Waarom The Weeknd zich bijna terugtrok uit Coachella na het vervangen van Kanye West

Inhoudsopgave:

Waarom The Weeknd zich bijna terugtrok uit Coachella na het vervangen van Kanye West
Waarom The Weeknd zich bijna terugtrok uit Coachella na het vervangen van Kanye West
Anonim

Kanye West nam op het laatste moment de beslissing om het Coachella-festival in Californië dit jaar te verlaten, slechts twee weken voordat het evenement zou plaatsvinden op de Empire Polo Ground. West was geboekt om op te treden op 17 en 24 april voor een rapport van $ 8 miljoen, inclusief een productievergoeding van $ 500.000. De organisatoren waren er duidelijk van overtuigd dat de Stronger-hitmaker zeker een enorme menigte zou trekken, gezien de dure deal die ze hem wilden aanbieden.

En terwijl de vader van vier kinderen het voorstel om beide weekenden te headlinen met plezier had aanvaard, besloot West later om zich volledig terug te trekken te midden van beweringen dat hij "hulp zocht" na zijn schokkende breuk met ex-vrouw Kim Kardashian vorig jaar. Coachella-bazen bleven zoeken naar een nieuwe act om de plaats van West in hun met sterren bezaaide line-up in te nemen en waren later blij te horen dat The Weeknd beide weekenden beschikbaar was.

Ze hebben naar verluidt The Weeknd aangekondigd als hun nieuwe headliner voordat ze een deal hadden gesloten met de Starboy-hitmaker, en toen de R&B-zanger hoorde dat Coachella hem minder bood dan wat ze Wet zouden hebben gegeven, was hij klaar om ook borgtocht voor de concerten.

The Weeknd eist dezelfde vergoeding als Kanye

Een rapport via Page Six beweerde dat The Weeknd niet blij was om te horen dat Coachella niet bereid was hem hetzelfde geld te betalen dat ze West hadden aangeboden voor zijn tweedaagse optreden op het jaarlijkse festival, waardoor hij producenten bedreigde van het festival te verlaten.

Bronnen beweren dat The Weeknd om dezelfde vergoeding van $ 8,5 miljoen vroeg - het is onduidelijk hoe hij wist hoeveel West naar verwachting zou ontvangen, maar de I Feel Coming-hitmaker was vastberaden met zijn woorden en zei dat hij anders niet zou optreden.

Paul Tollett, de CEO van Coachella-promotor Goldenvoice, had aangekondigd dat The Weeknd, wiens echte naam Abel Tesfaye is, en elektronische supergroep Swedish House Mafia Ye bij de komende gelegenheid officieel hebben vervangen.

“Ik kijk zo uit naar dit moment met Swedish House Mafia en The Weeknd die dit jaar het slot op zondagavond afmaken,” zei Tollett.

"Coachella heeft een speciale relatie met Abel en ik ben zo dankbaar dat ik dit aanstaande optreden met deze iconische artiesten allemaal op hetzelfde podium heb."

Vermoedelijk was de deal met The Weeknd niet gesloten toen de verklaring openbaar werd, dus toen het erop aankwam om over de totale prestatievergoeding te onderhandelen, zagen de discussies er op een gegeven moment nogal slecht uit voor Coachella-bazen, die aanvankelijk niet dezelfde hoeveelheid geld gepresenteerd als ze bereid waren om uit te geven aan West.

Op het laatste uur kon er echter een deal worden gesloten, waarbij The Weeknd later hetzelfde loon kreeg als zijn muzikale collega.

Krijgt Kanye hulp na zijn scheiding?

Fans zullen zich herinneren hoe expressief West werd toen ze hoorde over Kardashians bloeiende relatie met Saturday Night Live-ster Pete Davidson, met wie ze naar verluidt sinds november aan het daten is.

Een ander rapport via Page Six beweerde dat de 44-jarige, die iets meer dan een jaar geleden van de KKW-oprichter scheidde, alle hulp kreeg die hij nodig had bij het verwerken van de ineenstorting van zijn relatie met Kardashian.

Het paar trouwde in 2014 en verwelkomde samen vier kinderen: North, Psalm, Saint en Chicago.

Maar vóór hun splitsing werd al beweerd dat zowel West als Kardashian samen ongelukkig waren geweest, waarbij de Grammy-winnaar later naar Wyoming verhuisde terwijl zijn toenmalige vrouw in Los Angeles bleef met de kinderen.

Hun breuk schokte hun familie en vrienden niet, die zogenaamd al een tijdje duidelijke scheuren in hun huwelijk hadden gezien.

Met betrekking tot West die hulp zocht na het afronden van zijn scheiding van Kardashian, gutste een insider: In het belang van de kinderen heeft Kanye Kim verteld dat hij geen openbare optredens of opruiende uitspraken op sociale media doet, en hij zal gaan ergens heen om beter te worden.”

Een vertegenwoordiger van de uitgesproken hitparade reageerde later op het verhaal en schreef in een officiële verklaring: Op dit moment zet Ye zich in voor een gezonde co-ouderschapsrelatie met Kim en is gefocust op het opvoeden van hun prachtige kinderen.”

Zijn beslissing om zijn optreden op Coachella te annuleren, zou te wijten zijn aan het vermeende feit dat Ye een tijdje uit de schijnwerpers wil stappen, vooral na zijn tirades op sociale media over Davidson.

West heeft dankzij zijn succesvolle carrière in zowel muziek als mode een verbazingwekkend vermogen van $ 1,8 miljard opgebouwd.

Aanbevolen: