Ging Amy Davidson uit '8 Simples Rules' van de kaart?

Inhoudsopgave:

Ging Amy Davidson uit '8 Simples Rules' van de kaart?
Ging Amy Davidson uit '8 Simples Rules' van de kaart?
Anonim

Gedurende drie jaar tussen 2002 en 2005 zond ABC de sitcom 8 Simple Rules uit, over twee ouders uit de middenklasse die hun drie kinderen opvoeden. De show kreeg een grote hit in 2003 toen hoofdrolspeler Jon Ritter na het einde van het eerste seizoen onverwacht ziek werd tijdens de repetitie en stierf.

De schrijvers vermoordden vervolgens zijn personage ook op het scherm, maar de serie was nooit helemaal hetzelfde zonder Ritter.

Na het derde seizoen kondigde ABC aan dat de show was geannuleerd vanwege de lage kijkcijfers. Op het moment van de annulering had 8 Simple Rules een toch indrukwekkende 76 afleveringen in de lucht.

Ritter had het personage Paul Hennessy geportretteerd, waarbij Katey Sagal zijn vrouw Cate speelde. Hun drie kinderen waren Rory, Kerry en Bridget, gespeeld door respectievelijk Martin Spanjers, Amy Davidson en Kaley Cuoco.

Cuoco is degene die het meeste succes heeft gehad sinds haar tijd op 8 Simple Rules. Haar werk aan The Big Bang Theory - waar ze het personage Penny ongeveer tien jaar speelde, maakte haar tot een echte ster van het kleine scherm.

Terwijl ze op die manier opsteeg, konden haar medesterren echter nooit een vergelijkbaar opwaarts traject genieten. We bekijken hoe het leven van Davidson is verlopen, op en naast het scherm.

Amy Davidson op haar tijd Kerry Hennessy spelend op '8 Simple Rules'

Amy Davidsons personage in 8 Simple Rules wordt beschreven als 'het ontevreden middelste kind, dat vaak als onaantrekkelijk wordt gezien in vergelijking met haar mooie oudere zus.' Volgens IMDb was ze te zien in elk van de 76 afleveringen van de show.

In een interview in 2013 met SitcomsOnline onthulde Davidson dat haar screentest voor 8 Simple Rules de allereerste in haar carrière was, ondanks dat ze verschillende kleine rollen had gehad in andere tv-shows.

"8 Simple Rules was mijn eerste pilot. Het was mijn eerste test!" zei ze, voordat ze onthulde dat de producenten naar verluidt wisten dat zij degene was voor de rol zodra ze haar zagen.

"De maker van 8 Simple Rules vertelde me dat ik de eerste Kerry was die ze zagen", herinnert ze zich. "En nadat ik de kamer had verlaten, keken ze elkaar aan en zeiden: 'Echt niet. Zou zij het eerste meisje kunnen zijn dat we zagen?' Ze wisten het."

Davidson onthulde ook dat Cuoco, Spanjers en zij in hun rollen waren gecast voordat de rollen van hun ouders werden ingevuld.

Amy Davidson's carrière na '8 eenvoudige regels'

Als haar uitgebreide rol in 8 Simple Rules een sjabloon moest zijn voor hoe de carrière van Amy Davidson zou uitpakken, zijn de dingen niet helemaal volgens plan verlopen.

Sinds ze klaar is met werken aan de show, is ze niet meer in de buurt gekomen van zo'n belangrijke rol. Of dat door keuze of standaard is, is niet bekend, maar helemaal van de radar is ze niet gevallen.

De laatste aflevering van 8 Simple Rules werd uitgezonden op ABC op 15 april 2005. Ongeveer een jaar eerder was ze co-host van vijf afleveringen van de reality-spelshow Family Face-Off: Hollywood, samen met voormalig NBA-ster John Salley.

In 2006 verscheen Davidson in enkele tv-afleveringen van Strong Medicine en Malcolm In The Middle. Dit zou sindsdien het patroon voor haar carrière worden, aangezien ze nog nooit in een acteerrol is verschenen voor meer dan één aflevering van een tv-serie.

Davidson heeft niettemin genoten van cameo's in onder andere Criminal Minds, CSI: Crime Scene Investigation, Bones, Better Call Saul en The Rookie.

Amy Davidson's persoonlijke leven sinds '8 Simple Rules'

Buiten het scherm lijkt Amy Davidson te genieten van een rijk gezinsleven. In mei 2010 trouwde ze met collega-acteur Kacy Lockwood, die een nog beperktere portfolio in de industrie heeft dan zijn vrouw.

Zijn profiel op IMDb laat zien dat hij alleen als acteur heeft gewerkt in een korte film uit 2005 met de titel South of Boulevard, waar hij ook als producer optrad. In november 2015 kondigde het stel aan dat ze hun eerste kind samen verwachtten.

"Mijn man en ik vinden het geweldig om ons eerste kind te krijgen!" Dat vertelde Davidson destijds aan People Magazine. "We zijn natuurlijk nerveus, maar de vreugde om ons gezin uit te breiden en een nieuw leven in de wereld te brengen, overheerst onze zenuwen." Hun zoon, Lennox Sawyer Lockwood, werd geboren op 1 maart 2016.

Naast Cuoco hebben enkele andere collega's van Davidson in de cast van 8 Simple Rules ook een succesvolle carrière gehad. Katey Sagal en David Spade onderscheiden zich vooral van de rest van de groep.

Aanbevolen: