In het begin: waarom de familie van Beyonce wilde dat ze Jay-Z dumpte

Inhoudsopgave:

In het begin: waarom de familie van Beyonce wilde dat ze Jay-Z dumpte
In het begin: waarom de familie van Beyonce wilde dat ze Jay-Z dumpte
Anonim

Beyoncé en Jay-Z zijn het gouden koppel van de muziek, met een gecombineerd vermogen van bijna $ 1,5 miljard. Ze vliegen op een privéjet, boot op een privéjacht en vakantie op een privé-eiland.

Maar laten we een jaar of twintig teruggaan en kijken wat er aan de hand was toen ze elkaar ontmoetten. Beyoncé was de leadzangeres van Destiny's Child, een van de meest succesvolle vrouwengroepen ooit. En Jay-Z was niet traag, want hij had in 1995 al Roc-A-Fella Records en in 1999 de kledinglijn Rocawear opgericht.

Het officiële verhaal is dat ze elkaar "per ongeluk" ontmoetten in een vliegtuig dat in 2000 naar een MTV-festival ging. Het was de botsing van twee heel verschillende werelden, de aardige middenklasse van Beyoncé en Jay-Z's straat- slim, uit het getto-leven.

Beyoncé's vader, Matthew Knowles, leidde ook Beyoncé en Destiny's Child. En het woord was dat hij niet bepaald opgewonden was door het vooruitzicht dat zijn babymeisje/ma altijdkaartje contact zou maken met de rapper, waarom? Het is ingewikkeld, zowel persoonlijk als professioneel. Maar laten we zeggen dat de onvoorspelbare Knowles op zijn hoede was voor Jay-Z op zowel persoonlijk als professioneel vlak. En misschien was hij een beetje jaloers.

Dus, wat is het echte verhaal van wat Matthew Knowles precies vond van de relatie tussen Jay-Z en Beyoncé? Het is zowel ingewikkeld als eenvoudig. Lees verder.

Jay-Z en Beyoncé: Two Worlds Collide

Jay-Z groeide op in de straten van het Mercy Housing Project in Brooklyn. Het was een gewelddadige, door drugs geteisterde plek. Zijn vader verliet zijn moeder Gloria Carter toen Jay-Z 11 was. Toen hij 12 jaar oud was, schoot Jay-Z zijn broer neer in een geschil over een ring. Een tijdlang was Jay-Z een drugsdealer. Het was in die tijd alles voor een cent. In 1999 kwam hij er met een proeftijd van af nadat hij schuldig pleitte aan het neersteken van platenproducent Lance Rivera. Het lijkt erop dat Hova dacht dat Lance een bootleg-release van een van zijn albums had gedaan. En hij was gek. En op straat doen messen en geweren vaak het woord

Beyoncé, in schril contrast hiermee, werd geboren in een middenklassegezin in Houston, Texas. Haar moeder Tina Knowles (geboren Beyoncé) had een salon en haar vader Matthew was verkoopmanager. Ze deed de Montessorischool in de middenklasse en was soliste in het koor van de Methodistenkerk van haar familie. Het was de totale ervaring van de middenklasse.

Toen die noodlottige ontmoeting met Jay-Z in 2000. Beyoncé was ongeveer 18 jaar oud en Jay-Z was zo'n 12 jaar ouder. Hij was edgy hiphop en zij was gepolijst en glamoureus. Op papier leek het niet echt een match. Maar misschien was het een kwestie van tegenpolen aantrekken. Misschien wilde Jay-Z zijn imago oppoetsen. Misschien voelde Beyoncé zich aangetrokken tot zijn harde van buiten, zachte van binnen persoonlijkheid.

Tegen 2002 werkten de scherpere Beyoncé en Jay-Z samen aan het album 03, Bonnie and Clyde.

Naar verluidt ging Matthew Knowles rechtop zitten en merkte hij op toen Jay-Z op het toneel verscheen.

Matthew Knowles hield niet van Jay-Z

Voordat Jay-Z kwam, had Matthew Knowles de verkoop al lang opgegeven en leidde hij Destiny's Child. Het was, op zijn zachtst gezegd, een aardige kleine verdiener. Geruchten over zijn "bevrijding" van een deel van Beyoncé's fondsen betekenen dat Jay-Z op het toneel die over zijn schouder meekijkt een bedreiging kan zijn voor Knowles.

Bovendien is het algemeen bekend dat Hova wilde dat Bey een scherper beeld zou projecteren. Matthijs maakte bezwaar. Voelde papa zich bedreigd? Vrijwel zeker, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.

Het is niet verwonderlijk dat, lang voordat het paar trouwde, Matthew op de plaat zei dat hij niet dol was op de rapper. Nee, hij wilde geen tijd met die man doorbrengen. Hij zei naar verluidt: “ik geef helemaal niet om hem. Nee, ik ben niet dicht bij hem. Hij is niet iemand met wie ik graag tijd doorbreng. Nou, dat is vrij duidelijk.

Het is waar dat Matthew zich bedreigd voelde door Jay-Z en zijn invloed op Bey. En het gerucht gaat dat Matthew zich zorgen maakte over Jay-Z's achtergrond, zijn getto-opvoeding. Het idee dat zijn kleine verdiener, meisje, omging met een man uit de 'Hood die een voormalige drugsdealer was, kan niet goed zijn gevallen. Tel daarbij op dat Jay-Z 12 jaar ouder was dan Bey en je hebt een lastige situatie. Zelfs haar fans hadden hun twijfels over de relatie.

Maar, zoals de wereld weet, zetten ze door en kondigden ze aan dat ze rond 2004 een stel waren en uiteindelijk trouwden ze in 2008. Op straat is bekend dat Bey vervreemd is van haar vader. Iets over zijn vreemdgaan met haar moeder en haar geld dat misschien zijn geld werd.

Het is niet allemaal even duidelijk geweest.

Dat liftgevecht met Solange

Natuurlijk, het was 2014, jaren nadat ze getrouwd waren. Maar het feit dat Solange Jay-Z aanviel in een lift na het Met Gala spreekt boekdelen. Haar familie heeft de man nooit echt en echt aardig gevonden. Misschien ging de aanval over zijn "vermeende" bedrog, maar al die woede en wrok moest ergens vandaan komen.

En tegenwoordig? Bey en Jay-Z lijken solide te zijn. Zelfs Matthew Knowles moet onder de indruk zijn van zijn schoonzoon. Hij is tenslotte miljardair en naar verluidt maakt hij koningin B erg blij. En dat is wat uiteindelijk telt.

Aanbevolen: