De wereld heeft bijna een crossover van Michael Jackson en 'Harry Potter', hier is waarom

Inhoudsopgave:

De wereld heeft bijna een crossover van Michael Jackson en 'Harry Potter', hier is waarom
De wereld heeft bijna een crossover van Michael Jackson en 'Harry Potter', hier is waarom
Anonim

Op het hoogtepunt van Michael Jacksons carrière was hij zo'n enorme ster dat het leek alsof hij zo ongeveer alles kon waarmaken wat hij maar wilde. Er zijn tenslotte niet veel popsterren die zoveel geld en invloed hebben gehad dat ze de rechten op de muziek van The Beatles zouden kunnen bezitten.

Natuurlijk moet het vanzelfsprekend zijn dat er in werkelijkheid veel dingen waren die Michael Jackson niet kon laten gebeuren, hoe hard hij ook probeerde. Bijvoorbeeld, hoewel Jackson naar verluidt aanbood een fortuin te betalen om het skelet van Joseph "The Elephant Man" Merrick te bezitten, werd zijn bod ronduit afgewezen. Bovendien had Jackson ooit plannen om samen te werken met Madonna, maar dat is nooit werkelijkheid geworden.

Gezien het feit dat Michael Jackson en Madonna lange tijd werden beschouwd als de koning en koningin van de pop, is het logisch dat ze bijna samen een nummer opnamen. Aan de andere kant is een ander door Jackson voorgesteld project veel verrassender, aangezien de meeste mensen nooit hadden gedacht dat een crossover tussen Jackson en Harry Potter had kunnen plaatsvinden.

Grote filmplannen

Tijdens het leven van Michael Jackson kreeg de wereldberoemde zanger meerdere keren de kans om te acteren. Jackson speelde met name Scarecrow in de klassieke film The Wiz uit 1978. Jackson maakte ook een zeer gedenkwaardige cameo-optreden in Men in Black II als een geheim agent van de titulaire organisatie. Naast die twee rollen speelde Jackson ook in korte films als Ghosts, Moonwalker en Captain EO en dat wil zeggen, niets over het acteerwerk dat hij deed voor zijn muziekvideo's, waaronder Thriller.

Ondanks de acteerervaring die Michael Jackson tijdens zijn leven heeft weten op te doen, is het duidelijk dat de krachten in Hollywood hem in dat licht nooit serieus hebben genomen. Natuurlijk hadden de meeste filmproducenten graag gezien dat Jackson een nummer zou opnemen voor de soundtrack van hun project, maar ze waren niet geïnteresseerd in het feit dat Michael als acteur voor hen zou werken.

Natuurlijk gingen de meeste fans van Michael Jackson er waarschijnlijk van uit dat hij nooit een echte filmster zou worden omdat hij meer geïnteresseerd was in zijn muziekcarrière. Het blijkt echter dat Jackson zijn best deed om van zichzelf een kracht te maken in de entertainmentbusiness als geheel. In tegenstelling tot toen Michael Jackson vastbesloten was om van Bart Simpson een popster te maken en hij die prestatie voor elkaar kreeg, werden zijn acteerplannen keer op keer afgewezen.

In de loop der jaren is onthuld dat Michael Jackson zijn best heeft gedaan om iemand te vinden die hem zou laten schitteren in zijn droomfilmproject. Voordat Stan Lee stierf, onthulde de Marvel-legende bijvoorbeeld dat Jackson Spider-Man op het grote scherm wilde spelen. Hoe vreemd dat idee ook is, het is ook opmerkelijk dat Jackson ooit heeft gelobbyd bij George Lucas om als Jar Jar Binks te worden gecast. Verbazingwekkend genoeg wilde Michael ook Willy Wonka spelen in Charlie and the Chocolate Factory van Tim Burton en Jackson probeerde deel uit te maken van Disney's The Hunchback of Notre Dame.

Nog een afgewezen idee

Zelfs nadat Michael Jackson door de jaren heen keer op keer werd afgewezen door de machten die in Hollywood waren, gaf hij schijnbaar nooit op. Immers, volgens J. K. Rowling benaderde Jackson haar ooit om samen te werken om van de Harry Potter-boeken een musical te maken.

In 2015, J. K. Rowling ging zitten voor een interview met een van de meest populaire tv-persoonlijkheden aller tijden, Oprah Winfrey. Natuurlijk konden Winfrey's interviews met beroemdheden vaak behoorlijk intrigerend zijn, omdat Oprah veel sterren kon krijgen om hun verdediging te verlagen en ze niet bang was om af en toe een moeilijke vraag te stellen. Tijdens Winfrey's Rowling-interview stelde ze een aantal behoorlijk fascinerende vragen, waaronder een waarin Oprah suggereerde dat J. K. had het Potter-universum te veel gecommercialiseerd.'Was je terughoudend om het rijk uit te breiden? Dat betekent de themaparken, de poppenfiguren. Ik bedoel, er is een heel Potter-universum. Alles wat je je maar kunt voorstellen in de wereld, het is verpot.”

In antwoord op de vraag van Oprah Winfrey over alle inhoud en merchandise van het Harry Potter-universum, zei J. K. Rowling onthulde dat er één potentieel toverwereldproject was dat ze afwees. 'Ik kan je alleen maar zeggen, het had zoveel erger kunnen zijn. Michael Jackson wilde de musical doen. Ik zei nee tegen veel dingen. Ik heb het voor het zeggen. Voor mij hou ik van de films, ik hou van de boeken, en er zijn elementen die er echt leuk omheen zijn.” Hoewel het onduidelijk is of Jackson's Potter-plannen een op liedjes gerichte film of een toneelmusical inhielden, is het hoe dan ook een geweldig idee om te overwegen.

Aanbevolen: