De waarheid over het uiterst gecompliceerde leven van Billie Eilish

Inhoudsopgave:

De waarheid over het uiterst gecompliceerde leven van Billie Eilish
De waarheid over het uiterst gecompliceerde leven van Billie Eilish
Anonim

Om net zo getalenteerd te zijn als Billie Eilish is, moet je wat diepgang hebben. Hoewel Billie relatief jong is, benadert ze de teksten van haar muziek (evenals haar tonaliteit) met een echt gevoel van volwassenheid. Het lijdt geen twijfel dat dit deels te danken is aan het feit dat je op jonge leeftijd in een carrière bent geduwd en al het succes dat daarmee gepaard gaat. Maar om daar te komen, had Billie wat levenservaring nodig. Haar muziek is niet gemaakt uit succes… het is gemaakt uit pijn.

Ondanks dat ze op 13-jarige leeftijd beroemd werd na het uitbrengen van 'Ocean Eyes', beleefde Billie al vroeg een leven vol tragedies en trauma's. Ook al lijkt ze uit een goede familie te komen, de jonge vrouw heeft veel geleden en dit lijden heeft ze in haar kunst gestopt. Natuurlijk, sinds ze beroemd werd, heeft Billie veel meegemaakt, waaronder haar roem die volledig uit de hand liep. Dan is er haar relatie met haar ex-vriend Q. Maar Billie heeft een aantal andere traumatische details van haar leven gedeeld die haar die-hard fans misschien niet weten.

Billie Eilish worstelde met haar lichaam en entertainment voor volwassenen voordat ze beroemd werd

Tijdens een recent interview met radiolegende Howard Stern, gaf Billie toe dat ze "verslaafd" was aan entertainment voor volwassenen toen ze nog maar 11 jaar oud was. Ze beweerde dat de blootstelling aan het soort video's dat ze aan het bekijken was, haar kijk op seks vervormde. Toen ze oud genoeg werd om daadwerkelijk seks te hebben, zei ze dat haar vroege ervaringen met pn haar een poging deden om mannen op onrealistische manieren te plezieren.

Natuurlijk is er enige vraag over hoe zo'n jong persoon zo'n ongefilterde toegang tot dergelijke inhoud kan hebben. Ondanks dat het internet voor iedereen binnen handbereik is, moet het toch iemand zijn opgevallen dat Billie uren online aan het kijken was naar dat soort video's.

Billie verklaarde dat haar talrijke slaapproblemen, waaronder nachtmerries, een bijproduct waren van de verslaving die ze had toen ze 11 was.

Rond dezelfde tijd werd bij haar ook het syndroom van Gilles de la Tourette vastgesteld.

Bovendien hielp haar consumptie van prn haar een gevoel van lichamelijke dysmorfie te ontwikkelen. Als ze op 12-jarige leeftijd meedeed aan danswedstrijden met wat Billie omschrijft als 'echt mooie meisjes', zorgde er ook voor dat ze heel hard werd over hoe haar lichaam zich ontwikkelde.

Het werd zo erg dat Billie zegt dat ze "niet in de spiegel kon kijken", volgens een interview met Rolling Stone.

Billie Eilish's worsteling met lichaamsdysmorphia ontplofte toen ze beroemd werd

Natuurlijk werden Billies lichaamsproblemen alleen maar erger toen de hele wereld aandacht aan haar begon te schenken. Omdat ze niet het lichaam van veel andere popsterren had, werd Billie nog onzekerder.

En toen ze eindelijk volwassen werd en zich meer op haar gemak begon te voelen in haar lichaam, werd ze geslagen omdat ze te veel huid liet zien. Kortom, ze kon (en kan) gewoon niet winnen van de meedogenloze online trollen die haar proberen neer te halen.

Tegelijkertijd kreeg Billie ernstige psychische problemen nadat een blessure haar van het dansen afhield toen ze 16 was. Terwijl haar muziekcarrière op het punt stond te exploderen, verloor Billie het vermogen om het andere te doen ze hield van en stortte zich onmiddellijk in een neerwaartse spiraal.

Volgens haar interview met Rolling Stone begon ze zelfs zichzelf te beschadigen. In 2020 vertelde ze aan Gayle King dat ze niet zeker wist of ze de leeftijd van 17 zou halen.

Door het overwinnen van deze donkere fase (ook al blijft haar geestelijke gezondheid een worsteling), is Billie een groot pleitbezorger geworden voor psychische problemen. Ze vindt zelfs een manier om de problemen in haar muziek te verwerken, wat een van de redenen is waarom haar muziek voelt alsof het echt iets te zeggen heeft in vergelijking met het werk van haar tijdgenoten.

De waarheid over de strijd van Billie Eilish

Hoewel veel online trollen de worstelingen waarmee Billie te maken heeft, willen verminderen, lijkt het echt alsof ze authentiek zijn. We leven in een cynische tijd waarin het gebruikelijk is dat mensen jonge mensen bekritiseren vanwege de aandacht die ze geven aan hun worstelingen. Het is een tijd waarin mensen sterren beschuldigen van nepproblemen om beroemd te worden.

Hoewel er zeker voorbeelden zijn van individuen die dit doen, lijkt Billie Eilish daar niet een van te zijn. Een snelle blik op een van haar interviews, of de uitstekende AppleTV+-documentaire over haar opkomst naar roem, bewijst dat ze echt veel moeite heeft gehad.

Wat nog belangrijker is, ze heeft een manier gevonden om haar pijn te kanaliseren in iets creatiefs en zinvols. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor haar miljoenen fans.

Aanbevolen: