Hier is waarom Hosting SNL Dave Chappelle in een 'complete paniek' achterliet

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Hosting SNL Dave Chappelle in een 'complete paniek' achterliet
Hier is waarom Hosting SNL Dave Chappelle in een 'complete paniek' achterliet
Anonim

Als het gaat om de overgrote meerderheid van de sterren, is hun gedrag zelden verrassend. Als sterren bijvoorbeeld in talkshows gaan, zingen ze vrijwel allemaal de lof van het project dat ze willen promoten en spreken ze in stralende bewoordingen over hun tegenspelers. In sommige gevallen zullen de sterren in kwestie later toegeven dat ze de co-ster die ze ooit prezen niet konden uitstaan, maar ze deden alsof ze vrienden waren om hun film of show te promoten.

In tegenstelling tot de overgrote meerderheid van zijn leeftijdsgenoten, leek het er altijd op alsof Dave Chappelle zichzelf was. Chappelle liep tenslotte berucht weg van miljoenen dollars omdat hij het niet langer goed vond om in zijn eigen show te spelen. Met dat incident in gedachten, is het heel gemakkelijk om aan te nemen dat Chappelle zich nooit zorgen maakt als hij zich voorbereidt om iets in het openbaar te doen. Het blijkt echter dat Chappelle heeft onthuld dat het hosten van Saturday Night Live hem ooit in "complete paniek" heeft achtergelaten.

Waarom het hosten van Saturday Night Live Dave Chappelle in een "complete paniek" had gebracht

In augustus 2021 verscheen Dave Chappelle in een video die werd gefilmd voor de social media-accounts van Saturday Night Live, waarin hij het hosten van de show besprak. Zoals oude Chappelle-fans zich ongetwijfeld zullen herinneren, werd de populaire komiek getikt om de late night sketch comedy-show te hosten na de verkiezingen van 2016 en 2020 om de Amerikaanse president te noemen. Zoals hij verder zou beschrijven, was het hosten van SNL onmiddellijk nadat Donald Trump het presidentschap won een intense ervaring voor Chappelle.

"Ik herinner me de zwaarte van de week. Zoals dinsdagavond, toen we schrijven, was dat verkiezingsnacht, en ze projecteerden de resultaten op het ijs in Rockefeller [Centrum]. Ik was in [Michael] Che's kantoor, en het raam stond open, dus je kon horen wanneer ze een staat bellen - 'Hoera!' Hoera was voor Hilary [Clinton], we zijn in New York - en dan zou je 'Ohhh' horen toen het [Donald] Trump was. En gedurende een bepaalde tijd hoorde je een hoop 'Ohhh', snel achter elkaar, en de schrijverskamer begon langzamer te worden toen mensen zich realiseerden dat de dingen niet gingen zoals iedereen had verwacht."

"Ik herinner me gewoon, complete paniek die niets met Trump te maken had, het had gewoon te maken met dat ik al 12 jaar geen televisie had gemaakt. En de schrijvers waren onvrijwillig in staking. Het was niet alsof ze waren opvallend, maar ze konden het gewoon niet - sommige mensen waren letterlijk, emotioneel, radeloos. Mensen waren erg emotioneel verbonden met die specifieke verkiezingscyclus op een manier die ik nog nooit eerder had gezien. De enorme omvang - ik begreep wat het betekende, maar Ik begreep niet hoe het voor zoveel mensen voelde."

Uiteindelijk zou Dave Chappelle het SNL-podium betreden en de man die president zou worden veel succes wensen in de rol en tegelijkertijd respect eisen."Ik wens Donald Trump succes en ik ga hem een kans geven. En wij, de historisch rechteloze, eisen dat hij ons er ook een geeft."

Natuurlijk, na de meeste afleveringen van Saturday Night Live, kiezen recensenten elk segment uit elkaar en beoordelen de aflevering in het algemeen en Chapelle's SNL-uiterlijk in 2016 werd door die mensen geprezen. De dingen waren echter anders na Chappelle's SNL-aflevering 2016, omdat iedereen er op dat moment over leek te praten.

Dave Chappelle's gevoelens tijdens zijn Saturday Night Live Return

Toen Dave Chappelle terugkeerde om Saturday Night Live te hosten na de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020, was het politieke landschap in dat land definitief veranderd. Dat betekent echter niet noodzakelijk dat Chappelle zich ontspannen voelde bij het vooruitzicht om terug te keren naar het Saturday Night Live-podium. Als onderdeel van de eerder genoemde video op sociale media waarin hij de paniek onthulde die hij voelde voordat hij in 2016 hostte, zei Chappelle dat hij "terughoudend" was om terug te komen. Dat is logisch, want toen Chappelle moest beslissen om al dan niet terug te keren, wist hij nog niet wie zou winnen bij de presidentsverkiezingen van 2020. Natuurlijk besloot hij uiteindelijk terug te keren en in de video legde Chappelle uit waarom hij besloot terug te komen naar het SNL-podium.

"Maar ik zag zoveel pers over wat er in het land gebeurt en de manier waarop mensen zich [hebben] gevoeld. En ik heb de show onlangs bekeken. Toen ik zei - bij het voorlezen, ik meende oprecht dat er iets heel moois is aan dit soort inspanningen in het licht van dit soort onrust," "Dit is hoe we vechten; dit is hoe we protesteren; dit is hoe we dit genre van komedie vieren. Het is ons werk en elke keer weer over een tijdje hebben we het geluk om in een context te zijn waar het onze taak is om meer te betekenen dan alleen grappig zijn." "Ik ben er nerveus over. Zoals ik mijn vrienden altijd vertel, zit de schoonheid in de poging. Ik hoop dat het altijd goed gaat, maar de schoonheid zit in het proberen mensen te helpen zich beter te voelen in een tijd waarin ze zo hard nodig het."

Aanbevolen: