Doctor Who' had bijna een crossover-aflevering met 'Harry Potter

Inhoudsopgave:

Doctor Who' had bijna een crossover-aflevering met 'Harry Potter
Doctor Who' had bijna een crossover-aflevering met 'Harry Potter
Anonim

Als we kijken naar grote franchises met loyale fandoms, vallen zowel Doctor Who als Harry Potter op dankzij het feit dat ze al jaren bestaan en toch een plaats in de popcultuur behouden. Ze brengen allebei enorm verschillende verhalen op tafel, maar door de jaren heen hebben fans van beide genoten.

Zo nu en dan worden crossover-afleveringen en crossover-films voorgesteld, hoewel deze ideeën meestal nooit samenkomen. Op een gegeven moment lag er een cross-overproject tussen Doctor Who en Harry Potter op tafel. Het idee zelf is briljant, en het zou enorm vermakelijk zijn geweest voor fans.

Dus, wat is er in hemelsnaam gebeurd met dit crossover-idee? Laten we deze franchises eens bekijken en zien wat er is gebeurd.

Doctor Who en Harry Potter zijn enorme franchises

Doctor Who debuteerde aanvankelijk in de jaren zestig en is een populaire show geworden dankzij de heropleving in de jaren 2000. De serie is een iconisch stuk van de Britse televisie en het daaropvolgende succes in de afgelopen jaren heeft ertoe bijgedragen dat het een van de beroemdste en meest succesvolle fandoms ter wereld is geworden.

Ondertussen begon de Harry Potter-franchise in de pagina's in de jaren negentig, en het kostte geen tijd om een van de grootste krachten in entertainment te worden. De boeken waren al populair genoeg, maar films, pretparkattracties en merchandising hebben er allemaal toe bijgedragen dat de franchise is geworden tot wat het nu is. Natuurlijk, het is niet perfect, maar er is een reden waarom miljoenen nog steeds alles en nog wat Harry Potter verslinden.

Omdat beide franchises wereldwijd populair zijn, is het logisch dat er een heleboel mensen zijn die grote fans van beide zijn. Het is ook logisch dat een aantal acteurs die in een van deze franchises verschenen, op een bepaald moment de kans zouden krijgen om in de andere te verschijnen.

Veel acteurs hebben beide gedaan

Een van de verbazingwekkende dingen van grote franchises die veel uithoudingsvermogen hebben, is dat ze de hulp van toppresteerders zullen inroepen. Dit betekent dat sommige sterren de kans krijgen om in veel franchises te verschijnen tijdens hun tijd in entertainment. We hebben zelfs een aantal sterren zien verschijnen in zowel de Doctor Who- als de Harry Potter-franchise.

Sommige van de namen die in beide franchises zijn verschenen, zijn David Tennant, Mark Williams, Helen McCrory en Sir Michael Gambon. Dit kleine aantal artiesten is ongelooflijk indrukwekkend en bevat niet eens alle acteurs die in beide franchises zijn verschenen.

Over Tennants tijd in beide franchises merkte RadioTimes op: "Tennant heeft een geweldige prestatie neergezet als Barty Crouch Junior. De Dooddoener-zoon van het Hoofd van de Afdeling Magische Wetshandhaving probeerde de ondergang van Harry Potter in de Vuurbeker te bewerkstelligen. Wie was hij in Doctor Who? De dokter zelf natuurlijk."

Op een gegeven moment tijdens Tennants tijd op Doctor Who werd een mogelijke cross-over met Harry Potter voorgesteld.

De voorgestelde crossover

Dus, hoe zou een cross-over tussen Harry Potter en Doctor Who eruit hebben gezien? Nou, de mensen van Doctor Who hebben een fantastisch idee bedacht dat geweldige televisie had kunnen opleveren.

Volgens Metro: "De voorgestelde verhaallijn zou JK Rowling hebben zien afkomen met een vervelende ruimtebug die haar personages tot leven brengt. De dokter zou de taak hebben gekregen om de wezens terug te brengen naar de boeken waar ze vandaan kwamen, in gebeurtenissen die verrassend veel lijken op de missie van Eddie Redmayne in Fantastic Beasts And Where To Find Them."

Russell Davies, een schrijver voor Doctor Who, vertelde dat hij de lat hoger wilde leggen dan Kylie Minogue's vorige optreden, en zei: "Als gevolg daarvan kunnen we onmogelijk iemand ertoe brengen de hoofdrol te spelen in de kerstspecial van volgend jaar die net zo beroemd is als Kylie, dacht ik, vraag JK niet om een Dr Who te schrijven, vraag haar om in een Dr Who te zitten!"

Hoe cool dit idee ook was, David Tennant, die destijds de hoofdrol speelde in Doctor Who, was niet dol op dit idee. Ook al is deze crossover nooit tot leven gekomen, het verhaal zelf bestaat nog steeds.

"Het bestaat ergens op een harde schijf - maar je zult het aan Russell moeten vragen, want dat was in zijn tijd", zei schrijver Steven Moffat.

Deze specifieke cross-over van Doctor Who en Harry Potter is er nooit gekomen, maar misschien zullen we op een dag een cross-over tussen de twee franchises te zien krijgen.

Aanbevolen: