Hoeveel krijgt een beroemdheid betaald om 'SNL' te hosten?

Inhoudsopgave:

Hoeveel krijgt een beroemdheid betaald om 'SNL' te hosten?
Hoeveel krijgt een beroemdheid betaald om 'SNL' te hosten?
Anonim

Saturday Night Live heeft de laatste tijd behoorlijk goede hosts gehad. Kim Kardashian bewees bijvoorbeeld dat haters ongelijk hadden met haar succesvolle optreden in de show. Het leverde haar zelfs een nieuwe schoonheid op, Pete Davidson. Maar nu SNL miljardairs krijgt zoals zij en Elon Musk, vraag je je af hoeveel deze beroemdheden daadwerkelijk krijgen van het optreden. Blijkbaar is het niet zoveel als je zou denken.

Hoeveel krijgen 'SNL'-hosts betaald?

Het bedrag hangt echt af van de host. Het varieert van $ 25.000 per aflevering tot $ 525.000 per jaar. Maar volgens Justin Timberlake, die al een paar keer heeft gehost, verdiende hij slechts $ 5.000 per optreden. Dat is blijkbaar een basissalaris. "Dit was mijn derde keer dat ik presenteerde en natuurlijk heb ik hier en daar wat optredens gedaan als ik in de stad ben … Ik ben echt dol op de cast en de schrijvers en iedereen daar", zei hij over de ervaring. "En het is… weet je… het is een geweldige kans voor een entertainer zoals ik. het is het beste minimum… Het is de beste vijfduizend die je op televisie kunt verdienen. Het is geweldig."

Wat Musk betreft, er zijn geen berichten over zijn salaris van zijn hostingstint. Hij verloor echter $ 20 miljard direct na zijn SNL-special. "De aandelen van Tesla zijn deze week tot nu toe met 15% gedaald, waardoor Musk's nettowaarde met $ 20,5 miljard is gedaald - tot $ 145,5 miljard vanaf het sluiten van de markt op donderdag - volgens schattingen van Forbes", meldde Forbes. "Hij blijft de op twee na rijkste persoon ter wereld, net iets voor Microsoft-medeoprichter Bill Gates, wiens fortuin naar schatting $ 127,6 miljard bedraagt." De mede-oprichter van Tesla, de rijkste persoon die ooit de show heeft gehost, was vóór het optreden naar schatting $ 166 miljard waard.

Zijn vermogen daalde vanwege zijn controversiële claims tijdens zijn monoloog. "Hij onthulde dat hij [Asperger] heeft, stak de draak met zijn gedurfde bedrijfsplannen en besprak de recente buzz rond cryptocurrencies zoals Bitcoin en Dogecoin", vertelde Forbes. "Hoewel Musk in het verleden cryptovaluta publiekelijk heeft gepromoot, noemde hij Dogecoin op een gegeven moment tijdens de show een 'hustle'. Cryptos kreeg een hit na Musk's optreden op SNL, waarbij de waarde van Dogecoin binnen 24 uur met meer dan 30% daalde." Yikes.

Hoeveel krijgen 'SNL'-castleden betaald?

Alec Baldwin onthulde ooit dat hij $ 1.400 verdiende voor zijn Donald Trump parodieën. Wat betreft castleden, ze verdienen tijdens hun eerste jaar $ 7.000 per aflevering. Met 21 afleveringen per seizoen kan hun totale salaris oplopen tot $ 147.000. Het volgende jaar gaat hun salaris omhoog tot $ 8000 per aflevering of $ 168.000 per seizoen. Zodra een vaste klant vijf seizoenen ha alt, kunnen ze tot $ 15.000 per aflevering of $ 315.000 per seizoen verdienen.

Op zijn hoogtepunt verdiende Will Ferrell - die zeven seizoenen in de show was (1995-2001) - $ 17.500 per aflevering en een jaarsalaris van $ 367.500 per jaar. In 2018 zorgde een rookie Davidson voor controverse toen hij zijn ex-vriendin, Ariana Grande, ten huwelijk vroeg met een verlovingsring van $ 93.000. Destijds was de SNL-grappige man slechts in ten minste 14,3 afleveringen geweest. De ring was een diamant van 3,03 karaat in platina, ontworpen door deskundige juwelier Greg Yuna.

Wie is de best betaalde persoon op 'SNL'?

Momenteel zijn er vijf castleden die $ 25.000 per aflevering verdienen op SNL. Dit zijn Kenan Thompson, Cecily Strong, Kyle Mooney, Colin Jost en Kate McKinnon. Thompson heeft ook het record voor het langstlopende lid van de show. Hij speelde in totaal 18 seizoenen sinds 2003. Zijn tweede plaats is Darrell Hammond met 14 seizoenen (1995-2009) en Seth Meyers met 13 seizoenen (2001-2014).

Op 8 maart 2022 was Thompson slechts drie acts verwijderd van een belangrijke mijlpaal: 1.500 schetsen."Buiten gezegend!! 1500?! ???", schreef hij op Instagram. "@nbc en @nbcsnl zijn al 19 jaar mijn thuis!!! Ik hou van iedereen die me heeft geholpen om deze geweldige mijlpaal te bereiken!!! ❤️❤️❤️❤️." Met zijn succesvolle reeks op SNL is het geen wonder dat showrunner Lorne Michaels ook zijn nieuwe sitcom Kenan produceerde.

"Er is niets dat hij niet kan doen", zei Michaels over Thompson in een interview met Variety. "Hij is een van de grootsten aller tijden. … Kenan is misschien een genie." Toch kan de komiek niet geloven dat hij nu zijn eigen show heeft. "Vooral voor iedereen die in de categorie comedy is geplaatst, is een sitcom een soort heilige graal", zei hij over zijn nieuwe project. "Het was altijd een van die prestaties, zal dit ooit gebeuren?"

Aanbevolen: