Hoe Dr. Dre deze artiesten ontdekte

Inhoudsopgave:

Hoe Dr. Dre deze artiesten ontdekte
Hoe Dr. Dre deze artiesten ontdekte
Anonim

Tijdens zijn decennialange uitzonderlijke carrière heeft Dr. Dre zijn naam gevestigd als een van de groten in hiphop. Afkomstig uit Compton, Californië, de voormalige N. W. A. force heeft de wereld veroverd, miljoenen albums verkocht en tijdloze rapklassiekers gegenereerd die nooit zullen worden gedupliceerd. Zelfs op het hoogtepunt van de rivaliteit tussen de west- en oostkust, was Dre uitsluitend gefocust op zijn muziek en hielp hij de hiphopscene van het Westen tot bloei te komen. en "illest" emcees en hielp hen hun eigen muzikale carrière te lanceren. In feite zijn deze namen ook enkele van de grootste in het genre geworden, dankzij de Dr. Dre's recept. Dit is hoe Dr. Dre Kendrick Lamar, Eminem, Anderson. Paak en meer ontdekte.

6 Kendrick Lamar

Als kind van Compton was de jonge Kendrick Lamar een fan van Dr. Dre. Toen hij acht was, was hij zelfs getuige van zijn idool en Tupac Shakur op de set van de muziekvideo 'California Love' in 1995, en dat wekte op de een of andere manier zijn vroege interesse in rapmuziek. Fast-forward 15 jaar, Lamar kreeg zijn stempel van goedkeuring van Dre nadat zijn TDE-mixtape uit 2010, Overly Dedicated, op Dre's radar belandde. Hij stuitte op de videoclip "Ignorance is Bliss" van de tape op YouTube en tekende hem onmiddellijk bij de Aftermath-familie.

"Ik was op dat moment onderweg met Tech N9ne, met Jay Rock. Hij belde de telefoon, belde de telefoon van mijn monteur, zei dat hij naar ons op zoek was. We dachten dat het nep was en zo", herinnert hij zich, en voegde eraan toe: "Eindelijk contact opgenomen met het management de volgende week en acht, negen dagen met hem in de studio opgesloten."

5 Eminem

Kort na zijn vertrek uit Death Row vanwege gewelddadige geschillen tegen zijn honcho Suge Knight, ging Dr. Dre zijn eigen label Aftermath Entertainment lanceren. Het debuut-compilatiealbum van het label, Dr. Dre Presents: The Aftermath, deed niet kritisch en commercieel wat hij ervan verwachtte, en hij stond op het punt het op te geven.

Het licht verscheen echter aan het einde van de tunnel voor Dre toen de 26-jarige blanke Detroit-emcee Eminem zijn oren ving dankzij zijn album Slim Shady uit 1997. Hij was ook te zien in de "Unsigned Hype" van het tijdschrift The Source en had naam gemaakt in de rapbattle-gemeenschap. Onder leiding van Dre groeide Eminem uit tot een van de grootste rappers aller tijden.

4 Anderson. Paak

Een ervaren drummer en beats-cooker, Anderson. Paak is een zeldzaam talent. De helft van het superduo Silk Sonic was begin 2010 een onbekend talent, maar toen hij zijn debuutalbum Venice uitbracht, greep hij het oor van Dr. Dre, en de laatste zou hem onder zijn hoede nemen. Nadat hij met succes de Afrikaans-Koreaanse rapper had geworven voor zijn album Compton uit 2015, tekende Dre hem bij Aftermath Entertainment. Een jaar later zette XXL Paak op zijn jaarlijkse "Freshman Class"-lijst naast Lil Uzi Vert, 21 Savage, Kodak Black, Denzel Curry en meer.

3 50 Cent

50 Cent was al in de jaren negentig getekend bij Columbia Records, hetzelfde label dat Nas, Mariah Carey, Bruce Springsteen en meer huisvestte. Hij stond op het punt om zijn debuutalbum Power of the Dollar uit te brengen, maar het werd enkele dagen voordat het zou moeten uitkomen op de plank gelegd nadat de rapper negen keer was neergeschoten en door de industrie werd zwartgemaakt.

Destijds wilde niemand het risico nemen, dus 50 gingen de straat op om zijn back-to-back klassieke mixtapes uit te brengen, waaronder Guess Who's Back? die uiteindelijk op de radar van Eminem landde, die ook de beschermeling van Dr. Dre was. The Rap God tekende 50 bij zijn Shady Records onder een gezamenlijke deal met Dr. Dre's Aftermath en Jimmy Iovine's Interscope.

2 Snoop Dogg

Dr. Dre en Snoop Dogg gaan helemaal terug in de jaren negentig. Net uit N. W. A. kwam Dre Snoop's freestyle tegen over "Hold On" van En Vogue op een mixtape. Dre was onder de indruk en rekruteerde de Long Beach-rapper voor zijn dan aanstaande soundtrackalbumproject Deep Cover en Dre's klassieke debuut-soloalbum, The Chronic. Hij tekende toen ook bij Death Row en vormde een "un-fwitable" trio met Dre en Tupac Shakur onder het bewind van Suge Knight. Hoewel ze niet meer onder dezelfde paraplu vallen, blijft hun vriendschap even sterk als decennia geleden.

"Snoop komt de studio binnen en ik zet dit nummer op. Hij is gewoon aan het freestylen en het was superziek. Toen begon de gedachte aan mijn solo-album werkelijkheid te worden in mijn hoofd, " herinnerde Dre zich.

1 Xzibit

Xzibit was destijds al een gevestigd talent aan de westkust, maar na het uitbrengen van zijn tweede album 40 Dayz & 40 Nightz, veranderde het carrièretraject van de Detroit emcee in wereldwijde populariteit. Hij trok de aandacht van de Dr. Dre dankzij dat album, dat nummer 58 op de Billboard 200 in kaart bracht.

Dr. Dre zette Xzibit zelfs op een lijn met enkele van de topprofielen van de rapgame, van Snoop Dogg tot Eminem, als artiest op verschillende albums en hielp hem zijn internationale doorbraak te realiseren met de derde plaat van X, die miljoenen verkocht werd, Restless. â?‹â?‹â?‹â?‹â?‹â?‹â?‹

Aanbevolen: