Ging Nelly Furtado van de kaart en waar is ze nu?

Inhoudsopgave:

Ging Nelly Furtado van de kaart en waar is ze nu?
Ging Nelly Furtado van de kaart en waar is ze nu?
Anonim

De Y2K-stijl wordt tegenwoordig weer een ding. Dankzij Instagram-fashionista's die het Juicy Couture-tijdperk van Paris Hilton nabootsen, Elle Woods' Legally Blonde-garderobe en Bratz Doll-looks die zelfs leidden tot een samenwerking met het Italiaanse merk GCDS. Natuurlijk is er ook TikTok's heropleving van pophits uit de jaren 2000, zoals Toxic van Britney Spears, Potential Breakup Song van Aly en Aj en Maneater en Promiscuous van Nelly Furtado.

Nu vragen fans zich af waar deze artiesten zijn. We weten allemaal over het einde van Spears' conservatorium, evenals haar recente miskraam en aanstaande huwelijk met oude partner Sam Asghari; De zussen Aly en AJ staan nu bekend als fit-fluencers; maar er is tegenwoordig niet veel bekend over Furtado. Dit is wat er echt met haar is gebeurd.

Hoe werd Nelly Furtado beroemd?

Volgens IMDb werd Furtado in 2000 beroemd met haar op triphop geïnspireerde debuutalbum, Whoa Nelly! Het was een enorm succes - met twee top 10-tracks in de Billboard Hot 100, I'm Like a Bird en Turn Off the Light. De eerste verdiende de Portugees-Canadese zangeres een Grammy Award voor Best Female Pop Vocal Performance. Helaas werd het gevolgd door een flopalbum genaamd Folklore (2003), dat meer van Furtado's Portugese roots verkende. Het had gemiddeld succes in Europa, maar werd afgewezen in de VS. In 2006 maakte ze een grote comeback met haar bestverkochte album, Loose, met haar populaire hits: Promiscuous, Maneater, Say It Right en All Good Things (Come to an End).

De popster behaalde ook het hoogste succes in haar samenwerkingen met Timbaland (Give It to Me in 2007), James Morrison en Broken Strings. Furtado heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen platen verkocht, waardoor ze een van de meest succesvolle Canadese muzikanten aller tijden is. Afgezien van één Grammy Award en zeven nominaties, heeft ze ook een Latin Grammy Award, 10 Juno Awards, één BRIT Award, één Billboard Music Award, één MTV Europe Music Award en drie Much Music Video Awards gewonnen. Ze heeft ook een ster op de Walk of Fame van Canada en werd in 2014 benoemd tot Commandeur in de Orde van Prins Hendrik.

Waarom is Nelly Furtado verdwenen?

In een interview met de Daily Mail in 2012 zei Furtado dat een inzinking op het podium ervoor zorgde dat ze afstand nam van haar carrière. "Zes jaar geleden kreeg ik een zenuwinzinking op het podium", zei ze destijds. "Ik was op de Loose-tour en mijn dochter was bij me - ik was een moeder en een zangeres op de weg. Ik was uitgeput. Toen ging ik op een avond het podium op en realiseerde ik me plotseling hoe gestrest ik was. huilde me een weg door de eerste twee nummers." Daarna nam ze een muziekpauze en ging terug naar huis. "Ik nam een pauze van muziek en ging naar huis. En ik realiseerde me dat thuis zijn en de hele familie-ervaring hebben, was wat ik zocht", bekende ze.

"In de afgelopen paar jaar ben ik in het reine gekomen met mijn opvoeding in een kleine stad, en nu kan ik er op een positieve manier naar kijken. Je rent en je rent en je rent, en dan denk je, 'Wacht even, dat was prachtig!'" vervolgde ze, eraan toevoegend dat het niet gemakkelijk was om een pauze te nemen van haar carrière. "Het was niet gemakkelijk om een time-out te nemen. Ik moest leren nee te zeggen. Mensen probeerden me ertoe te brengen nog een album op te nemen. Ik maakte me echter geen zorgen over het verbranden van bruggen. Mijn carrière heeft zijn ups en downs gehad - het is niet alsof het allemaal superglad is gegaan."

Wat heeft Nelly Furtado tegenwoordig gedaan?

Volgens haar officiële website bracht Furtado voor het laatst muziek uit in 2017 met haar zesde studioalbum, The Ride. Datzelfde jaar vertelde ze aan Raffinaderij dat ze stopte met muziek om in een bibliotheek te werken. "Dit album is allemaal realisaties. Ik wilde niet meer omringd worden door stieren - ik wil de waarheid eisen van de mensen om me heen en van mezelf", zei ze over het album."Het gaat over dromen die niet altijd overeenkomen met de werkelijkheid en uit de andere kant komen. Ik begon keramieklessen en toneelschrijflessen te volgen aan de plaatselijke universiteit, werkte in de schoolbibliotheek van mijn dochter, sorteerde boeken en werkte aan de kassa in de platenwinkel van mijn vriend. Allemaal die dingen helpen me herinneren wie ik was."

Hoewel ze haar 'gepolijste poppersonage' al heeft verlaten, heeft ze nog steeds geen spijt van haar Promiscue-dagen. "Oh mijn god, ik hoorde het laatst in de club en dacht: 'Ik kan hier eindelijk op dansen zonder me raar te voelen'", zei ze lachend. "Soms is muziek gewoon groter dan jij. Het is niet eens mijn liedje meer, het hoort gewoon bij alle herinneringen en feestjes die mensen er naar hadden geluisterd. Het is leuk als een liedje een rare instelling voor zichzelf wordt. Afgelopen zomer was ik aan het feesten op deze echt geweldige plek en dit meisje, ze zong elk woord alsof ze bij karaoke was, en ze wist niet dat ik naast haar stond. Toen haar vriendin haar vertelde dat ik het was, schaamde ze zich zo! Maar net zoals muziek iemand door een goede tijd kan helpen, kan het hem ook door een moeilijke tijd heen helpen. Het werkt twee kanten op."

Aanbevolen: