Waarom 'Family Guy' nooit meer 'Star Wars' zal parodiëren

Inhoudsopgave:

Waarom 'Family Guy' nooit meer 'Star Wars' zal parodiëren
Waarom 'Family Guy' nooit meer 'Star Wars' zal parodiëren
Anonim

Star Wars parodieën zijn niets nieuws. Eigenlijk heeft elk televisieprogramma ernaar verwezen, het in de structuur van een aflevering verwerkt of er een grapje van gemaakt. Maar Seth MacFarlane's Family Guy ging echt helemaal los op het meesterlijke universum van George Lucas. Natuurlijk hebben de schrijvers tijdens de epische serie van Family Guy veel grappen gemaakt over de Star Wars-films, maar het is hun 'Laugh It Up, Fuzzball'-trilogie waar fans echt dol op zijn.

De eerste van de drie uur durende speelfilm die een parodie is op de originele Star Wars-serie, Blue Harvest, werd uitgebracht in 2007. Dit werd gevolgd door Something, Something, Something, Dark Side in 2010 en It's A Trap! in 2011. Sindsdien smeken fans Seth en zijn team om parodiefilms te maken op de prequelfilms van George Lucas en de gehate vervolgfilms van Disney. Maar helaas is dit hoogst onwaarschijnlijk. Dit is waarom…

Disney is de reden waarom Family Guy Star Wars niet meer zal aanraken

Het zou geen verrassing moeten zijn voor iedereen die ook maar een beetje weet hoe de Disney Corporation werkt dat het team van Family Guy ze "moeilijk" heeft genoemd. De wens om creatieve en financiële controle over hun producten te hebben is legendarisch en het is een van de belangrijkste redenen waarom fans zo bezorgd waren dat ze de Star Wars zouden overnemen. Vooral toen werd aangekondigd dat ze de oorspronkelijke plannen van George Lucas voor de vervolgtrilogie zouden verwerpen ten gunste van iets zwaars op nostalgie (of Member Berries, als je een fan van South Park bent) en in overeenstemming kwamen met andere gezinsvriendelijke inhoud onder de Disney-vlag.

In 2016, een jaar nadat Disney de eerste van de Star Wars-prequelfilms uitbracht, The Force Awakens, stelde een producer van Family Guy een vraag over de mogelijkheid van meer Star Wars-parodiefilms. Het was op San Diego Comic-Con in 2016 dat producer Alec Sulkin dit werd gevraagd door een enthousiaste fan. Maar de fan kreeg niet precies het antwoord dat ze zochten. Dit komt omdat hij, Seth MacFarlane en de rest van de mensen bij Family Guy niet van plan zijn een prequel-trilogie te maken of, vooral, een vervolgtrilogie-parodie. En dat heeft allemaal te maken met Disney.

"We vinden de eerste drie leuk, maar tegen de tijd dat we klaar waren met de derde, denk ik dat we bijna klaar waren om zelfmoord te plegen," zei Alec tegen de fan, verwijzend naar hoe uitdagend het proces was om het project te krijgen gemaakt onder het toeziend oog van de Disney Corporation. "Het nieuwe regime bij Star Wars slash Disney is een beetje moeilijker om mee om te gaan. Voordat we alleen met Lucasfilm en Seth te maken hadden, hadden we een goede relatie met hen… Ik denk alleen dat [Disney's] een beetje rigider is."

Zo, daar heb je het… Family Guy heeft Star Wars op dezelfde manier geannuleerd als James Woods.

De overstap van LucasFilm naar Disney

Het is duidelijk dat toen Seth MacFarlane, Alec Sulkin en de rest van het creatieve team van Family Guy voor het eerst Blue Harvest maakten, Star Wars nog steeds onder de controle stond van George Lucas en Lucasfilm. Hetzelfde geldt voor Something, Something, Something, Dark Side en It's A Trap! De laatste film in de Family Guy Star Wars-trilogie werd echter uitgebracht net voor de massale verkoop van Star Wars door LucasFilm aan Disney. Naar alle waarschijnlijkheid kwam Seth in deze tijd een paar barrières tegen, aangezien Disney waarschijnlijk veel regels en voorschriften had voor hun gigantische deal. Dit betekent dat ze waarschijnlijk enige creatieve controle hebben geëist van elk Star Wars-materiaal dat rond de tijd van de verkoop zou worden uitgebracht.

Disney Corporation heeft op zijn minst contact opgenomen met het Family Guy-team om parameters in te stellen rond wat ze als Star Wars-satire zouden accepteren en niet. Kortom, ze hielden waarschijnlijk niet van de ongelooflijk ongepaste humor die bij hun product hoort, gezien het feit dat ze het als gezinsvriendelijk op de markt brengen. Disney mag nu Fox bezitten, die eigenaar is van Family Guy, maar ze willen het schone Star Wars-merk absoluut niet bezoedelen met hun nieuw verworven, edgy Family Guy-merk. Bovendien heeft Seth MacFarlane verklaard dat Disney ze heeft uitgeprijsd.

"Ik denk niet dat we die kant op gaan [van het maken van de prequel en vervolgparodieën]", zei Seth MacFarlane in een interview. "Ze zijn gewoon te duur. LucasFilm is [tot nu toe] echt geweldig voor ons geweest."

Dus, terwijl fans hopen dat Peter, Lois, Stewie, Brian, Meg, Chris en de rest van Quohog zich verkleden als Darth Maul, Rey, Kylo Ren en Jar-Jar Binks, is de waarheid dat dit waarschijnlijk nooit zal gebeuren, tenzij de mensen die nu het eigendom van Star Wars beheersen tegen een grapje kunnen…

Aanbevolen: