Hoe 'Harry Potter'-ster Robbie Coltrane zijn nettowaarde van $ 4 miljoen vergaarde

Inhoudsopgave:

Hoe 'Harry Potter'-ster Robbie Coltrane zijn nettowaarde van $ 4 miljoen vergaarde
Hoe 'Harry Potter'-ster Robbie Coltrane zijn nettowaarde van $ 4 miljoen vergaarde
Anonim

De Harry Potter-franchise is een van de grootste entertainmentfranchises in de geschiedenis en omvat alles, van boeken tot films en themaparkattracties. Het was jarenlang een belangrijke speler op het grote scherm en tegenwoordig overspoelen fans de theaters om de Fantastic Beasts-films hun ding te zien doen.

Robbie Coltrane speelde Rubeus Hagrid in de franchise, maar een blik op het oeuvre van de acteur onthult dat hij al jaren in verkochte projecten acteert.

Robbie Coltrane heeft een vermogen van $ 4 miljoen, dus laten we eens kijken hoe de acteur zijn fortuin vergaarde.

Coltrane is verschenen op shows zoals 'Cracker'

06802423-C6F5-479D-8B7E-83997B20CEDB
06802423-C6F5-479D-8B7E-83997B20CEDB

Na zijn televisiedebuut in de jaren 70 heeft Robbie Coltrane een solide lijst met credits samengesteld. Natuurlijk staat hij vooral bekend om het werk dat hij op het grote scherm heeft gedaan, maar dit heeft Coltrane er niet van weerhouden om door de jaren heen deel te nemen aan projecten op het kleine scherm. Zijn tijd op televisie dateert zelfs van vóór zijn tijd in de film, en door de decennia heen heeft Coltrane ervoor gezorgd dat hij het contact met zijn televisieroots niet uit het oog verliest.

Na een paar optredens op televisie kon Coltrane in 1981 een terugkerende rol vinden in A Kick Up the Eighties, dat 10 afleveringen duurde. Enkele jaren later zou hij in 13 afleveringen van Alfresco te zien zijn. Deze projecten maakten hem niet echt een magiër, maar ze leverden hem toch wat waardevolle ervaring op en verdienden hem wat geld in het proces.

Uiteindelijk, in 1993, begon Coltrane zijn tijd op Cracker, die 25 afleveringen heeft geduurd. Hij verscheen niet alleen in de show, maar hij verscheen ook in een aantal specials. Tot op heden is dit misschien wel zijn grootste televisierol buiten het hosten van zijn eigen show, Robbie Coltrane Critical Evidence.

Er zijn geen exacte salarissen bekend, maar het is veilig om te zeggen dat deze projecten allemaal hebben bijgedragen aan het maken van Robbie Coltrane tot een rijke artiest. Zo geweldig als televisie is geweest, heeft hij groter werk in de film gedaan.

Hij is te zien geweest in films als 'GoldenEye'

Op het grote scherm heeft Robbie Coltrane zijn meest herkenbare werk gedaan en is hij tijdens zijn carrière in een aantal succesvolle films verschenen. Hij begon zijn tijd in de film in 1980 toen hij een rol kreeg in Flash Gordon, en naarmate de tijd verstreek, zou Coltrane blijven voortbouwen op zijn succes.

Veel van Coltranes filmwerk stond Britse projecten in de weg, maar hij zou de kans krijgen om zijn naamsbekendheid in de loop van de tijd uit te breiden naar een wereldwijd publiek. Films zoals The Adventures of Huck Finn hielpen, en hij kreeg een grote boost nadat hij in 1996 in GoldenEye verscheen. GoldenEye was een enorm succes op het wereldtoneel en Coltrane maakte een gedenkwaardige verschijning in de film.

Andere grote filmprojecten waarvoor Coltrane werd ingeschakeld, zijn Ocean's Twelve, Van Helsing, The Tale of Despereaux en Brave. Coltrane verscheen ook in GoldenEye's vervolg, The Wolrd Is Not Enough, en in Johnny Depp's From Hell. Dat zijn een aantal indrukwekkende filmcredits om te hebben, en het toont alleen maar het soort vertrouwen dat studio's hebben in een artiest van het kaliber van Coltrane.

Deze films hebben Coltrane zeker een behoorlijke brok verandering gemaakt, maar ze verbleken allemaal in vergelijking met wat hij kon bereiken in een van de grootste filmfranchises ooit gemaakt.

De 'Harry Potter'-films waren een mooie opsteker

Vanaf 2001 begon Robbie Coltrane aan zijn iconische vertolking van Rubeus Hagrid in de Harry Potter-franchise, en het enorme succes van de films maakte Coltrane herkenbaarder dan hij ooit was geweest. Eerder in de franchise was Hagrid een belangrijk personage en mensen over de hele wereld gingen de reus leven voor de manier waarop hij uitkeek voor Harry en zijn vrienden.

Andere acteurs streden om de rol, waaronder Robin Williams, maar Coltrane was degene die het optreden van zijn leven binnenhaalde. Dit was een enorme overwinning voor Coltrane, die dol was op de boeken voordat hij de baan boekte.

Volgens de acteur: "Voordat we begonnen? Ik was een grote Harry Potter-fan. Ik werd aanbevolen door vrienden. De grote aantrekkingskracht van Harry Potter voor ons als ouders is dat de Harry Potter-boeken iets zijn waaraan je kunt lezen je kinderen zonder dood te gaan van verveling, want er zijn net zoveel interessante dingen voor volwassenen als voor kinderen, als je begrijpt wat ik bedoel."

Hoewel zijn salaris niet bekend is, heeft de hoofdrol als Hagrid in de franchise zeker Coltrane tot bank gemaakt, en het speelde een grote rol in zijn nettowaarde van $ 4 miljoen.

Aanbevolen: