Charithra Chandran geeft toe dat haar vrienden dachten dat haar rol in 'Bridgerton' 'tokenisme' was

Inhoudsopgave:

Charithra Chandran geeft toe dat haar vrienden dachten dat haar rol in 'Bridgerton' 'tokenisme' was
Charithra Chandran geeft toe dat haar vrienden dachten dat haar rol in 'Bridgerton' 'tokenisme' was
Anonim

Netflix' Bridgerton seizoen 2 werd een van de meest winstgevende Engelstalige televisieseries die het record van het eerste seizoen overtrof met een indrukwekkende 656,16 miljoen bekeken uren sinds de lancering.

Gezien het wereldwijde aantal kijkers van de show en de overwegend positieve reacties, is het opvallend dat de personages van het Regency Era-drama de interesse van mensen hebben gewekt, niet alleen in de verhalen van de personages, maar ook in die van hun acteurs.

Fans kregen weinig informatie over het minder bekende liefdesleven van Jonathan Baile, de hoofdrolspeler in de show. In een recente Just for Variety-podcast onthulde Golda Rosheuvel, die koningin Charlotte speelde in de serie, dat haar werd geadviseerd om haar seksualiteit geheim te houden omdat het haar carrière zou kunnen 'ruïneren'.

Nadat Simone Ashley, een van de twee hoofdrolspeelsters van het tweede seizoen van Bridgerton, haar worstelingen op de set van de show onthulde, deelde Charithra Chandran, de enige andere hoofdrolspeelster van het seizoen, ook een deel van de negativiteit dat heeft haar persoonlijk geraakt.

Charithra gaf toe dat ze onzeker was over haar uiterlijk

Schepper Shonda Rhimes aarzelde niet om de cast opnieuw te diversifiëren in het tweede seizoen van de show, vandaar de weergave van Edwina Sharma als een Aziatische vrouw in plaats van een blanke zoals in de roman van Julia Quinn, The Viscount Who Hield van me.

Hoewel deze verandering veel mensen enthousiast maakte, waren sommigen zeer kritisch over de keuze van de castleden. Sommigen zeiden zelfs dat Chandran alleen werd gekozen vanwege haar huidskleur.

Van racistische opmerkingen onder haar Instagram-bericht tot alle kritiek die ze kreeg van haar uitgebreide familie of haar voormalige vrienden, Chandran liet zich door geen van deze overweldigen. Ze had The Telegraph verteld dat sommige van haar vrienden dachten dat ze haar succes te danken had aan het diversiteitsquotum.

In haar interview met Teen Vogue reflecteerde Charithra op haar onzekerheden die worden gedragen door haar donkere huidskleur. "Als de zon schijnt en ik bruin word, is mijn instinct als: 'Oh f, ik ben bruin geworden.' Ik probeer het af te leren", legde ze uit. "Het wordt een levenslange strijd."

Internettrollen kwamen swingend tevoorschijn

Hoewel het optreden van de 25-jarige actrice als Edwina Sharma wereldwijd door miljoenen werd geprezen via verschillende sociale-mediaplatforms, werd het op dezelfde manier ook het doelwit van veel haat. Onnodig te zeggen dat ze niet de eerste vrouw uit de cast is die aan dergelijke kritiek onderhevig was.

Internettrollen gingen zelfs zo ver dat ze Chandran photoshopten op de officiële poster van Bridgerton waarop het centrale trio te zien was. Velen beweerden dat haar karakter een bedreiging zou zijn voor de romance van Kate en Anthony in de serie.

Sommige fans waren er ook van overtuigd dat de romance tussen Kate en Anthony zou leiden tot een vete tussen de twee zussen, Kate en Edwina. Al deze beweringen bleken echter zinloos te zijn, aangezien er niets als zodanig gebeurde in de dramaserie uit de Regency-periode.

"Het is moeilijk geweest", bekende de actrice in een interview met Entertainment Weekly, waarbij ze de lading verhitte reacties van de fans aanpakte. "Natuurlijk is het een beetje teleurstellend, maar ik denk ook: 'Hoe kan iemand commentaar geven en zulke extreme emoties hebben over iets dat ze niet weten?'"

Charithra was blij met haar optreden

Chandran vertelde Teen Vogue dat hoewel haar ouders trots zijn op wat ze heeft bereikt, ze ook willen dat ze stabiliteit en zekerheid in haar leven krijgt, die beide niet worden beloofd door een acteercarrière. Dit had echter geen enkele invloed op haar prestaties in de show, wat haar toewijding aan de hele beproeving bewijst.

". Ik denk niet dat Edwina en ik erg op elkaar lijken. Ik denk dat we allebei echt van onze familie houden, we zijn waarschijnlijk allebei behoorlijk meisjesachtig, maar ja, helemaal niet vergelijkbaar, maar het was een geweldige uitdaging en kans om haar te spelen, " had Charithra tegen Filmfare gezegd, verwijzend naar het feit dat ze in het echte leven niet veel met het personage te maken heeft.

"Ik vond aflevering 1 en 2 Edwina moeilijker omdat ze zoveel meer anders is dan ik." Charithra had gezegd over de afleveringen die ze het moeilijkst vond om te filmen. ".ze had gemakkelijk nogal flauw en een karikatuur kunnen worden. Dat was moeilijk, en hopelijk heb ik het goed gedaan."

Voordat de opnames begonnen, had de actrice aan showrunner Chris Van Deusen verteld dat ze wilde dat Edwina haar 'eigen plot en verhaal' zou hebben. Deusen en de schrijvers deden hun best om Chandran te geven wat ze wilde, en de Alex Rider-actrice deed er alles aan om het personage recht te doen.

De actrice heeft fenomenaal werk geleverd door het personage van Edwina Sharma als haar eigen persoon te presenteren in plaats van slechts een 'plotapparaat' voor het hoofdverhaal, zoals velen zouden verwachten.

Aanbevolen: