Hier is hoe Kanye West Teyana Taylor 'ontdekte

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Kanye West Teyana Taylor 'ontdekte
Hier is hoe Kanye West Teyana Taylor 'ontdekte
Anonim

Toen Teyana Taylor schitterde in de videoclip voor Fade, een nummer van Kim Kardashian's ex, Kanye West, die in 2016 werd uitgebracht, schoot ze naar de status van wereldwijde superster dankzij haar indrukwekkende dansmoves. Sindsdien werd Kanye West gecrediteerd voor het ontdekken van Teyana, een in New York geboren danseres, zangeres en songwriter.

Teyana heeft zichzelf ook bewezen als choreograaf, regisseur, actrice en model. Er wordt aangenomen dat ze een vermogen van $ 3 miljoen heeft vergaard.

Teyana is al sinds haar tienerjaren actief in de muziekindustrie en heeft aan verschillende projecten gewerkt, waaronder drie eigen albums. In 2020 kondigde ze aan dat ze de muziek voorgoed zou verlaten nadat ze zich "ongehoord" en "ongezien" voelde in de industrie.

Veel fans waren bedroefd om de aankondiging van Teyana te horen, maar niemand kon ontkennen dat ze hard had gewerkt tijdens haar tijd in de showbusiness. Teyana leek zelfs te suggereren dat ze een grotere rol had bij haar eerste doorbraak dan algemeen wordt aangenomen - een moment dat meer neerkwam op meer dan geluk.

Was Teyana Taylor 'ontdekt' door Kanye West?

Hoewel de doorbraak van Teyana Taylor ongetwijfeld verband houdt met Kanye West, is het een misvatting dat hij haar uit de vergetelheid heeft gescout. Eigenlijk was Teyana veel meer bepalend voor haar eigen succes dan velen denken en moet ze haar eigen doorbraak net zo goed toeschrijven als Kanye.

Teyana had in 2010 al naam gemaakt in de branche. Ze had muziekvideo's gechoreografeerd voor Beyoncé, verscheen als danseres in de muziekvideo's van andere artiesten en had haar commerciële singledebuut Google Me uitgebracht.

Dat jaar werkte Kanye West aan zijn vijfde studioalbum, My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Als modegoeroe riep hij Teyana de studio in om enkele van haar modestukken te bekijken voordat hij zijn album inleverde.

In de studio met Kanye neuriede Teyana doelbewust mee met de nummers van het album dat Kanye speelde, vastbesloten om hem te laten zien dat ze kon zingen en het waard was om op zijn albums te verschijnen.

Teyana's plan werkte, en Kanye liet haar de zang zetten op zijn nummers Dark Fantasy en Hell of a Life. Hoewel Teyana geen mainstream bekendheid verwierf met haar aanwezigheid op de plaat, vormde ze wel een werkrelatie met Kanye, wat uiteindelijk in haar voordeel werkte later in haar carrière.

In 2012 tekende Teyana ook een deal met Kanye's label G. O. O. D. Muziek.

Hoe is Teyana Taylor in de muziekvideo van Kanye West terechtgekomen?

Na de wereldpremière van de Fade-muziekvideo op de VMA's van 2016, had Vogue een telefonisch interview met Teyana Taylor om haar te vragen naar haar ervaring met de hoofdrol in de video, en hoe ze er in de eerste plaats in terechtkwam.

Teyana legde uit dat zij en Kanye muziek aan het opnemen waren in twee studio's naast elkaar en begonnen te chatten. Destijds hadden ze allebei onlangs kinderen gekregen met hun partners, Teyana's echtgenoot Iman Shumpert en Kanye's toenmalige vrouw Kim Kardashian.

De liefde die in de kamer stroomde, heeft Kanye misschien geïnspireerd om Teyana op een krachtige manier te zien en zich voor te stellen dat zij het voertuig van zijn video is.

"We begonnen net te praten en ik liep maar wat te kletsen over Iman en voor hem was het een dope moment om liefde zo te zien, om te zien dat je echt alles kunt hebben," herinnerde Teyana zich aan Vogue.

“Zelfs met hem is zijn relatie met Kim zo dope. Ze hebben kinderen, ze zijn getrouwd, ze hebben een vriendschap. Zelfs Kanye die kinderen heeft, heeft hem veel veranderd. Hij zei: 'Dang, je zingt. Je man heeft net een kampioenschap gewonnen. Je had net Junie,'' vervolgde Teyana, eraan toevoegend dat het gesprek 'hem echt inspireerde voor de video'.

"Letterlijk toen ik de studio verliet en terugging naar mijn opnameruimte, [een hoofdvertegenwoordiger van Kanye's G. O. O. D. Muziek] kwam naar me toe en zei dat Kanye wilde dat ik zou dansen op een van zijn liedjes - voor Fade. Ik dacht: 'Oh mijn god, je liegt.'"

Waarom heeft Teyana de muziek verlaten?

In 2020 schokte Teyana fans door haar afscheid van de muziekindustrie aan te kondigen. Volgens de NY Daily News legde Teyana een verklaring af over haar pensionering op Instagram nadat ze zich had opengesteld over een gebrek aan promotie van G. O. O. D. Muziek en Def Jam.

“Ik moet het doen voor mijn geestelijke gezondheid. Ik moet het doen voor mijn emotionele gezondheid. Ik moet het voor mijn kinderen doen, zodat ik in leven kan blijven voor mijn kinderen', zei ze op het socialemediaplatform. “Tot ik vrij ben, totdat ik [mijn label] zover kan krijgen om me vrij te laten, ja, ik wil met pensioen. Ik wil dit niet meer doen.”

De publicatie meldt dat Teyana zich in plaats daarvan concentreert op haar familie en haar rol als Creative Director van het modebedrijf PrettyLittleThing.

Aanbevolen: