Amazon Prime laat ongemakkelijke reactie achter op de Instagram van Billie Eilish

Inhoudsopgave:

Amazon Prime laat ongemakkelijke reactie achter op de Instagram van Billie Eilish
Amazon Prime laat ongemakkelijke reactie achter op de Instagram van Billie Eilish
Anonim

Van grote bedrijven en bedrijven die afhankelijk zijn van sociale media is het bekend dat ze reageren op pagina's van beroemdheden. Het is eigenzinnig, het is leuk en oh zo openhartig. Ja, dat is gedeeltelijk sarcastisch bedoeld.

Deze keer probeerde Amazon Prime Video mee te doen aan Billie Eilish's laatste Instagram-post en miste het doel. In plaats van over te komen als een brutale inside joke, zoals bedoeld, straalde het alleen ongemakkelijke energie uit.

Goed idee, verkeerde bewoording

Eilish plaatste een reeks foto's van haar videoclip voor haar nummer 'Lost Cause'. De zijdezachte pj-scènes geven ons in 2021 een totale draai aan "Girls Just Wanna Have Fun". Haar onderschrift deed iedereen raden wat de betekenis ervan was, maar dat was niet wat opviel tussen de menigte vragen.

De zangeres onderschrift haar post, "i love girls", en iedereen trok snel conclusies over haar seksualiteit. Zoals, kom op. Zou een man die zijn bericht 'I love the boys' ondertitelt, meteen aanleiding geven tot speculatie over zijn datingvoorkeuren?

Houd grip. Als ze deel uitmaakt van de LGBTQ+-gemeenschap, ga haar dan! Maar ze zou iets laten weten als ze zich daar prettig bij voelde. Fans doen soms echt het meest.

Amazon Prime Video's account heeft alleen maar bijgedragen aan de vermoedelijke chaos. Ze citeerden een van haar hitsingles en probeerden het te laten klinken als een vriend die hun bestie ophitste: "I hear all the good ones go to hell ?"

In echte Gen Z-mode begonnen mensen Amazon tot in de kern te roosteren. Hun sociale-mediateam heeft hierna een groot glas ijswater nodig.

Lees de kamer

Een fan van de Grammy-winnaar antwoordde op de streamingdienst: "@amazonprimevideo, deze opmerking lijkt homofoob", met in het achterhoofd dat Eilish mogelijk op een rustige manier naar buiten kwam. Als ze tijdens Pride Month inderdaad voor dit doel postte, zou de opmerking van Amazon gemakkelijk verkeerd kunnen worden opgevat.

Een andere commentator was het ermee eens: "JE ZEGT DIT TIJDENS PRIDE MAAND???"

We gaan ervan uit dat Amazon in dat opzicht niet hun quote-grab bedoelde. PR-medewerkers moeten echter de kracht van toon en 'verkeerde plaats, verkeerde tijd' kennen. Overwegen hoe een publiek de context zou kunnen verteren, maakt deel uit van de functiebeschrijving.

De videostreamingtak van Amazon hoeft niets toe te voegen aan de LGBTQ+-reactie, gezien het schandaal dat het moederbedrijf in 2020 onderging. Ze doneerden aan goede doelen via AmazonSmile, waaronder liefdadigheidsinstellingen tegen homorechten.

Aanbevolen: