Deze zangeres werd betrapt op lipsynchronisatie op 'SNL' en het verpestte haar carrière

Inhoudsopgave:

Deze zangeres werd betrapt op lipsynchronisatie op 'SNL' en het verpestte haar carrière
Deze zangeres werd betrapt op lipsynchronisatie op 'SNL' en het verpestte haar carrière
Anonim

Het maken van muziek is buitengewoon moeilijk om te doen, omdat het concurrentieniveau op een historisch hoog niveau ligt. Nieuwe sterren als Olivia Rodrigo kunnen uit het niets opduiken, terwijl hitmakers als Lady Gaga nergens heen gaan. Om het te maken, moet je het juiste geluid op het juiste moment hebben.

Ashlee Simpson probeerde jaren geleden haar stempel te drukken op de popmuziek, en uiteindelijk vond ze succes met haar debuut. Simpson zou echter in heet water belanden toen ze werd betrapt op lipsynchronisatie op SNL. Het haalde in een oogwenk de krantenkoppen en vanaf dat moment veranderde alles.

Laten we terugblikken op dit beruchte optreden.

Ashlee Simpson werd beroemd in de jaren 2000

In de jaren 2000 begon Ashlee Simpson haar tijd als popster in de muziekindustrie, in de voetsporen van haar zus Jessica. Haar oudere zus had veel succes geboekt in muziek en zelfs op reality-tv, en Ashlee was klaar om zelf de sprong te wagen om roem en succes te vinden.

In 2004 bracht Ashlee haar debuutsingle "Pieces of Me" uit waar de fans van konden genieten, en zo kreeg de zangeres serieuze aandacht en was ze actief in de muziekwereld. Nadat Ashlee Simpson de top 5 van de Hot 100 had bereikt, was het officieel een hit en vanaf dat moment zou de zanger nog grotere stappen willen maken in de muziek.

Haar debuutalbum, Autobiography, werd 3x platina gecertificeerd door de RIAA, waardoor het een groot commercieel succes werd. De zangeres was overal en haar team zorgde ervoor dat ze door zoveel mogelijk potentiële fans zou worden gezien. Een van de grote optredens die Simpson in die tijd boekte was SNL.

Ze landde een optreden op 'SNL'

Toen werd aangekondigd dat Ashlee Simpson zou optreden op SNL, was er oprechte nieuwsgierigheid van fans. Simpson kreeg stoom als popster en een groot optreden op SNL had wonderen kunnen doen voor haar carrière.

Omdat de show altijd al bestaat, hebben enkele van de grootste muziekacts in de geschiedenis de kans gehad om in de show te schitteren. Er zijn echter veel slechte optredens geweest die in het verleden de krantenkoppen hebben gehaald.

Grote acts die een ei legden op SNL zijn de Black Eyed Peas, Kesha, Lana Del Rey en zelfs de Red Hot Chili Peppers. Slechte optredens kunnen iedereen overkomen, maar de meesten laten het niet gebeuren op live televisie.

Helaas zou Simpson een optreden leveren dat haar veel negatievere pers opleverde dan ze had verwacht.

Het was een ramp

Dus, wat is er in vredesnaam gebeurd op die noodlottige avond? Nou, Simpson werd betrapt op lipsynchronisatie tijdens de show. Ze leek haar keu te missen om samen met de baan op te treden, wat leidde tot een uiterst ongemakkelijk moment. De in paniek geraakte Simpson begon een mal te maken en het duurde niet lang voordat het publiek door had wat er met het optreden aan de hand was.

Aan het einde van de SNL-aflevering gaf Simpson haar band de schuld voor het spelen van het verkeerde nummer in wat leek op een poging om haar gezicht te redden. Op dat moment was het kwaad al geschied.

Kort daarna had Simpson MTV verteld dat ze last had van zure reflux en een achtergrondtrack gebruikte om haar optreden te helpen.

"De totale situatie was een spelbreker. Ik heb mezelf compleet voor gek gezet", zei Simpson.

Kate Winslet was de volgende week de presentatrice van SNL, en zelfs zij voelde een enorme druk om Simpsons blunder goed te maken.

"Ik was in de week na Ashlee Simpson. Ik was de volgende show daarna. Het was als, 'Oké, oh mijn god. Dus deze show moet echt echt zijn'", onthulde ze.

Het is jaren geleden sinds die beruchte SNL-blunder en Simpson heeft het achter zich gelaten. In plaats van er bang voor te zijn, heeft ze gewoon geaccepteerd dat het deel uitmaakt van haar verhaal.

"Het is zeker niet moeilijk om over te praten. Dat is heel lang geleden. Het is iets dat mij is overkomen en dingen in het leven gebeuren, en ze maken je sterker. Ze maken je een betere artiest en een beter mens. Ik denk dat zulke dingen je karakter en je kracht vormen, en het is hoe je ermee omgaat [dat ertoe doet.]," zei ze.

Ashlee Simpson's SNL-optreden was er een voor in de boeken, en het is geweldig om te horen dat ze het achter zich heeft gelaten.

Aanbevolen: