Wat Jamie Foxx heeft gezegd over het werken met Kanye West

Inhoudsopgave:

Wat Jamie Foxx heeft gezegd over het werken met Kanye West
Wat Jamie Foxx heeft gezegd over het werken met Kanye West
Anonim

Jamie Foxx heeft samengewerkt met Kanye West aan twee hitnummers: Slow Jamz, dat nummer één was in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en Gold Digger, dat genomineerd was voor Record of the Year in de Grammy's van 2006 en winnaar van de prijs voor Best Rap Solo Performance. De twee hebben misschien verschillende carrièrepaden gevolgd, maar Foxx heeft altijd het aardigste gezegd over de controversiële rapper.

Foxx dankt West ook voor het helpen van hem door te breken in de muziek, wat hij probeerde te doen sinds hij in 1991 bij de cast van In Living Color kwam, zoals hij onthulde aan Ellen DeGeneres en Howard Stern op hun shows Blijkbaar gaf de toekomstige Oscar-winnaar bijna zijn dromen op na een mislukte poging om ontdekt te worden door de nieuwe maker van jack-swing, Teddy Riley. Hij wist niet dat het werken met de beroemde rapper al het geluk was dat hij nodig had. Hier is een nadere blik op de relatie tussen Foxx en West door de jaren heen.

Hoe ze elkaar voor het eerst ontmoetten

"Op een dag had ik een huisfeest en er kwam een gast binnen", vertelde Foxx aan The Ellen Show over de keer dat hij West voor het eerst ontmoette. 'Hij heeft een rugzak om en zijn kaak was een beetje opgezwollen. Wie was het?' Het publiek antwoordde: Kanye. "Kanye West komt naar het feest", vervolgde hij. "En ze zeggen: 'Hij is de volgende rapper. Hij is de volgende producer.' Ik zei: 'We moeten optreden', want iedereen treedt thuis op."

De Django Unchained-acteur was verrast toen West optrad. "Hij doet deze rap die geweldig was", jubelde hij. "Ik zei: 'Oh, hij is - ik weet niet waarom je niet beroemd bent.' En hij zegt: 'Nou, ik heb een liedje voor je.' Ik zei: "Nou, kom maar achterin. Heb je iets voor me? Ik heb geprobeerd hier binnen te komen. Kom maar achterin."'"

Ze raakten echter creatieve meningsverschillen. "Dus we gingen achterin zitten en hij zei: 'Het nummer gaat als volgt [zingt de eerste regel van Slow Jamz]'," herinnert Fox zich. "Maar kijk naar mij, ik wilde zo graag zingen, ik zei: 'Ik heb het, ik heb het.' [zingt een meer dramatische versie van de tekst] En hij houdt van: 'Wat ben je aan het doen?' Ik zei: 'Ik moet de R&B erop zetten.' Hij zei: 'Doe dat niet.' En dus hou ik van - hij zei: 'Zing het gewoon simpel. Hiphop is anders. Zing het gewoon simpel'."

Hij vervolgde: "Dus ik denk in mijn gedachten, 'The song whack.' Weet je, 'Hij gaat het niet halen.' Weet je wat ik zeg? Dit gaat niet werken, toch? Dus ik zing het lied, toch? Ik vertrek, ik ga een slechte film maken en als ik terugkom… [het publiek lachte] Als ik kom terug zeiden ze: 'Herinner je je het nummer waarvan je dacht dat het het niet zou halen? Het was nummer één in het land.'"

Hoe Kanye West de carrière van Jamie Foxx hielp

Voordat hij met West samenwerkte aan Slow Jamz, worstelde Foxx om in de muziek te komen. Terwijl hij gekleed was in een dragkostuum tijdens opnamepauzes, gooide hij wanhopig zijn democassettebandje naar Teddy Riley, die te gast was op In Living Color op die tijd. Het was duidelijk een slechte blik voor de aspirant-R&B-artiest. "Dus toen, dus nu doen we ons ding", vertelde Foxx aan The Ellen Show.

"We doen deze film waarin ik deze man speel [doet Ray Charles indruk], en toen die film [2004's Ray die hem een Oscar opleverde] ontplofte, doet Kanye nog een nummer, maar ik ben er nog niet mee bezig Dus mijn jongen zei - mijn jongen Breyon, die al mijn muziek bij elkaar brengt, hij zei: "Je moet naar de studio. Kanye heeft een raket." Ik zei: 'Wat? Het is 3:00 in de ochtend'"

"Dus ik ga naar de studio," vervolgde Foxx. "En Breyon zei: 'Volg mijn voorbeeld als we hier naar binnen gaan, want je moet op deze plaat komen.' Als we naar binnen gaan, horen we de plaat [zingt Kanye's regel in Gold Digger]. Dat is wat er speelt en ik heb zoiets van 'Snap.' Ik heb zoiets van, 'Ooh, dat is heet.' Breyon zei: 'Nee, dat is het niet.' Ik zei: 'Niet waar?' Hij zegt: 'Nee, want je moet ermee aan de slag.' Hij zei: 'Foxx, ga naar de cabine.' Hij stopt de baan. We komen in de cabine en ik heb zoiets van 'Wat ben ik aan het doen?' Hij zei: 'Verzin maar iets.'"

Foxx zei dat ze een uur in de stand bleven totdat ze zijn iconische regel in de track bedachten: "She take my money, when I'm in need…" Hij zei dat dit zijn naam echt deed op de kaart. In een interview met Howard Stern in 2017 zei Foxx dat West "briljant is omdat hij verder gaat dan rappen". Hij voegde eraan toe dat de rapper "iedereen de kans geeft om hem in zekere zin te haten" door critici "een situatie te geven waarin je [hem] in twijfel trekt - maar zijn talent is geweldig." Denken jullie dat dat nog steeds van toepassing is op de nieuwste capriolen van West?

Aanbevolen: