Deze A-List Star ontdekte Tom Hiddleston van de MCU

Inhoudsopgave:

Deze A-List Star ontdekte Tom Hiddleston van de MCU
Deze A-List Star ontdekte Tom Hiddleston van de MCU
Anonim

Zou Loki iets zijn zonder Tom Hiddleston? Zou Tom Hiddleston iets zijn zonder Loki? Het antwoord is nee en ja als je een Hiddlestoner bent. Je weet wel, de fanclub van Hiddleston, die alles eet, slaapt en ademt wat met de Britse acteur te maken heeft? Ze houden zelfs de boeken bij die hij leest.

Ze zouden waarschijnlijk zeggen dat niemand anders zo'n geweldige Loki zou kunnen zijn als Hiddleston, maar dat de rol hem niet definieert, en dat zijn carrière ook niet zou zijn leeggelopen als hij de geliefde niet had aangenomen MCU karakter. Als Loki niet was meegegaan, zou Hiddleston op de een of andere manier in Hollywood zijn uitgebroken, wat er ook gebeurde, zelfs als hij moest ontsnappen aan de donkerste plekken van het universum zoals Loki aan het einde van Thor. Hij is gewoon zo getalenteerd; het was onvermijdelijk.

Hiddleston gebruikte in zijn vroege carrière geen manipulatie, kattenkwaad of andere magie van Asgard om opgemerkt te worden. Hij gebruikte gewoon zijn eigen pure talent. Maar hij was op een gegeven moment een worstelende acteur en had een been in het bedrijf nodig. Alles veranderde toen hij speelde in een toneelbewerking van Othello, wat ertoe leidde dat hij werd gecast als Loki, samen met Chris Hemsworth, met wie hij een schattige bromance heeft.

Maar hoewel we ons afvragen over veel privézaken in het leven van Hiddleston, waaronder hoe hij nog steeds vrijgezel is, is het ook de moeite waard om ons af te vragen hoe Hiddleston veranderde van een meester op het podium en een klein scherm naar een hoofdrol op het grote scherm in de grootste franchise ter wereld… een beetje zoals de man die hem ontdekte.

Thespians Help Thespians

Je kunt al je dankbrieven sturen naar Sir Kenneth Branagh voor het ontdekken van Hiddleston. Door hun wederzijdse liefde voor Shakespeare kruisten ze elkaars pad in Hiddlestons vroege carrière.

Hij staarde in Othello van Shakespeare toen Branagh iets veelbelovends zag in de jonge afgestudeerde van de Royal Academy of Dramatic Art, die al een Laurence Olivier Award had gewonnen voor beste nieuwkomer in een toneelstuk.

"Ik had hem nog niet eerder gezien, maar het was vrij duidelijk dat hij een volkomen naturalistische spreker van Shakespeare was", vertelde Branagh in 2016 aan Digital Spy. "Het is niet per se een rol waarin je kunt scoren, Cassio - hij is in veel opzichten de relatief rechttoe rechtaan jongeman…

"Maar Tom maakte hem zo moeiteloos charmant en was zo bedreven, behendig en onzichtbaar gemakkelijk met de taal dat het voelde alsof het het begin van iets was. Zelfs tegen die twee [Chiwetel Ejiofor en Ewan McGregor], die jongen viel echt op."

Later dat jaar zag Branagh uit de eerste hand hoe het echt was om met Hiddleston te werken toen ze het podium deelden met de hoofdrol in Ivanov van Tsjechov. Er moet zeker iets met Hiddleston zijn geweest dat Branagh leuk vond, omdat ze datzelfde jaar opnieuw meespeelden in het BBC-misdaaddrama Wallander.

Vrienden zijn met een van de grootste schrijvers van het VK zou goed zijn voor ieders carrière, maar Hiddleston was nog niet klaar met het plukken van de vruchten van zo'n alliantie.

Branagh kwam speciaal naar hem toe voor 'Thor'

In 2010, toen de casting voor Thor begon, nodigde Branagh, die regisseerde, Hiddleston uit om auditie te komen doen.

Hiddleston vertelde Den of Geek dat Marvel hem aanvankelijk voor Thor beschouwde, omdat "ik lang en blond ben en klassiek geschoold, en dat leek de mal te zijn voor wat Thor was, hij zou een klassiek personage zijn." Maar uiteindelijk deed hij auditie voor zowel Thor als Loki.

"Hij deed auditie met een duidelijk doel en een drive… geen arrogantie, en niet overdreven ambitie, maar hij was gewoon heel duidelijk - ik had het gevoel dat ik dat proces voor mijn ogen zag gebeuren", herinnert Branagh zich.

Na vier maanden audities van zowel Hemsworth als Hiddleston, besloot Marvel uiteindelijk wie welke rol zou krijgen, niet Branagh. Maar dat betekent niet dat Hiddleston geen advocaat had in de acteur/regisseur. Door twee keer samen te werken en als acteurs met elkaar in contact te komen, wist Hiddleston dat Branagh in zijn hoek vocht.

"Ken heeft een levensveranderend effect gehad", vertelde Hiddleston aan de Daily Telegraph. "Hij was in staat om tegen de leidinggevenden te zeggen: 'Vertrouw me hierin, je kunt Tom casten en hij zal leveren.' Het was enorm, en het heeft de loop van wat ik kan doen volledig veranderd. Ken gaf me mijn pauze."

Hiddleston zegt dat Marvel "iets zag waarvan ze dachten dat het interessant was. Ze zagen een bepaald temperament dat ze leuk vonden", maar ze gaven hem geen Thor; ze gaven hem Loki. Niet omdat ze dachten dat hij de God van de Donder niet voor elkaar kon krijgen, maar omdat ze hem zagen als de perfecte Loki.

"Ik wist hoe zeer serieus die beslissing was", vertelde Branagh aan Collider over de beslissing van hem en Marvel over wie wie zou moeten spelen. Nu, jaren na die belangrijke beslissing, zijn de carrières van zowel Hemsworth als Hiddleston ten goede veranderd, hoewel Hiddleston niet kreeg wie hij oorspronkelijk wilde. Het is allemaal te danken aan Branagh, die zegt dat het paar acteurs hem nu ziet als een "oude, knapperige professor" of adviseur.

Branagh is nog steeds dicht bij Hiddleston, maar hij krijgt geen bedankkaartjes van de nu leidende man. In plaats daarvan krijgt hij eerbetonen van hem, waaronder die van Hiddleston die voor BAFTA is opgenomen. Wat Branagh voor hem deed was niet zozeer uniek voor Hiddleston. Hij ontdekt geweldige acteurs en heeft altijd vertrouwen in hen.

"Die vrijgevigheid van geest is echt zeldzaam en uniek en uniek voor hem. Hij is een van die mensen die altijd naar beneden reikt om andere mensen een voorsprong te geven, " zei Hiddleston het perfect.

Natuurlijk is Branagh ook trots op Hiddleston. "Nu kijk ik The Night Manager, bijna 10 jaar na dat moment in de Donmar, en daar is een ster, nu volledig naar voren gekomen." Een ster aan de Asgardiaanse hemel die we helemaal vanuit Midgard kunnen zien. Bedankt, Kenneth Branagh, dat je zo'n geweldige acteur een voorsprong hebt gegeven.

Aanbevolen: