De interessante reden waarom de Harry Potter-acteurs golfden tijdens het filmen

Inhoudsopgave:

De interessante reden waarom de Harry Potter-acteurs golfden tijdens het filmen
De interessante reden waarom de Harry Potter-acteurs golfden tijdens het filmen
Anonim

Hoe fascinerend het verhaal van Harry Potter ook is, soms zijn de stukjes informatie die we achter de schermen van de films krijgen zelfs nog interessanter. Fans zijn verbaasd over veel dat op de set van Harry Potter is gebeurd, van Tom Felton die auditie deed voor andere rollen dan Draco en het hoofdtrio dat ervoor koos om buiten de filmuren niet samen rond te hangen.

En onlangs heeft Oliver Phelps, die Ron Wemels broer George Wemel speelde, onthuld dat sommige castleden de tijd op de set doorbrachten door golf te spelen.

De studio heeft zelfs een soort driving range opgezet zodat ze vaak konden spelen. En er was een specifieke reden waarom de cast golf speelde in plaats van de overvloed aan andere beschikbare sporten - die ze eigenlijk niet mochten spelen. Blijf lezen om erachter te komen waarom golf het favoriete spel was op de Harry Potter-set.

Oliver Phelps over golfen tijdens de opnames van 'Harry Potter'

Sommige castleden zouden de tijd achter de schermen van de Harry Potter-films doorbrengen door te golfen. Volgens Oliver Phelps, die George Weasley speelde, speelden ze golf in Leavesden Studios, waar de films werden gemaakt.

"Rupert Grint en mijn broer [James] en ik zouden nogal wat rondhangen op de driving range beneden", onthulde de acteur in een interview met Entertainment Weekly. "Ik bedoel, ik zeg driving range, maar het was een mat en een 150-yard kegel aan de andere kant."

Sommigen vragen zich misschien af waarom, van alle sporten die ze hadden kunnen spelen, waarom de cast golfde en waarom er een driving range was opgezet in de studio. Phelps legde uit dat er een specifieke reden was waarom golf destijds de kenmerkende sport van de cast was.

Waarom moest de cast golfen?

Mental Floss meldt dat Phelps in hetzelfde interview met Entertainment Weekly toegaf dat contactsporten niet waren toegestaan toen de cast Harry Potter aan het filmen was. Elke acteur was te waardevol voor de productie om het risico te lopen te verliezen, dus mochten ze geen dingen spelen die hen een blessure hadden kunnen bezorgen.

"Golf was een van de weinige sporten die we in ons contract mochten doen omdat het relatief veilig was", vertelde Phelps aan de publicatie. "We konden geen contactsporten doen."

De jonge acteurs mochten ook niet in de buurt van de BMW van Alan Rickman

Hoewel deel uitmaken van de Harry Potter-franchise ongetwijfeld ondenkbare kansen zou opleveren, beperkte het ook tijdelijk de vrijheden van sommige van de betrokken acteurs. De cast moest tijdens het filmen ook andere regels volgen.

Volgens Screen Rant mochten de jongere acteurs niet in de buurt van de BMW van Alan Rickman komen. Dit was duidelijk het soort regel dat Rickman zelf oplegde en niet in hun contracten was vastgelegd.

Geruchten op de set melden dat het specifiek Matthew Lewis en Rupert Grint waren die werden verbannen uit de luxe auto van de acteur omdat ze een milkshake in zijn auto hadden gemorst terwijl ze de vierde aflevering filmden: Harry Potter and the Goblet van vuur.

Daniel Radcliffe filmde niet graag zijn Zwerkbalscènes

Naast de regels die de cast moest volgen, waren er ook andere onaangename dingen die ze tegenkwamen tijdens het maken van de films. Vooral Daniel Radcliffe vond het niet leuk om zijn Zwerkbalscènes te filmen. Voor degenen die niet bekend zijn met de serie, Zwerkbal is de meest populaire sport in de tovenaarswereld waarbij de spelers op bezemstelen over het veld rijden.

"Zwerkbal is precies daar met de minst leuke dingen die ik heb gedaan op Harry Potter, zeker", zei Radcliffe in een interview met Indie London in 2009. "Het is geen prettige ervaring, het doet behoorlijk pijn veel, en het is niet iets waar ik naar terug zou haasten."

Dame Maggie Smith vond het niet leuk om haar kostuum te dragen

Hoewel de vloek van Daniel Radcliffe's Harry Potter-ervaring Zwerkbal was, droeg het heksengewaden voor Dame Maggie Smith. The Evening Standard meldt dat de legendarische actrice niet genoot van wat ze moest dragen als Professor Anderling.

“Vroeger vond ik het meest vermoeiende om die hoeden te dragen,” bekende ze. “Het zijn de zwaarste dingen ter wereld. Ik had een hoed, het was net de Albert Hall, het was enorm en zo zwaar."

Matthew Lewis haatte het ook om zijn kostuum te dragen

Matthew Lewis had ook een hekel aan het dragen van zijn Neville Longbottom-kostuum, maar om een heel andere reden als Smith. Lewis schaamde zich dat hij in zijn kostuums rond de tienermeisjes op de set zat.

"Ik droeg een dik pak in [films] drie, vier, vijf en zes. En ik had valse tanden in drie en vier", zei hij in een interview met Entertainment Weekly. "Ik vond het niet erg - tot ik 14 of 15 was en er meisjes op de set waren. Ik had een beetje zoiets van 'Waarom ik'?"

Aanbevolen: