Hoe Kirsten Dunst zich echt voelde over deze kusscène met Brad Pitt

Inhoudsopgave:

Hoe Kirsten Dunst zich echt voelde over deze kusscène met Brad Pitt
Hoe Kirsten Dunst zich echt voelde over deze kusscène met Brad Pitt
Anonim

Er zijn maar weinig acteurs in de wereld die niet graag de kans zouden krijgen om in een film te werken met Brad Pitt. Hij wordt tenslotte niet alleen algemeen beschouwd als een van de aantrekkelijkste in de branche, hij is ongetwijfeld een van de meest succesvolle in zijn vak.

In zijn drie decennia lange acteercarrière heeft Pitt in bijna 100 films gespeeld. Zijn prijzenkast uit dat hele oeuvre omvat twee Golden Globes, een Oscar, een BAFTA en vele andere nominaties voor de grootste prijzen ter wereld.

Kirsten Dunst is een van degenen die het geluk heeft gehad om naast de weergaloze acteur op te treden. Ze werkte zelfs al heel vroeg in haar carrière voor het eerst met Pitt. Het paar maakte allebei deel uit van de cast van Neil Jordan's gothic horrorfilm uit 1994, Interview with the Vampire.

Dunst was ongeveer 11 toen ze de film filmde, maar had een scène waarin de toen 31-jarige Pitt werd gekust. In de afgelopen weken heeft ze die ervaring opnieuw beleefd en hoe ongemakkelijk ze zich erdoor voelde.

Star-Studded Affair

Interview with the Vampire is een bewerking van de roman van Anne Rice uit 1976, die dezelfde titel had. Een online samenvatting van de film luidt: 'Louis [de Pointe du Lac], geboren als een 18e-eeuwse heer, is nu een tweehonderdjarige vampier die zijn verhaal vertelt aan een enthousiaste biograaf.'

'Suïcidaal na de dood van zijn familie, ontmoet hij Lestat [de Lioncourt], een vampier die hem overha alt om onsterfelijkheid te verkiezen boven de dood en zijn metgezel te worden. Uiteindelijk besluit de vriendelijke Louis zijn gewelddadige maker te verlaten, maar Lestat verwijt hem te blijven door een jong meisje [Claudia] te veranderen -- wiens toevoeging aan de 'familie' nog meer conflicten veroorzaakt.'

Tom Cruise en Brad Pitt in een scène uit 'Interview with the Vampire&39
Tom Cruise en Brad Pitt in een scène uit 'Interview with the Vampire&39

Met een enorm budget van $ 60 miljoen - ongeveer $ 112 miljoen in de voor inflatie gecorrigeerde equivalente waarde van vandaag - was het beeld een behoorlijk met sterren bezaaide affaire. Pitt werd gegoten in de rol van de moedeloze Louis. Hij werd vergezeld door Tom Cruise, die de slechterik Lestat portretteerde.

In een van haar allereerste rollen op het grote scherm speelde Dunst Claudia. Als onderdeel van de hechte band die zich tussen hun personages ontwikkelde, moesten Pitt en de jonge actrice een scène uitvoeren waarbij ze op de lippen werd gezoend.

Behandeld als een totale prinses

Dunst wekt niet per se de indruk dat haar ervaring op de set van Interview with the Vampire slecht was. Ze staat er zelfs op dat ze 'als een totale prinses' werd behandeld door regisseur Jordan en de rest van de cast en crew. Er waren slechts twee incidenten die haar echt afschrikken. Dit blijkt uit een interview dat ze begin november deed met Vanity Fair, terugkijkend op de hoofdrollen van haar iconische carrière.

Brad Pitt en Kirsten Dunst in een scène uit 'Interview with the Vampire&39
Brad Pitt en Kirsten Dunst in een scène uit 'Interview with the Vampire&39

"De enige keer dat ik me herinner dat ik tegen Neil Jordan klaagde, was dat ik in de nek van deze vrouw moest bijten, en ze zweette… zoals zweten! En ik dacht 'Urgh, Neil!'," zei ze. Afgezien daarvan was de kus met Pitt de enige andere keer dat ze echt walgde tijdens het opnemen van de film.

"Dat was het ergste wat ik moest doen", herinnert ze zich. "En ook dat ik Brad Pitt moest kussen… op dat moment. Ik was een klein meisje en hij was als een broer voor mij en het was heel raar, ook al was het maar een kusje. Ik had er helemaal geen zin in."

Borderline kindermishandeling

Dunst heeft eerder over het incident gesproken en noemde het een keer tijdens een optreden op Conan in 2014. Elke keer dat ze erover praat, herha alt ze altijd het ongemak dat ze op haar leeftijd zo'n intieme handeling moet uitvoeren.

Kirsten Dunst op de show van Conan O'Brien in 2014
Kirsten Dunst op de show van Conan O'Brien in 2014

Ze probeert vaak de onhandigheid rond het gesprek te temperen door vol te houden dat het maar een kusje was, zonder tong erbij. Toch is het nogal vreemd dat ondanks het feit dat de scène haar van streek maakte, de volwassenen op de set erop stonden dat ze ermee door moest gaan.

Helaas is dit soort situaties niet ongewoon in Hollywood. In 1978 regisseerde de Franse filmmaker Louis Malle een film genaamd Pretty Baby, met actrice Brooke Shields. Ze portretteerde een personage genaamd Violet, een meisje dat wordt verkocht als seksslaaf. Ze was 12 toen ze de foto filmde, inclusief scènes die haar topless en in andere seksuele scenario's afbeeldden.

Jodie Foster (Taxi Driver) en Natalie Portman (Léon: The Professional) zijn onder andere acteurs die werden onderworpen aan rollen die te volwassen waren voor hun leeftijd. Hopelijk zullen we, met meer bewustzijn vandaag, steeds minder van dit soort borderline kindermishandeling zien.

Aanbevolen: