Hoeveel krijgt Benedict Cumberbatch betaald voor 'Doctor Strange'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel krijgt Benedict Cumberbatch betaald voor 'Doctor Strange'?
Hoeveel krijgt Benedict Cumberbatch betaald voor 'Doctor Strange'?
Anonim

Sinds de eeuwwisseling heeft Benedict Cumberbatch een gestage opmars gemaakt in de wereld van toneel- en schermprestaties. Nadat hij in de vroege jaren 2000 begon als een productieve toneelacteur, maakte Cumberbatch de overstap naar film en televisie, waar hij nu tientallen credits op zijn naam heeft staan.

Enkele van zijn meest opvallende rollen tot nu toe zijn zijn vertolkingen van de Engelse wetenschapper Alan Turing in The Imitation Game, kolonel Mackenzie in 1917, Patrick Melrose in Patrick Melrose van het Showtime-netwerk en de detective Sherlock Holmes in het misdaaddrama Sherlock van de BBC.

Hoewel geen van deze rollen op geen enkele manier klein is, kunnen ze zich waarschijnlijk nog steeds niet meten met zijn meest iconische en terugkerende rol op het grote scherm: Doctor Stephen Strange in het Marvel Cinematic Universe.

Versla grote namen aan de punch

Cumberbatch werd in 2014 voor de rol gecast en versloeg naar verluidt grote namen als Joaquin Phoenix, Ewan McGregor, Ethan Hawke en Jared Leto. Sindsdien is Cumberbatch verschenen als Doctor Strange in vijf MCU-afleveringen: Doctor Strange (2016), Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War (beide 2017) en Avengers: Endgame (2019).

Doctor Strange-regisseur Scott Derrickson zou er zo van overtuigd zijn dat Cumberbatch de juiste man voor de rol was, dat hij Marvel ervan overtuigde de productie van de film met bijna een jaar op te schuiven om aan het schema van de acteur te voldoen.

Cumberbatch in karakter als Doctor Strange
Cumberbatch in karakter als Doctor Strange

"Ik dacht dat Benedictus perfect was als Doctor Strange, omdat hij de combinatie heeft van een hoge opleiding en een hoge intelligentie. Ik geloof dat hij een topneurochirurg kan zijn", wordt Derrickson geciteerd in een rapport over Looper."Hij is zo slim en heeft ook ongelooflijke diepte, gevoelens en bereik als acteur. Hij heeft het vermogen om het publiek emotie te geven, zelfs midden in een actiescène."

Cumberbatch zal de rol opnieuw spelen in nog twee aankomende films: Spiderman: No Way Home en de speciale editie van zijn personage, Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Het vermogen van de 44-jarige wordt momenteel geschat op ongeveer $ 40 miljoen. Dus hoeveel heeft hij hiervan verdiend door Doctor Strange te spelen?

Een enorme loonsverhoging

Een rapport uit 2018 van The Mirror UK schatte dat de acteur in totaal £ 4,2 miljoen (ongeveer $ 6 miljoen) verdiende met het spelen van Doctor Strange in Doctor Strange, Thor: Ragnarok en de twee Avengers-films.

Van de £ 4,2 miljoen ging ongeveer £ 2,5 miljoen (ongeveer $ 3,5 miljoen) puur naar zijn vergoeding voor de originele Doctor Strange. The Mirror meldde dat Cumberbatch een enorme loonsverhoging moest krijgen voor het vervolg (momenteel nog aan het filmen), omdat hij een enorme verhoging van £ 5 miljoen op zijn oorspronkelijke salaris zou ontvangen.

Dit zou betekenen dat de in Londen geboren artiest naar verwachting 10 miljoen dollar zal verdienen voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Het zou ook zijn totale verdiensten voor het personage in alle vijf films op bijna $ 17 miljoen brengen.

Onlangs is de MCU doelbewust uitgebreid naar de televisiearena met nieuwe shows zoals Falcon And The Winter Soldier, WandaVision en het komende What If? Deze groei biedt het publiek de kans om Doctor Strange binnenkort op het kleine scherm te zien. Voor Cumberbatch zou dit een nog grotere betaaldag betekenen!

Aanbevolen: