Hoe betrokken is Lady Gaga bij liefdadigheidswerk?

Inhoudsopgave:

Hoe betrokken is Lady Gaga bij liefdadigheidswerk?
Hoe betrokken is Lady Gaga bij liefdadigheidswerk?
Anonim

Vaak worden veel rijke individuen over de hele wereld, vooral degenen die beroemd zijn, vaak bekritiseerd omdat ze hebzuchtig zijn of bekritiseerd vanwege de manier waarop ze ervoor kiezen hun geld uit te geven. Een beroemdheid die bekend staat om haar vrijgevigheid is echter de enige echte Lady Gaga zelf.

Sinds haar opkomst in 2008 is Lady Gaga een van de beroemdste namen in de popwereld geworden. Haar bewonderenswaardig loyale aanhang is echter niet alleen te danken aan haar geweldige muziek, de ster is ook heel open geweest met haar fans over haar eerdere worstelingen, waarmee velen zich op persoonlijk niveau hebben kunnen identificeren. Hierdoor heeft Gaga een veel hechtere en intiemere band kunnen vormen met haar Little Monsters.

Naast haar hechte band met haar fans, staat Gaga ook bekend als een sterke pleitbezorger voor geestelijke gezondheid, waarbij ze opnieuw openlijk haar eigen worstelingen uit haar verleden heeft besproken. Uiteindelijk heeft veel hiervan ertoe geleid dat de ster steeds meer betrokken raakt bij het zoveel mogelijk helpen van degenen die het moeilijk hebben.

Wat is Lady Gaga's netto waarde?

Gezien haar grotendeels succesvolle carrière, heeft Gaga een groot vermogen opgebouwd dat wordt geschat op $ 320 miljoen US dollar. Veel hiervan is verdiend met haar zeer succesvolle wereldwijde tours, merkdeals, muziekverkoop en haar eigen zakelijke ondernemingen, zoals Haus Labs, haar kenmerkende schoonheidsmerk, dat ze onlangs heeft vernieuwd.

Ondanks haar tours die zulke grote inkomsten opbrengen, kan het voor sommigen als een verrassing komen dat Gaga een paar keer bijna failliet ging vanwege het bedrag dat ze aan haar shows uitgaf. Ze besteedde zoveel moeite om de beste show voor haar fans te produceren, dat de ster niet echt besefte dat ze geld aan het verliezen was. Dit is echter weer een andere vertoning waarbij de Born This Way-zangeres eerst aan haar fans dacht en dan aan zichzelf.

Hoe geeft Lady Gaga haar geld uit?

Ondanks dat Gaga een paar keer bijna failliet ging, heeft Gaga nog steeds genoeg geld over. Maar waar geeft ze het dan precies graag aan uit?

Haar duurste aankoop is zeker haar Malibu, die de ster in 2014 kocht voor een prijs van $ 23 miljoen dollar. Het mega-herenhuis heeft een eigen bowlingbaan, een basketbalveld, paardenstallen, een gastenverblijf en een ongelooflijk uitzicht op de Stille Oceaan. Ze gaf ook $ 60.000 uit aan 27 Koi-vissen die uit Japan waren geïmporteerd voor het landhuis. Toen ze over haar huis sprak, omschreef de ster het als haar 'heiligdom, mijn oase van rust'.

Naast het uitgeven van talloze bedragen aan verschillende outfits, heeft Gaga naar verluidt ook veel geld aan haar vader gegeven om hem te laten genieten. Ze is ook een grote fan van antieke auto's en bezit naar verluidt een collectie ter waarde van naar schatting $ 1,8 miljoen dollar, volgens SCMP.com.

Ondanks dat ze zo'n groot vermogen heeft, heeft de zangeres eerder verklaard dat ze gewoon niet zo geïnteresseerd is in materiële items. Veel van haar geld lijkt te worden uitgegeven aan haar familie en dingen die ze leuk vindt, in plaats van flitsendere items, daarom kunnen we Gaga als vrij bescheiden beschouwen.

Hoe betrokken is Lady Gaga bij liefdadigheidswerk?

Sinds ze beroemd werd, heeft Lady Gaga veel liefdadigheidsprojecten nagestreefd om een vriendelijkere en veiligere wereld te helpen bevorderen. Ze staat al bekend om haar toegewijde steun voor zowel de homo- als de LGBT-gemeenschap, wat nog een reden is waarom ze zo'n loyale en toegewijde fanbase heeft opgebouwd.

In 2012 lanceerde Gaga The Born This Way Foundation, een non-profitorganisatie die ze samen met haar moeder oprichtte, met als doel mensen te helpen met hun geestelijke gezondheid en met hen samen te werken om 'een vriendelijker en moediger wereld'. Meer recentelijk, in 2021, kondigde The Born This Way Foundation aan dat ze $ 250.000 zouden doneren om de geestelijke gezondheidsbehoeften van studenten in de Verenigde Staten te ondersteunen en aan te pakken.

De lancering van Gaga's nieuwe stichting kwam slechts een jaar nadat haar zeer succesvolle Born This Way-album werd uitgebracht, dat sindsdien enorm veel lof heeft gekregen van fans, met veel enthousiasme over hoe het hielp om hun leven te veranderen en positief te beïnvloeden. Haar liefdadigheidswerk stopt daar echter niet alleen.

In 2020 ging Gaga verder met het inzamelen van $ 127,9 miljoen dollar in een samenwerking met de WHO en Global Citizen via een wereldwijd omroepevenement, waarbij veel sterren en beroemdheden van over de hele wereld betrokken raakten. Slechts tien jaar eerder haalde ze ook $ 500.000 op voor de overlevenden van de aardbeving in Haïti met de opbrengst van haar Monster Ball Tour in de maand januari.

Bovendien is de Born This Way-zanger ook een samenwerking aangegaan met de VIVA Glam-campagne van het MAC AIDS Fund om geld in te zamelen voor een goed doel. In dit geval heeft Gaga's samenwerking met het schoonheidsmerk geholpen om $ 160 miljoen dollar op te halen om de wereldwijde strijd tegen hiv/aids te ondersteunen. Naast haar donaties aan goede doelen, heeft de ster ook haar steun betuigd aan de Amerikaanse popster Britney Spears kort nadat haar conservatorium was beëindigd, en op haar Twitter plaatste ze een paar vriendelijke woorden.

Aanbevolen: