Fans roosteren Billie Eilish omdat ze 'gewoon muziek willen maken' en zich niet uitspreken over problemen

Fans roosteren Billie Eilish omdat ze 'gewoon muziek willen maken' en zich niet uitspreken over problemen
Fans roosteren Billie Eilish omdat ze 'gewoon muziek willen maken' en zich niet uitspreken over problemen
Anonim

Zanger Billie Eilish zat onlangs met rapper Stormzy voor een interview voor i-D Magazine. Tijdens het interview raakte de zangeres van "Happier Than Ever" onderwerpen aan variërend van omgaan met mislukkingen tot de effecten van sociale media.

Fans van de Grammy-winnaar gingen in op het gedeelte van het artikel waarin Eilish de "groeiende druk voor artiesten om activisten te zijn" aankaart. Toen hem werd gevraagd naar de verantwoordelijkheid van muzikanten om zich uit te spreken over sociale kwesties, zei de "Bad Guy"-zanger: "Het is een beetje oneerlijk dat van iedereen in de schijnwerpers wordt verwacht dat ze een activist zijn en de wereld veranderen omdat we dat niet kunnen!"

Ze vervolgde: "Maar dan moeten kunstenaars natuurlijk ook gewoon kunst mogen maken." Sommige fans van Eilish hebben haar opmerkingen als vermijdend geïnterpreteerd, vooral gezien het standpunt dat de ster eerder had ingenomen over het gebruik van haar invloed om anderen te helpen.

Onder de Twitter-hashtag "SpeakOnBillie" roepen fans van de zangeres haar zelfverklaarde verlangen uit om "gewoon muziek te maken". Een fan schreef: "Ze heeft gewoon toegegeven dat ze een prestatie-activist was. Niemand heeft je dat gevraagd, maar je zei dat je erom gaf en zou blijven vechten, maar je deed het alleen als het je ten goede kwam."

Een andere gebruiker twitterde: "Billie maakt zichzelf klaar, het is niet onze schuld. We moeten stoppen met haar baby's te geven en haar bellen als ze deze shit doet. Dit interview van haar is haar rare poging om Gaslight ons en distantieert zich van activisme op de meest rare manier."

Veel van Eilish' fans hadden het gevoel dat de zangeres heeft geprofiteerd van de publieke perceptie dat ze een activist is, terwijl ze in werkelijkheid meer gefocust is op haar kunstenaarschap dan op het onder de aandacht brengen van actuele problemen. Een fan plaatste een clip van een interview dat de singer-songwriter deed voor Vanity Fair in 2019, waarin ze zegt: "Ik zal nooit stoppen met vechten voor alle zwarte en bruine mensen die hun leven hebben verloren door politiegeweld, en letterlijk gewoon racisme. Ik zal nooit stoppen met vechten voor je, ooit." Ze ondertitelden de video: "Homegirl heeft van zichzelf een activist gemaakt, niemand zegt haar dat allemaal te doen".

Ondertussen riep een andere fan haar hypocrisie uit. Ze schreven: "Het lijkt alsof ze oké is om willekeurige veganistische shit in haar verhaal te plaatsen, maar ze zal geen dingen posten voor Palestijnse levens, Afghaanse levens, inheemse levens, enz… snap het".

Eén Twitter-gebruiker suggereerde zelfs dat de zus en frequente medewerker van FINNEAS de controversiële reactie op haar laatste interview had gezien en een foto van haar sneakers op haar Instagram-verhaal had geplaatst als afleiding.

Aanbevolen: