Lady Gaga verloor bijna haar 'A Star Is Born'-rol aan deze beroemde zangeres

Inhoudsopgave:

Lady Gaga verloor bijna haar 'A Star Is Born'-rol aan deze beroemde zangeres
Lady Gaga verloor bijna haar 'A Star Is Born'-rol aan deze beroemde zangeres
Anonim

Toen Lady Gaga werd gecast in de remake van A Star Is Born 2018, waren sommige fans verrast. Gaga was een van de beroemdste zangeressen ter wereld en had zichzelf bewezen als zangeres, songwriter en performer. Ze had zich ook gevestigd als een mode-icoon. Maar ze wisten niet zeker of ze het in zich had om in een grote film te spelen.

Eigenlijk begon Gaga's acteercarrière echter helemaal terug toen ze nog een tiener was en ze werd gecast als een extra in The Sopranos. Ze werd professioneel opgeleid als acteur en speelde later feilloos haar rol in American Horror Story, waarvoor ze twee Golden Globes won.

In A Star Is Born schitterde Gaga fel als de vrouwelijke hoofdrol, zowel op het scherm als op de soundtrack. Maar er was een andere beroemde zanger die ook in gesprek was om het personage van Ally te spelen.

Gaga landde 'A Star Is Born'

In 2018 speelde Lady Gaga de hoofdrol in de remake van A Star Is Born naast Bradley Cooper, die ook de film regisseerde. Gaga speelde de rol van Ally, een songwriter met een laag zelfbeeld die op een toevallige ontmoeting stuit met de aangespoelde zanger Jackson Maine.

Jackson ziet Ally's potentieel en geeft haar een kans die haar in de ster verandert. Terwijl haar ster opkomt, worden de twee verliefd. En helaas v alt de ster van Jackson en wordt hij meegezogen in een neerwaartse spiraal van alcoholisme en depressie.

In de eerdere versies van A Star Is Born speelden Kathleen Crowley, Judy Garland en Barbara Streisand de hoofdrol. Hoewel Lady Gaga uiteindelijk de perfecte vrouwelijke hoofdrolspeler was voor de 2018-versie van de film, was ze niet altijd de enige actrice in gesprek om Ally te spelen.

Beyoncé zou oorspronkelijk de hoofdrol spelen in plaats van Lady Gaga

Oorspronkelijk overwoog Beyoncé, die op dat moment al verschillende belangrijke carrièreprestaties had bereikt, serieus om het project op zich te nemen. In 2011, toen Clint Eastwood nog als regisseur aan het project verbonden was, bevestigde Beyoncé dat ze in:

“Ik had niet gedacht dat ik ooit de kans zou krijgen om de ster te worden”, zei ze (via Gold Derby). "Ik ontmoette Clint en ik was zo nerveus, en ik weet dat dit de grootste kans van mijn leven is."

Waarom Beyoncé het project verliet

In januari 2012 beviel Beyoncé van haar eerste kind, Blue Ivy. In oktober van dat jaar verliet ze officieel het project vanwege planningsconflicten. Destijds had A Star Is Born nog geen ster en geen mannelijke hoofdrol.

In maart 2015 had Clint Eastwood het project ook verlaten en Bradley Cooper tekende zich aan om de film te regisseren en erin te spelen. Hij was van plan om Beyoncé terug te krijgen als vrouwelijke hoofdrol, maar volgens Page Six vroeg de Grammy-winnende zangeres te veel geld.

Cooper onthulde dat hij vereerd zou zijn "om in welke hoedanigheid dan ook met [Beyoncé] samen te werken". Hij bevestigde echter dat ze zich niet had aangemeld voor het project.

Hoe is Lady Gaga aan boord gekomen?

Pas in juni 2016 kwam Lady Gaga voor het eerst in aanmerking voor de rol van Ally. Ze werd officieel aangekondigd als de nieuwe vrouwelijke hoofdrol die Beyoncé in augustus van dat jaar zou vervangen.

Cooper zette Gaga voor het eerst in het vizier toen ze La Vie en Rose opvoerde bij een kankerbenefiet. Haar personage Ally zingt ook het nummer in A Star Is Born. Daarna ging Cooper terug naar Gaga's huis waar de twee overgebleven pasta deelden en samen Midnight Special zongen.

In een interview met Howard Stern onthulde Gaga dat ze auditie moest doen voor de rol van Ally voordat ze werd gecast. Ze legde uit dat ze meer dan blij was om auditie te doen en het leuk vond om dingen te verdienen in plaats van ze alleen maar te krijgen vanwege haar bekendheid.

Leonardo DiCaprio was in gesprek met Star

Het blijkt dat de mannelijke hoofdrol in A Star Is Born er ook heel anders uit had kunnen zien. Volgens Fashion was Leonardo DiCaprio in gesprek voor de rol van Jackson Maine.

Op het moment dat Beyoncé de vrouwelijke hoofdrol zou gaan spelen, werden Tom Cruise, Will Smith, Christian Bale, Russell Crowe, Eminem, Hugh Jackman en Johnny Depp ook allemaal overwogen.

Bradley Cooper draaide aanvankelijk de rol af

Aanvankelijk wees Cooper de rol af toen Clint Eastwood nog gehecht was aan de regie. Hij was toen 36 jaar oud en vond dat hij niet genoeg levenservaring had om de rol te spelen.

"Ik wist dat ik mijn ballen zou uithalen om te proberen te zijn wat dat personage was, omdat ik dat ook was - ik had gewoon niet genoeg geleefd, ik wist het gewoon", zei Cooper (via Gold Derby).

Een paar jaar later had de acteur het gevoel dat hij meer levenservaring had opgedaan en klaar was om de rol te spelen en de film te regisseren.

Aanbevolen: