Prins William uitgejouwd door duizenden voetbalfans in het Wembley Stadium

Inhoudsopgave:

Prins William uitgejouwd door duizenden voetbalfans in het Wembley Stadium
Prins William uitgejouwd door duizenden voetbalfans in het Wembley Stadium
Anonim

Hoewel Prins William een succesvolle president van de FA (Football Association) is geweest, ontving hij geen liefde van de aanwezigen van de FA Cup-finale tussen Liverpool en Chelsea. Tijdens een ontmoeting met de spelers voor de aftrap, werd de royal vijandig onthaald door verschillende sportfans. Hij schonk er echter geen aandacht aan en bleef alle atleten de hand schudden.

Hoewel prins William het meeste gejoel kreeg, meldde Daily Mail ook dat verschillende mensen minachting toonden terwijl hij stond om "God Save the Queen", het volkslied van het Verenigd Koninkrijk, te zingen. Er werden ook verschillende handgebaren naar hem gemaakt, die sindsdien niet zijn gemeld. Geen van de toeschouwers die deelnamen aan de uitbarstingen en beledigingen werden uit het stadion verwijderd.

Er zijn geen bevestigingen over wie en hoeveel mensen zich op deze manier hebben gedragen. Veel mensen geloven echter dat fans van Liverpool de belangrijkste deelnemers waren. Het is bekend dat mensen die voor Liverpool steunen tijdens "God Save the Queen" verschillende keren boe-ten tijdens sportwedstrijden. Op het moment van deze publicatie zijn er echter geen incidenten gemeld waarbij ze haat toonden jegens prins William.

Verschillende functionarissen die de koninklijke familie steunen, hebben dit incident niet goed opgevangen

Met de incidenten waarbij prins William werd uitgejouwd en het volkslied, hebben ambtenaren het uitjouwen van de hertog niet goed opgevat. Tory MP en voormalig minister van Cultuur Karen Bradley zei: "Het is volkomen onaanvaardbaar en schandelijk dat fans prins William hebben uitgejouwd. Ik zou de FA willen aansporen om alle nodige maatregelen te nemen en de verantwoordelijken te vervolgen."

Commons-voorzitter Sir Lindsay Hoyle stemde ook in door te zeggen: "Ik veroordeel alle fans die Prins William vandaag op Wembley hebben uitgejouwd ten zeerste."Terwijl hij bleef spreken namens de koninklijke familie, verklaarde Hoyle: "De FA Cup-finale zou een gelegenheid moeten zijn waarin we als land samenkomen. Het mag niet verpest worden door een minderheid van het totaal beschamende gedrag van de fans. In dit jaar van alle jaren - het platinajubileum van de koningin - is dit verschrikkelijk."

Het platinajubileum van de koningin is een van de langverwachte evenementen in Groot-Brittannië

Het evenement viert koningin Elizabeth II en haar 70-jarige regering. Ze is de eerste Britse monarch die deze mijlpaal bereikt en verschillende leden van de koninklijke familie zullen dit met haar vieren. Ex-koninklijke familieleden Prins Harry en Meghan Markle wonen zelfs het evenement bij met hun kinderen in Groot-Brittannië, wat het hun eerste reis maakt sinds ze juridische stappen hebben ondernomen om hun veiligheid in Europa te beschermen.

De vieringen beginnen op 2 juni, de verjaardag van haar kroning. Het hele weekend worden er verschillende straatfeesten en parades gehouden, die eindigen op juni.5. De onofficiële vieringen begonnen echter met de Royal Windsor Horse Show op 12 mei en eindigen op 15 mei.

Liverpool versloeg Chelsea met 6-5 in de FA Cup-finale. De wedstrijd kwam neer op strafschoppen en er waren meer dan tien doelpunten nodig om de winnaar aan te duiden. Ze hadden fans de eerste FA Cup-overwinning in dat stadion in dertig jaar bezorgd. Ondanks het gejoel was prins William de hele wedstrijd aanwezig.

Aanbevolen: