Twitter vergelijkt het vertrek van prinses Mako met Harry en Meghan die de monarchie verlaten

Inhoudsopgave:

Twitter vergelijkt het vertrek van prinses Mako met Harry en Meghan die de monarchie verlaten
Twitter vergelijkt het vertrek van prinses Mako met Harry en Meghan die de monarchie verlaten
Anonim

Japanse prinses Mako heeft afstand gedaan van haar koninklijke titel nadat ze dinsdag (28 oktober) met haar studievriend Kei Komuro trouwde.

Mako's beslissing om de koninklijke instelling te verlaten en met Komuro naar het buitenland te verhuizen, is ingegeven door de nogal seksistische, strikte opvolgingswetten van Japan. Vrouwen in de keizerlijke familie moeten afstand doen van hun geboorterecht van koninklijke status als ze met gewone mensen trouwen. Hun mannelijke leeftijdsgenoten staan echter niet voor een vergelijkbare keuze.

Prinses Mako weigerde betaling van de keizerlijke familie

De prinses wees ook haar rechten op een koninklijk huwelijk af, evenals een aanzienlijke betaling van de keizerlijke familie. Dit wordt normaal gesproken aangeboden aan vrouwelijke leden voordat ze hun koninklijke plichten verlaten.

Mako's happy end met Komuro trok de onvermijdelijke vergelijkingen tussen haar situatie en prins Harry en Meghan Markle's vertrek uit de Britse koninklijke familie in 2020.

Op sociale media vragen velen zich af waarom Harry en Meghan zoveel haat zaaiden omdat ze eerst naar Canada en daarna naar de VS verhuisden, nadat ze beweerden dat er misbruik was binnen en buiten de koninklijke familie.

Sommigen hopen zelfs dat Mako en Kei instemmen met een Oprah's interview, net als hun Britse tegenhangers.

"Ja, maar alsjeblieft! Zoveel vrouwen hier zijn zo trots op Mako omdat ze het verstikkende Japanse imperiale systeem hebben verworpen en haar eigen leven hebben opgeëist. Haar persconferentie gisteren was een geweldige kritiek op de roddelverslaggeving. Het is eigenlijk heel vergelijkbaar op de situatie van Harry en Meghan", schreef iemand op Twitter.

Royal-fans hebben gemengde reacties op vergelijkingen tussen Mako en Harry

Mako's verhaal heeft al de harten veroverd van velen buiten Japan, in de hoop dat Harry en Meghan dezelfde behandeling zouden krijgen.

"Als je grinnikte om prins Harry en Meghan Markle, vraag ik me af wat je nu te zeggen hebt over de Japanse prinses, Mako, die ervoor heeft gekozen weg te lopen van een gemakkelijk leven in het koningschap om haar hart te volgen. Ware liefde bestaat, " was een andere opmerking.

"En voor de goede orde, de enige royals die ik leuk vind, zijn degenen die tot rust komen. Dus Harry en Meghan, en nu Mako en Kei," voegde een gebruiker eraan toe.

"Dezelfde manier waarop ik over Harry en Meghan denk, je kunt je familie niet kiezen, maar je kunt wel kiezen hoe je verder gaat, wetende wat je met hen doet, en ik twijfel er niet aan dat familiegeschiedenis een rol speelde bij die twee en mogelijk ook met Mako, " luidt een andere tweet.

Sommigen maakten echter van de gelegenheid gebruik om te wijzen op de verschillen tussen Mako's en Harry's omstandigheden en zeiden dat de prins niet gedwongen was te vertrekken om bij Meghan te zijn, terwijl Mako wel in het huwelijksbootje kon stappen met Kei. Anderen hopen dat de twee stellen elkaar zullen ontmoeten in de VS, waar Mako en Kei naartoe willen verhuizen.

"Prinses Mako zag waarschijnlijk hoe gezegend Meghan en Harry zijn geworden sinds ze weggingen en werd waarschijnlijk door hen geïnspireerd. Ik voorspel dat de 2 koppels uiteindelijk een ontmoeting zullen hebben. Of zelfs een vriendschap", twitterde een persoon.

Aanbevolen: