Brad Pitt zou Angelina Jolie eerder hebben ontmoet als hij had ingestemd met deze film

Inhoudsopgave:

Brad Pitt zou Angelina Jolie eerder hebben ontmoet als hij had ingestemd met deze film
Brad Pitt zou Angelina Jolie eerder hebben ontmoet als hij had ingestemd met deze film
Anonim

Een tijdlang vertegenwoordigden Brad Pitt en Angelina Jolie het gouden koppel van Hollywood. Ze zouden zes kinderen krijgen (die er sindsdien allemaal wat volwassener uitzien). Helaas besloot het paar in 2016 te scheiden. Sindsdien hebben ze gescheiden levens geleid terwijl ze zich midden in een intense voogdijstrijd bevonden (Pitt kreeg onlangs de gezamenlijke voogdij over hun kinderen).

Over het algemeen waren Pitt en Jolie 10 jaar samen. Je kunt je echter afvragen of hun tijd als koppel langer zou zijn geweest als ze elkaar eerder hadden ontmoet. Per slot van rekening had Pitt de kans om Jolie te ontmoeten en met hem samen te werken als hij had ingestemd met een bepaalde Oliver Stone-film.

Ze hadden samen in deze film kunnen spelen voor meneer en mevrouw Smith

In 2004 speelde Jolie in het Oliver Stone biografische drama Alexander. Met acteur Colin Farrell die het titulaire personage vertolkt, laat de film zien hoe Alexander de Grote op zo'n jonge leeftijd het grootste deel van de bekende wereld wist te veroveren. Het bood ook een intieme kijk op Alexanders relatie met zijn familie, vrienden en andere bondgenoten.

Voor Stone was het logisch om een film te maken over deze legendarische historische figuur, aangezien hij altijd al door hem is gefascineerd. "Door de jaren heen was hij mijn held", legde Stone uit tijdens een interview met Uncut. “Hij is misschien wel de meest unieke persoon in de geschiedenis … hem zijn meer dingen overkomen van een vreemde, buitengewone aard dan enig ander mens dat ik ken. Hij was bij meer evenementen en veldslagen betrokken dan tientallen mannen.”

Waarom heeft Brad Pitt de film afgewezen?

Tijdens het casten voor de film wendde Stone zich tot verschillende bekende acteurs. Zo was hij er aanvankelijk van overtuigd dat Tom Cruise een geweldige Alexander zou worden. En toen, voor de rol van zijn beste vriend (en minnaar) Hephaistion, zou Stone naar verluidt Pitt in de gaten houden om de rol te spelen. De Once Upon a Time … In Hollywood-acteur zou zich echter zorgen maken over de rol, hoewel dit niet is bevestigd. Uiteindelijk ging de rol naar Jared Leto.

Sinds hij zich heeft afgemeld voor de film, lijkt het erop dat Pitt er nooit meer iets over heeft gezegd. Dat gezegd hebbende, is het ook vermeldenswaard dat de acteur in 2004 twee films had uitgebracht: Troy and Ocean's Twelve. Dat betekende waarschijnlijk dat hij Alexander niet in zijn schema kon passen. Tegelijkertijd, aangezien hij al betrokken was bij een ander oorlogsepos, Wolfgang Petersen's Troy, was Pitt waarschijnlijk niet geïnteresseerd in zo snel weer een ander oorlogsepos.

Voor de goede orde, Pitt aarzelde ook om Troy in de eerste plaats te doen. Het bleek dat de acteur ermee instemde de film te maken omdat hij een andere film weigerde (het is onduidelijk of Pitt naar Alexander verwees). "Ik moest Troy doen omdat - ik denk dat ik dit nu allemaal kan zeggen - ik me terugtrok uit een andere film en toen iets voor de studio moest doen", onthulde de Oscar-winnaar tijdens een gesprek met The New York Times."Dus ik werd in Troje geplaatst."

En hoewel Pitt geen probleem had met Troy-regisseur Petersen, stelde hij het niet op prijs hoe de film 'een commercieel soort ding werd'. “Elk schot was als, Hier is de held! Er was geen mysterie, 'legde Pitt uit. “Dus rond die tijd nam ik de beslissing dat ik alleen zou investeren in kwaliteitsverhalen, bij gebrek aan een betere term. Het was een duidelijke verschuiving die leidde tot het volgende decennium van films.”

Angelina Jolie wist niet zeker of ze de film zelf zou maken

Jolie heeft misschien de film gemaakt, maar dat betekende niet dat ze er zelf bedenkingen bij had. De actrice werd gecast om de moeder van Alexander, Olympias, te spelen en in het begin wist Jolie niet zeker of zij de juiste persoon was om het personage te portretteren. Ik heb altijd al met Oliver willen werken en ik vind hem gewoon geweldig, maar ik had niet echt gedacht dat dit een rol zou zijn die ik zou kunnen spelen… en ik heb het script in handen gekregen omdat ik het gewoon wilde lezen”, legde de Oscarwinnaar uit tijdens een interview met Blackfilm.com. “Zoals de meeste mensen begreep ik de aspecten van de moeder, wie ze was, niet hoe dat zou werken… en ik wist niet echt wat dat betekende, de geschiedenis, ik kende haar niet echt. Maar ik las het en ik voelde me echt met haar verbonden…”

Pitt heeft misschien geweigerd om Alexander te doen, maar de film had nog steeds veel sterrenkracht, dankzij Jolie, Farrell, Leto, Anthony Hopkins en de latere Christopher Plummer. Helaas zou de film nog steeds worden beschouwd als een flop aan de kassa, die wereldwijd iets meer dan $ 160 miljoen zou verdienen tegen een gerapporteerd productiebudget van $ 155 miljoen.

Misschien heeft Pitt de juiste beslissing genomen om de film toch te draaien. Desalniettemin kan men zich nog steeds afvragen of Jolie en Pitt elkaar iets eerder hadden ontmoet. Voor de goede orde, Jolie was op dat moment single, net gescheiden van de tweede echtgenoot Billy Bob Thornton.

Aanbevolen: