Dit is wat Jenna Fischer heeft gedaan sinds 'The Office

Inhoudsopgave:

Dit is wat Jenna Fischer heeft gedaan sinds 'The Office
Dit is wat Jenna Fischer heeft gedaan sinds 'The Office
Anonim

Historisch gezien is de kans dat een acteur blijvend succes vindt na het achterlaten van een iconische tv-rol op zijn best 50/50. Gelukkig is het tegenwoordig gemakkelijker dan ooit voor een acteur om nieuwe rollen en geheel nieuwe carrières op zich te nemen na jarenlang een geliefd personage op televisie te hebben gespeeld.

Een perfect voorbeeld van een acteur die typecasting moest overwinnen, gedurende 9 seizoenen portretteerde Jenna Fischer een personage waar kijkers heel veel om gaven. Niet langer betrokken bij die show sinds het tot een einde kwam in 2013, het v alt niet te ontkennen dat Fischer gewoon niet zo beroemd is als toen die serie nog nieuwe afleveringen uitzond. Aan de positieve kant, met de hoofdrol in The Office kon Jenna Fischer een indrukwekkend fortuin vergaren.

In staat om zeer consistent werk te vinden sinds ze haar beroemdste show achter zich heeft gelaten, sommige fans hebben nog steeds geen idee waar Jenna Fischer sindsdien aan heeft gewerkt. Geen van haar nieuwe projecten is immers zo enorm populair geworden als haar bekendste serie. Toch heeft Fischer sindsdien veel geweldig werk verricht, dus het is een goed idee om eens te kijken naar wat Fischer de afgelopen jaren heeft uitgespookt.

Net begonnen

Geboren in Fort Wayne, Indiana, en opgegroeid in St. Louis, Missouri, was de vader van Jenna Fischer een ingenieur en haar moeder was een geschiedenisleraar. Een van de twee kinderen, als een volwassen zusje van Jenna, heeft ervoor gekozen om in de voetsporen van hun moeder te treden, aangezien ze zelf een leraar in de derde klas is geworden. Aan de andere kant was het al op zeer jonge leeftijd duidelijk dat Jenna veel meer een artiest was dan de rest van haar familie. Per slot van rekening nam Jenna op 6-jarige leeftijd deel aan een acteerworkshop die haar moeder destijds gaf.

In eerste instantie koos Jenna Fischer voor een meer traditioneel pad, als jongvolwassene ging Jenna Fischer naar de Truman State University en schreef ze zich zelfs in als pre-wettelijke geschiedenis. Ze had de acteermicrobe echter nog niet losgelaten toen ze 's avonds optrad als onderdeel van een Murder Mystery Dinner Theatre-groep terwijl ze op school zat. Fischer besloot serieuzer te acteren en verhuisde naar Los Angeles, waar een talentagent haar zag optreden in een theaterbewerking van de klassieke film Nosferatu en haar tekende.

Helaas voor Jenna Fischer leek het in eerste instantie alsof de machten in de televisie-industrie haar vaardigheden gewoonlijk over het hoofd zagen. Tijdens deze periode ging ze regelmatig audities doen en het duurde drie jaar voordat Fischer zelfs haar eerste televisie-sprekende rol kreeg. Vanaf dat moment speelde Jenna Fischer kleine rollen in series als That '70s Show en Six Feet Under, terwijl ze ook te zien was in films, waaronder Employee of the Month.

Besloten om haar eigen werk in deze periode te maken, schreef, regisseerde en speelde Jenna Fischer in een mockumentary genaamd LolliLove. Uitgebracht in 2004, de film met Fischer's toenmalige echtgenoot James Gunn en verschillende vrienden van haar, waaronder Linda Cardellini, Judy Greer en Jason Segel, deed het goed bij critici. Het acteerwerk van Jenna Fischer in LolliLove leverde haar zelfs een Screen Actors Guild Emerging Actor Award op.

Fame Comes A Knocking

Gezien hoe ongelooflijk populair The Office tijdens zijn run werd, kan het gemakkelijk zijn om te vergeten dat op een gegeven moment vrijwel iedereen tegen het bestaan ervan was. Een bewerking van een veelgeprezen en geliefde Britse serie met dezelfde naam, de meeste waarnemers geloofden dat de Amerikaanse versie van The Office het origineel niet kon waarmaken. Toch kreeg Jenna Fischer veel concurrentie te verduren toen ze auditie deed om Pam Beesly te spelen.

Verbazingwekkend genoeg, hoewel het personage van Jenna Fischer uit The Office losjes gebaseerd was op een personage uit de originele Britse show, is het tegenwoordig moeilijk om iemand anders in de rol voor te stellen. Perfect gecast als een slimme Dunder Mifflin Paper Company-medewerker met een geweldig gevoel voor humor, begonnen fans van de show veel om het karakter van Fisher te geven. Bovendien waren kijkers zo geïnvesteerd in Pam's liefdesverhaal met Jim dat ze misschien in opstand zouden zijn gekomen als de show ze uit elkaar zou halen zodra ze samen waren.

Verder gaan

Natuurlijk komt er een einde aan alle goede dingen, dus The Office zond in 2013 voor het eerst de laatste aflevering uit. Sindsdien geniet Fischer nog meer succes als acteur, zij het op een veel kleiner niveau. Gezien in een paar films die in de jaren sinds het einde van The Office weinig te zien waren, heeft Fischer zich vooral gericht op televisiewerk. Fischer diende meerdere keren als gastster en verscheen in een enkele aflevering van verschillende shows, waaronder The Grinder en Drunk History. Fischer speelde ook in een seizoen van een show genaamd You, Me, and the Apocalypse en kopte twee seizoenen van een andere serie genaamd Splitting Up Together.

Naast de doorlopende acteercarrière van Jenna Fischer, heeft ze nieuwe manieren gevonden om zichzelf te uiten die alom worden gevierd. Fischer's eerste boek "The Actor's Life: A Survival Guide" werd bijvoorbeeld in 2017 uitgebracht, compleet met een voorwoord van Steve Carell bij positieve recensies. Toen, tot grote vreugde van de toegewijde fans van The Office, begon Jenna Fischer Office Ladies te hosten met haar voormalige co-ster en echte beste vriendin Angela Kinsey. Tijdens elke aflevering van die podcast breken Fischer en Kinsey een aflevering van The Office af en praten erover vanuit hun perspectief.

Aanbevolen: