Heeft Madonna echt een date gehad met Lenny Kravitz?

Inhoudsopgave:

Heeft Madonna echt een date gehad met Lenny Kravitz?
Heeft Madonna echt een date gehad met Lenny Kravitz?
Anonim

Madonna stond in de jaren tachtig en negentig (en tot op zekere hoogte tot op de dag van vandaag) aan de top als het belangrijkste sekssymbool van Amerika. Bedwelmende nummers als Like a Virgin en Where Life Begins deden mensen zich afvragen wat zij en haar geliefden aan het doen waren achter gesloten deuren.

Gezien het feit dat de koningin van de pop erin is geslaagd om op ieders radar te blijven, is het geen verrassing dat ze een aantal grote namen heeft aangetrokken. Een van hen was haar Justify My Love-co-schrijver Lenny Kravitz, die ook met Jennifer Lopez werkte. Het nummer zelf heeft ook de argwaan bij het publiek gewekt met betrekking tot de ware relatie van het duo. Maar ging Madonna echt uit met Lenny?

Hoe was de relatie tussen Madonna en Lenny Kravitz?

Af en toe muziekmedewerkers, Madonna en Lenny Kravitz, zouden ooit geliefden zijn geweest in 1990. Het duo zou tijdens hun opnamesessie voor elkaar zijn gevallen. Uit het geluid van dergelijke rapporten blijkt dat hun liefdesleven (nadruk op het liefdesgedeelte) niet overleefde na een simpele flirt.

Volgens co-schrijver Ingrid Chavez in een interview met Vibe werkten Lenny Kravitz en Andre Betts samen aan het componeren van de muziek. Chavez las voor uit een brief die ze had geschreven, waaruit de songtekst ontstond. Ze namen het snel op en hadden in één take wat de blockbuster-single zou worden.

Bovendien zei Kravitz in een interview dat hij aan demo's had gewerkt, en de opgenomen versie van Justify My Love verscheen. En hoewel hij het nummer leuk vond, geloofde hij niet dat het bij hem paste. Omdat hij met Madonna op tournee was geweest, geloofde hij dat het goed bij haar zou passen.

Dus, hij belde haar en vertelde haar dat hij een hit voor haar had. Ze kwam naar de studio, hoorde het en vroeg hem het een tweede keer te spelen. Op dat moment vertelde ze hem dat ze het wilde opnemen, wat ze de volgende dag deden. Vanwege hun samenwerking dachten velen dat de twee een romantische relatie hadden.

De Oscarwinnaar Kravitz morste echter thee over de waarheid over zijn relatie met Madonna. Hij zette het record recht op als hij ooit met de zanger uitging of als hun vriendschap ooit uitgroeide tot iets meer. In de show van Andy Cohen onthulde hij: “Het is nooit gebeurd. Dat is de waarheid. [We zijn] altijd heel goede vrienden geweest."

Terwijl Kravitz toegaf dat ze nooit met elkaar waren uitgegaan, herinnerde Madonna zich in een interview met Howard Stern dat ze zich erg aangetrokken voelde tot Kravitz. En hoewel ook zij geen intieme details wilde delen, hadden de twee wat elektriciteit die toen nooit overleefde. Maar welk moment ze ook deelden, het leidde tot onmiskenbaar mooie muziek en een krachtige popgeschiedenis.

Welke liedjes schreef Lenny Kravitz voor Madonna?

Lenny Kravitz, een bekende Amerikaanse songwriter en rockidoolzanger, heeft een "hot" nummer, Justify My Love, voor Madonna geschreven. Interessant genoeg werd het nummer een enorme pophit, ook al is het niet echt een popnummer. Het was een van de meest succesvolle en controversiële nummers van het begin van de jaren negentig, aangewakkerd door publieke verontwaardiging over een seksuele muziekvideo die van veel netwerken werd verwijderd.

Rolling Stone meldt dat Jean-Baptiste Mondino, de regisseur van de Justify My Love-video, bij het nummer betrokken was en noemde het "zeer, zeer vooruitstrevend, zeer ongebruikelijk. Het was Lenny Kravitz die het schreef, hij zong, maar hij was bijna aan het praten, en hij had die vreemde beat. Je kon er niet echt op dansen. Het was allemaal fluisteren - het klinkt meer als een ervaring. Niemand zou zo'n nummer oppikken en er een hit van proberen te maken, denk je ook niet?"

Hoewel Mondino niet verwachtte dat iemand zou proberen er een hit van te maken, deed Madonna dat wel. Madonna bracht het niet alleen uit, maar ze maakte het ook de eerste single van haar eerste greatest hits-album, The Immaculate Collection. Aangezien Justify My Love enigszins avant-garde is voor een mainstream nummer, was dat waarschijnlijk een risico.

Daarna betaalde het risico zich uit, want het nummer werd een van Madonna's grootste singles aller tijden en stond bovenaan de Billboard Hot 100. Het is verbazingwekkend hoe Madonna's muziekstijl overging van haar vroege dance-popsingles naar de minimalistische triphop van Justify My Love vervreemdde het publiek niet.

Vandaag de dag wordt Madonna's Justify My Love algemeen beschouwd als een van de beste popsongs die ooit zijn uitgebracht door beroemde muzikanten. Ondertussen beschouwt Kravitz het nummer ook als zijn eerste nummer 1-single. Hij noemde het ook als een van de nummers die zijn leven bepaalden, naast zijn eigen hits als American Woman en Fly Away. Het is zeker een van de vele iconische nummers van Madonna en Lenny Kravitz.

Aanbevolen: