Wie was Lashana Lynch voordat hij 007 werd?

Inhoudsopgave:

Wie was Lashana Lynch voordat hij 007 werd?
Wie was Lashana Lynch voordat hij 007 werd?
Anonim

Lashana Lynch maakte onlangs haar debuut als de eerste vrouwelijke 007 in de James Bond-franchise. De rol vertegenwoordigt ook een stap voorwaarts in de richting van Black-representatie op het grote scherm en Lynch is zich er zeker van bewust hoe belangrijk dit moment is.

Voor de Britse actrice laat de rol ook zien hoe ver ze is gekomen in Hollywood, vooral gezien het feit dat ze pas enkele jaren geleden haar debuut maakte.

Lashana Lynch verscheen voor het eerst in de Ill-Fated-serie van Shonda Rhimes

Na aan verschillende Britse producties te hebben gewerkt, deed Lync auditie voor Rhimes' periodedrama Still Star-Crossed. Op dat moment las ze voor de rol, hoewel ze geen idee had dat het voor Shondaland was."Ik deed auditie, stuurde de tape in en kreeg een Skype-vergadering met de directeur van de piloot. En toen ik doorkwam, dacht mijn agent: 'Je gaat een Skype-vergadering hebben met Shonda.' En ik had zoiets van: 'Welke Shonda?! Ik weet dat je het niet over Shonda Rhimes hebt?! Oh mijn God, '" herinnerde de actrice zich terwijl ze met Essence sprak. "Ik heb niet echt met haar kunnen praten, maar ik hoorde dat ze vanaf het eerste moment van me hielden."

En hoewel het verhaal achter de serie voor sommigen aanvankelijk een raadsel was, begreep Lynch het meteen. "Uiteindelijk draait het allemaal om het verhaal", vertelde ze aan Marie Claire. “Als je eenmaal bij aflevering drie bent aangekomen, staat het feit dat Juliet de neef van Rosaline is, en dat Rosaline zwart is en Julia wit is, buiten kijf. Wanneer het volgende ding wordt gegoten dat precies zo is, zullen we het niet eens in twijfel trekken."

Helaas had Still Star-Crossed te lijden van slechte beoordelingen. Nadat het naar het tijdslot van zaterdag was verplaatst, besloot ABC de serie te annuleren.

Ze wist dat ze bij Marvel wilde komen

Ondanks de annulering van de serie van Rhimes, was Lynch vastbesloten om in het spel te blijven. Deze keer had ze een superheldendoel. Ze had zich uitgesproken over deze droom, zelfs een keer tegen haar medesterren van Still Star-Crossed. Ik herinner me dat ik tegen ze zei: 'Het volgende dat ik wil doen, is een superheld spelen. Ik wil mikken op Marvel.’ En ze zeiden: ‘Uhhh, OK,’”, vertelde ze aan de Britse GQ. 'Jullie kennen me niet. Als ik zeg dat ik door deze muur wil lopen, dan doe ik dat waarschijnlijk binnen ongeveer twee jaar.”

Wat ze zich misschien niet realiseerden, was dat Lynch de hele tijd naar het Marvel Cinematic Universe had toegewerkt. Marvel's casting director, Sarah Finn, heeft de actrice al meerdere keren gezien, maar er was nog niets van terechtgekomen. "Sarah Finn bij Marvel kende me door en door omdat ik voor veel rollen, groot en klein, had opgenomen", onthulde Lynch. " Black Panther - ik zal niet zeggen [wie], want ik heb vrienden in de film - Venom, een Avengers-film … Er was een goede handvol. Gelukkig kwam uiteindelijk het juiste Marvel-voertuig voor Lynch langs. Dat gezegd hebbende, kreeg ze de rol eigenlijk bij toeval.

Toen Marvel aan het casten was voor Captain Marvel, hadden ze aanvankelijk DeWanda Wise in gedachten voor de rol van Maria Rambeau. Wise had echter schemaconflicten en Marvel moest ergens anders zoeken. Zoals het lot zou willen, was Lynch rond deze tijd in Los Angeles om audities te doen voor tv-piloten en werd ze gevraagd om te testen voor de film. Later hoorde ze dat ze de rol kreeg terwijl ze met vrienden rondhing. "Ik hoorde 'gefeliciteerd' en viel letterlijk gewoon op de grond, huilend in snikken van tranen", herinnert de actrice zich tijdens een gesprek met Entertainment Weekly. "Mijn vrienden waren me aan het filmen, ze sprongen gewoon op en neer."

Captain Marvel verdiende meer dan $ 1 miljard aan de kassa en een vervolg is al in de maak. Het is echter onduidelijk of Lynch terugkeert, aangezien in de Disney+-serie WandaVision werd onthuld dat Maria al was overleden rond de tijd dat haar dochter Monica (Teyonah Parris) was verdwenen als gevolg van de blip. Ondanks deze ontwikkeling plaagde Lynch dat Maria's terugkeer nog steeds mogelijk is. "Er zijn vreemdere dingen gebeurd in de franchise", vertelde ze aan de Los Angeles Times.

Voordat ze haar 'Bond'-film filmde, speelde Lashana Lynch eerst in deze actiekomedie

Na haar Marvel-project speelde Lynch samen met Scott Adkins en Martin Owen in de film The Intergalactic Adventures of Max Cloud. Hier speelt ze de kwaadaardige tovenares Shee. En vergeleken met Captain Marvel lijkt het erop dat het hier voor Lynch een beetje fysieker is geworden. Zoals Adkins aan Looper heeft verteld: Ik heb niet zoveel met haar te maken gehad, hoewel ik haar aan het einde van de film wel een goede trap in het gezicht heb gegeven - niet een echte, zo ga ik om met de nieuwe 007.” Lynch boekte haar Bond-rol kort daarna.

Na No Time to Die zal Lynch de volgende keer verschijnen in het aankomende drama Ear for Eye. Eerder dit jaar werd ook bekend dat ze is gecast om Miss Honey te spelen in de aankomende Netflix-film Matilda. Over de iconische rol zei de actrice: "Het is een echte eer om iemand te spelen die de perfecte leraar van de wereld was." Lynch is ook verbonden aan twee andere filmprojecten. Inderdaad, ze is op dreef.

Aanbevolen: