muziekmagnaat te komen.

Vermoedelijk had Ora veel geschillen met het label over het eindelijk uitbrengen van een volledig project in de VS. De 30-jarige was ervan overtuigd dat ze niet langer een prioriteit voor het bedrijf was, wat te merken was aan het feit dat Ora nog steeds moeite had om een album in de VS te droppen.

In gerechtelijke documenten beweerde ze dat, hoewel ze verschillende albums heeft opgenomen die klaar zijn voor release, de veranderingen binnen het bedrijf haar muziek uiteindelijk aan de zijlijn hadden gezet toen Roc Nation zijn aandacht richtte op sportmanagement en zijn Tidal-streamingservice.

Bovendien werd er een enorme marketingcampagne besteed aan Rihanna's album Anti voor de release van januari 2016, die maanden van tevoren was voorbereid, wat betekende dat Ora zou moeten wachten om haar muziek weer uit te brengen.

Gedurende deze tijd had The Sun ook gemeld: Rihanna heeft Rita nooit gemogen en heeft haar kracht bij Roc Nation dienovereenkomstig gebruikt. Dit is de belangrijkste reden waarom de managers van het label niet geïnteresseerd zijn in het promoten van Rita.

"Liedjes die aan haar kunnen worden voorgelegd, worden automatisch aan Rihanna gegeven, die ze vervolgens maanden kan vasthouden voordat ze besluit dat ze ze niet wil."

In haar klacht, verkregen door Hollywood Reporter, schreef haar advocaat: Toen Rita tekende, waren Roc Nation en haar senior executives erg betrokken bij haar als artiest. Naarmate de belangen van Roc Nation diversifieerden, waren er minder middelen beschikbaar en kreeg het bedrijf te maken met een draaideur van leidinggevenden.

“Rita's overgebleven supporters bij het label vertrokken of gingen verder met andere activiteiten, tot het punt waarop ze geen relatie meer had met iemand bij het bedrijf. Rita's relatie met Roc Nation is onherroepelijk beschadigd. Gelukkig voor Rita had de Californische wetgever de vooruitziende blik om zijn artiesten te beschermen tegen het soort perikelen dat ze heeft meegemaakt met Roc Nation.

Roc Nation klaagde Ora in februari 2016 aan en eiste een schadevergoeding van $ 2,4 miljoen. De rechtszaak beweerde dat het label miljoenen dollars had uitgegeven aan marketingopnames en andere kosten, die "een belangrijke rol speelden bij het begeleiden van mevrouw Ora naar haar huidige niveau van succes en roem."

Later dat jaar werd de zaak geregeld en werd Ora haar contract met Roc Nation ontzegd voordat ze een nieuwe deal sloot met Atlantic.

Ze bracht in november 2018 haar tweede album Phoenix uit. Het was haar eerste albumrelease in de VS sinds ORA alleen in Europa verkrijgbaar was.

Ondertussen, in 2019, opende Ora haar angst om het bedrijf van Jay-Z aan te klagen toen ze de beslissing nam om het label te verlaten. Ze maakte zich zorgen over zijn reactie en hoe dit uiteindelijk haar carrière zou kunnen beïnvloeden.

Ik maakte me zeker een beetje zorgen en ja, ik was bang voor mijn leven omdat dit mijn leven is. Mijn muziek is alles wat ik ken, dus voor mij was ik absoluut bang.

"Ik wil hier het juiste woord vinden, en misschien is dit mijn interpretatie, maar ik voel me gediscrimineerd omdat ik een vrouw was", vertelde ze aan de Sunday Times. "Ik had bijna het gevoel - misschien is dit slechts mijn interpretatie - dat ik een betere kans had gehad als ik een man was geweest."

In februari 2021 bracht Ora een extended play uit met de titel Bang, met de singles "Bang" en "Bang Bang", met een piek op nummer 16 op de Amerikaanse Top Dance/Electronic Albums.

Er wordt al gezegd dat de Joegoslavische hitparade aan haar derde studioalbum werkt, en hoewel ze nog geen releasedatum heeft genoemd, weten we zeker dat het sneller zal dalen dan alles wat Ora heeft uitgebracht onder de paraplu van Roc Nation.

Aanbevolen: