Kristalen Wie? Lady Gaga zegt dat ze in 'alchemie' gelooft

Inhoudsopgave:

Kristalen Wie? Lady Gaga zegt dat ze in 'alchemie' gelooft
Kristalen Wie? Lady Gaga zegt dat ze in 'alchemie' gelooft
Anonim

Vers van haar cookie-collab, Lady Gaga gaf fans nog meer om op te eten. Via haar GAGAVISION-videoserie neemt ze camera's achter de schermen van haar leven en laat ze iedereen precies zien hoe haar recente projecten zijn gemaakt.

Haar nieuwste video bevat een onverwachte verklaring waarom ze elk element van de '911'-video-opname moest beheersen. Gaga zegt dat geobsedeerd zijn door de details haar geen diva maakte - het maakte haar een alchemist.

Ze brak de magie van het maken van '911'

Verwijzend naar '911' als een korte film, dook Gaga diep in op haar persoonlijke redenen waarom het zo lang duurde om de film op te nemen en zo kieskeurig was.

"Kan ik je vertellen wat er is gebeurd?" Vraagt Gaga aan de cameraman die haar naar de shoot begeleidt. "Ze hadden zoiets van 'kan ze over 15 uur klaar zijn' en ik zei gewoon nee. We hebben de afgelopen paar uur hieraan besteed."

gebaar naar haar blik, voegde ze eraan toe: "Alles wat we doen is een kunstwerk, maar dit heeft veel symboliek voor mijn leven, omdat het realistisch is op een manier dat het abstract representatief is voor wat ik ben geweest door." Ga weg, Gaga.

'Alchemie' brengt het allemaal samen

Dat soort perfectionisme creëert wat Gaga ziet als een chemische reactie, die leidt tot perfecte kunstwerken.

"Ik wil echt precies zijn met elke snaar voor mijn gezicht, elke beweging die ik maak, de manier waarop ik dingen zie", legt ze uit. "Maar dit is altijd hoe ik werk. Ik geloof in alchemie, wat betekent dat er iets chemisch verandert op de set. Hij legt het vast op film, en dan duurt het voor altijd."

Alchemie verwijst naar het (onwaarschijnlijke en onbewezen) proces om lood in goud te veranderen, maar het is de laatste jaren ook de naam geworden voor een hele spirituele filosofie. Volgens het online wetenschappelijke tijdschrift Live Science is alchemie een "complex spiritueel wereldbeeld waarin alles om ons heen een soort universele geest bevat" die kan worden "verfijnd op weg naar spirituele perfectie".

Het is niet haar eerste new age-passie

Niet veel mensen geloven in de spirituele kracht van alchemie (Live Science zegt dat het "gebaseerd is op een verkeerd begrip van scheikunde en natuurkunde"), maar dat weerhoudt het er niet van een nuttige of geruststellende manier te zijn voor Gaga om door haar uitdagende leven te navigeren in de schijnwerpers.

Ze heeft eerder troost geput uit andere spirituele praktijken in de rand, meestal rond kristallen. In 2013 opende Gaga over het gebruik van de 'Abramovic-methode' van knuffelen/zitten/baden in kristallen voor een 'hoger bewustzijn'.' Je kunt hier een video bekijken van Gaga die die methode uitvoert. Pas op - het is best vreemd en bevat zeker beelden van de ster in de buff.

In 2016 werd ze ook gespot met een enorm kristal door de straten van NYC, maar de laatste tijd heeft ze niet veel kristallen in het openbaar gebruikt. Weg met het oude, met het goud?

Aanbevolen: