Fans dachten dat dit Harry Potter-personage totaal verkeerd gecast was

Inhoudsopgave:

Fans dachten dat dit Harry Potter-personage totaal verkeerd gecast was
Fans dachten dat dit Harry Potter-personage totaal verkeerd gecast was
Anonim

Het is meer dan 20 jaar geleden sinds de eerste Harry Potter-film in première ging, maar fans zijn nog steeds net zo geobsedeerd door de franchise als altijd. Met geliefde personages die terugkeren voor een reünie in 2022 en er wordt gesproken over een mogelijke reboot (waar Rupert Grint voor openstaat!), loopt Harry Potter nog steeds voorop in de popcultuur.

Er is veel om van te houden over de Harry Potter-franchise en fans prijzen de acht films tot op de dag van vandaag nog steeds. Ze zijn het echter niet eens met elke creatieve beslissing die bij het maken van de films is betrokken. Vooral fans zijn openhartig over het gevoel dat sommige personages totaal verkeerd zijn geplaatst.

Er is in het bijzonder één personage waarvan fans vinden dat het door een andere acteur had moeten worden gespeeld. Niet dat ze geen fantastische prestatie neerzette, maar ze was gewoon te verschillend van het bronmateriaal om geloofwaardig te zijn als dat personage. Lees verder om erachter te komen met welk personage fans het grootste probleem hadden.

Welk personage dachten fans dat verkeerd was gecast?

Fans van het Harry Potter-universum hebben de neiging om de meeste elementen van de films te prijzen. Maar ze hebben onthuld dat er minstens één personage was waarvan ze dachten dat het totaal verkeerd was geplaatst: Lily Potter, gespeeld door Geraldine Somerville.

Geraldine Somerville's rol in 'Harry Potter'

Lily Potter is de moeder van Harry Potter. Hoewel ze weinig tijd op het scherm heeft en alleen in flashbacks of in spookvorm verschijnt, is ze een centrale figuur in het verhaal. Lily Potter wordt samen met haar man James vermoord voorafgaand aan de gebeurtenissen in de eerste film, waarin baby Harry als wees op de stoep van zijn oom en tante wordt achtergelaten.

Naarmate de serie vordert, wordt onthuld dat Lily Potter die zichzelf opofferde om Harry te redden de ultieme vorm van liefde symboliseerde en een blijvende impact had op Harry en zijn aartsvijand, Heer Voldemort.

Het cruciale verschil tussen Geraldine Somerville en Lily Potter

Wat de fans betreft, was er niets mis met het optreden van Geraldine Somerville als Lily Potter. Dus waarom denken ze dat het personage verkeerd is geplaatst?

Volgens BuzzFeed was het grootste probleem dat fans hadden met de casting de kleur van Lily's ogen. In de boeken zijn Lily's ogen groen, maar Geraldine Somerville heeft blauwe ogen. Dit is een groter probleem dan het anders zou zijn, omdat er in de films voortdurend naar zowel de ogen van Lily als Harry wordt verwezen.

Daniel Radcliffe, die Harry speelt, heeft eigenlijk ook blauwe ogen en reageerde negatief op de groene contacten die hij oorspronkelijk droeg. Het is dus niet overdreven opvallend dat de blauwe ogen van Somerville niet passen bij de boekversie van Lily's. Maar de kinderversie van Lily, gespeeld door Ellie May Darcey-Alden, heeft bruine ogen, wat de zaken nog meer afschrikt.

Het echte tijdperk van de pottenbakkers

Het andere probleem dat fans tegenkwamen bij de casting van Geraldine Somerville was haar leeftijd. Lily, samen met James, is 21 in de boeken op het moment van haar dood. Maar zowel Somerville als Adrian Rawlins, die James speelde, waren achter in de dertig toen ze werden gecast.

"Ik weet dat ze alleen voor korte scènes verschijnen, maar het zou zoveel aangrijpender zijn geweest als ze de juiste leeftijd hadden gehad, om te laten zien hoeveel ze hebben opgeofferd voor Harry en hoe tragisch kort hun leven was", een BuzzFeed-gebruiker becommentarieerd.

Verschillende andere personages zagen er ook anders uit in de boeken

Het was niet alleen Lily Potter die er in de films anders uitzag dan hoe ze in de films was geschreven. Verschillende andere Harry Potter-personages zagen er anders uit op het scherm, hoewel dit niet genoeg was om fans af te schrikken.

Een van de meest opvallende personages die tussen de pagina en het scherm veranderde, is Hermione. In de boeken heeft Hermelien doorgeslagen voortanden, borstelig haar en bruine ogen.

Op dezelfde manier is professor Sneep (die zijn deel van verschrikkelijke momenten had) pas begin dertig in de boeken, terwijl Alan Rickman, die hem portretteerde, in de vijftig was. Professor Anderling, gespeeld door Dame Maggie Smith, is ook aanzienlijk jonger in de boeken dan ze op het scherm wordt geportretteerd.

Tante Petunia wordt ook beschreven door auteur J. K. Rowling heeft een lange nek en blond haar, terwijl ze in de films geen van beide heeft.

Fans vonden dat Rons karakter te veel veranderde

Een ander personage dat te veel is veranderd tussen de boeken en de films voor de smaak van fans, is Ron Wemel. Den of Geek suggereert dat Ron van Rupert Grint "is ontdaan van zijn intelligentie, maar hij heeft niet eens de waardigheid gekregen om de praktische kennis te behouden die hij zou hebben vergaard als hij in de magische wereld was opgegroeid."

"Als de filmversies van Harry en Hermelien Ron niet nodig hebben om toverdingen aan hen uit te leggen, en hij mist zijn unieke strategische geest, welk doel dient hij dan eigenlijk?" schrijft de publicatie.

Aanbevolen: