Waarom Wayne Gretzky Hosting 'SNL' zo'n groot risico was

Inhoudsopgave:

Waarom Wayne Gretzky Hosting 'SNL' zo'n groot risico was
Waarom Wayne Gretzky Hosting 'SNL' zo'n groot risico was
Anonim

Een NHL-superster en een Saturday Night Live-superster zijn, kan niet meer van elkaar verschillen. Zelfs Wayne Gretzky was bang voor de druk van het hosten van SNL. Wayne is natuurlijk lang niet de enige atleet die een week lang gastheer is geweest van de populaire NBC-schetsshow. De cast vond het geweldig om in 1991 met Michael Jordan samen te werken. Maar in 1989 begon SNL net weer op de been te komen na jaren van onrust, en Wayne zelf was verre van een ervaren showman buiten de ijsbaan.

Om al deze redenen en meer, was het een enorm risico dat The Great One Saturday Night Live zou hosten, zowel voor hem als voor de show. Maar aan het eind van de dag ging de iconische hockeyspeler de geschiedenis in als een van de beste atleten die ooit de show heeft georganiseerd. Dit is wat er gebeurde en hoe zowel Wayne als de cast, schrijvers en Lorne Michaels het risico overwonnen om hem als gastheer te hebben.

Wayne Gretzky's vrouw dwong hem om Saturday Night Live te hosten

Wayne wist dat het hosten van SNL een enorme fout zou zijn voor zijn carrière. In die tijd vloog hij hoog op The L. A. Kings na de rampzalige handel van de kant van de Edmonton Oilers. Zijn indrukwekkende prestatie in het Amerikaanse team bewees dat hij een van de grootste troeven in de competitie was en een van de beste hockeyspelers aller tijden. Dus waarom zou hij zijn positieve reputatie op het spel zetten door te bombarderen op een sketchcomedyshow? Het was niet in zijn stuurhut en dat is precies wat hij zijn manager vertelde nadat Lorne Michaels en het team van SNL hem de baan hadden aangeboden.

Vanuit het perspectief van SNL hadden ze een overwinning nodig. Lorne Michaels was eigenlijk net teruggekeerd naar SNL na een korte door nadelige afwezigheid. En dan waren er enkele grote castwisselingen die de gelederen schokten. Het boeken van een van de beroemdste atleten ter wereld (op dat moment) zou de wereld eraan herinneren dat SNL inderdaad terug was met Lorne aan het roer en met de beste cast sinds het origineel. Het was een risico dat het nemen waard was.

Ongeacht wat er in Wayne's hoofd of met SNL gebeurde, besloot Wayne's vrouw Janet Jones dat het een goed idee was. Volgens een ongelooflijke mondelinge geschiedenis van Forbes, heeft ze naar verluidt SNL gebeld en het voor elkaar gekregen zonder dat Wayne het wist. The Great One beweerde dat Janet zei: "Dit is iets waar je zo blij mee zult zijn en zo opgewonden dat je het deed."

Hoewel hij aanvankelijk nerveus was, hielpen de stiekeme beweging en peptalk van zijn vrouw hem ervan te overtuigen dat het allemaal goed zou komen.

Wat de cast van SNL vond van Wayne Gretzky Hosting

1989's SNL-team was absoluut vuur. Na jaren van onrust hadden ze eindelijk gelijk gekregen. Met mensen als Dana Carvey, Al Franken, Mike Myers, Kevin Nealon, Jon Lovitz, Nora Dunn, Dennis Miller en schrijvers als Robert Smigel, George Meyer, Bob Odenkirk en Conan O'Brien was de show een trefzekere hit. Maar dat moesten ze zo houden.

"Iedereen had zijn rol en we hadden Mike (Myers) toegevoegd, maar verder waren we nog steeds een heel klein gezelschap, een van de laatste keren dat je een behoorlijk strakke cast zou hebben. Dus we We voelden ons goed. We haalden het schip van de bodem van de oceaan en het dreef, "zei Dana Carvey.

Hoewel sommige hosts van beroemdheden extreem ongemakkelijk kunnen zijn, was het nieuws dat Wayne Gretzky aan boord zou komen enorm positief voor de cast van SNL. Ze waren allemaal hockeyfans, vooral Mike Myers. De Canadese komiek verafgood Wayne absoluut en alles waar hij voor stond in hockey en zijn geboorteland.

"Hij zweefde", zei Dana over Mike. "Hij was gek van vreugde. Mike is zo Canadees en zo loyaal en houdt van Canada en natuurlijk flipte hij gewoon dat hij een schets aan het maken was met Wayne Gretzky."

Wijlen Phil Hartman, die later bevriend zou worden met Wayne, had een soortgelijke reactie toen de twee opgroeiden in dezelfde woonplaats Brantford, Ontario.

Wayne Gretzky's SNL Generale repetitie is absoluut slecht

Terwijl Wayne aan het begin van de week op een hoogtepunt was, vooral omdat hij ontdekte dat de meeste van zijn schetsen gericht waren op talkshows (iets wat hij gewend was, de generale repetities waren totaal gebombardeerd.

Ik herinner me dat ik dacht: 'Nou, ik weet het niet zeker.' En ik herinner me dat ik Lorne's kantoor binnenging na de live generale repetitie, ik denk 20 minuten voordat we op het punt stonden om live te gaan en hij zei: 'Eén ding dat ik je wil vertellen is, maak je geen zorgen over de generale repetitie', zei Wayne als Lorne wist dat het altijd een slechte zaak was als de cast piekte tijdens de generale repetitie.

Hoewel Lorne's geruststelling Wayne hielp, waren de woorden van een regisseur dat niet. "[Hij zei] 'Wees nu niet nerveus, er zijn maar 20 miljoen mensen die naar je kijken.' Ik herinner me dat ik dacht: 'Oh mijn god, bedankt'", zei Wayne. "En dus was ik een fractie van een seconde een beetje nerveus."

Maar Wayne wiegde zijn monoloog. Niet alleen dat, hij was een absolute uitblinker in enkele van de beste sketches van de show, waaronder 'The Anal Retentive Fisherman', 'Wayne's World' en 'Celebrity Hockey Ideas'.

"Ik zat zo hoog", zei Wayne. "En natuurlijk komt iedereen na de show een beetje langs om een hapje te eten op een locatie en iedereen kwam een beetje opdagen, kwam langs. Zelfs op dat moment was ik nog steeds in de wolken."

Aanbevolen: