Dit is wat B.J. Novak heeft gedaan sinds 'The Office

Inhoudsopgave:

Dit is wat B.J. Novak heeft gedaan sinds 'The Office
Dit is wat B.J. Novak heeft gedaan sinds 'The Office
Anonim

Het is jaren geleden dat The Office zijn laatste aflevering uitzond en sindsdien waagt de cast zich aan verschillende andere projecten. John Krasinski speelde bijvoorbeeld in verschillende hitfilms, waaronder A Quiet Place, die hij ook zelf regisseerde. Ondertussen speelde Steve Carell in verschillende films voordat hij zich waagde aan streaming met de Netflix-serie Space Force en meer recentelijk, The Morning Show van Apple TV+. Wat Mindy Kaling betreft, ze speelde in haar eigen tv-serie (The Mindy Project) en verscheen in verschillende films zoals A Wrinkle in Time en Ocean's Eight.

Aan de andere kant is B. J. Novak, die ook was ingehuurd om als schrijver in de show te dienen, niet zo zichtbaar geweest als zijn andere voormalige co-sterren. Dat gezegd hebbende, fans zullen blij zijn te weten dat Novak ook al die tijd bezig is geweest.

Hij wandelde het spinnenvers binnen

Lang voor de oprichting van het Marvel Cinematic Universe (MCU), was Sony al bezig met het verkennen van het Spider-Verse op het grote scherm. Op een gegeven moment lanceerde het bedrijf zijn Amazing Spider-Man-trilogie, waarin Andrew Garfield de webslingerende superheld en Novak een mysterieus personage speelt.

In het begin werden details over de rol van Novak geheim gehouden. Gelukkig was de acteur bereid om later wat details te geven. “Ik kan wel zeggen dat ik bij Oscorp werk. En ik ben iemand uit de stripboeken, iemand uit het origineel”, vertelde hij aan HuffPost. 'Dus, ja, ik ben iemand. Ik zou niet zeggen dat ik cruciaal ben, maar ik ben ook geen figurant."

Hij speelde in een Aaron Sorkin-drama

Niet lang daarna boekte Novak een rol in het HBO-drama The Newsroom. Gemaakt door Aaron, werd de acteur tegen het einde van de show binnengehaald. Hier werd hij gecast als Lucas Pruitt, een tech miljardair die de nieuwe eigenaar wordt van het fictieve bedrijf ACN.

Zoals fans van Sorkin zouden weten, is de maker van de West Wing al heel lang fan van The Office. En dus leek het slechts een kwestie van tijd te zijn geweest voordat hij Novak naar de show bracht. Dat gezegd hebbende, casten op The Newsroom is altijd moordend geweest. Zoals de ster van de show, Jeff Daniels, ooit tegen Yahoo! Entertainment: "Alleen goede acteurs hoeven te solliciteren … Het is niet zoals elke andere show. Je kunt er niet een soort van vleugel of je een weg in banen.” Natuurlijk heeft Novak de knoop doorgehakt. Op Reddit zei hij ook dat het werken met Sorkin "spannend" was.

Hij is ook herenigd met een voormalige The Office Co-Star

Rond deze tijd speelde Novak ook in The Mindy Project van Kaling. De twee hadden in het verleden af en toe een date gehad en door de jaren heen zijn ze ook goede vrienden gebleven. En dus was het logisch dat Novak uiteindelijk naar de show van Kaling zou gaan.

Hier speelde hij Kaling's liefdesbelang, Latijns-professor Jamie. De voormalige co-sterren schreven uiteindelijk ook samen een aflevering en dat maakte Novak behoorlijk nerveus."Weet je, we zijn zo bang voor een episch, opgeblazen, afbrekend gevecht dat we heel, heel voorzichtig met elkaar zijn geweest", vertelde de acteur aan Entertainment Weekly. “We zouden constant vechten bij The Office. We zouden ongeveer vier keer per dag vriendschapsgevechten hebben en de volgende dag opnieuw beginnen als beste vrienden. Dus omdat dit haar show is, heeft ze het zo druk [dat] we ons echt geen ruzie konden veroorloven.'

Om ruzie te voorkomen, bedachten de twee ook een systeem. "Ze schreef een heel eenvoudig ontwerp - zoals een halve schets - en toen vulde ik het in", legde Novak uit. “En toen kwamen we bij elkaar en bespraken het met de rest van de schrijvers. Ze raakten al vroeg gewend aan onze gekte.” Na zijn periode bij The Mindy Project speelde Novak ook in het biografische drama The Founder. Hij deed ook een paar optredens in de komedie Crazy Ex-Girlfriend. Al snel was Novak ook klaar om zijn eigen show te ontwikkelen.

Hij heeft onlangs de premisse uitgebracht

The Premise is een anthologiereeks die Novak voor FX op Hulu had gemaakt en die hij zelf host. Wat de meeste fans misschien niet weten over Novak, is dat hij een grote fan is van zowel Twilight Zone als de Netflix-serie Black Mirror. En met The Premise vertelde Novak aan USA Today dat hij "een echt provocerend idee wilde nemen, het ten volle uit wilde werken en dan verder wilde gaan. Mijn genre is geen sciencefiction of dystopische technologie. De mijne is echt een lijn tussen realistisch drama en komedie." Hij legde verder uit: "Lang verhaal kort, ik hou ervan om een lang verhaal kort te maken."

Tot nu toe hebben de zelfstandige afleveringen van Novak al verschillende acteurs aangetrokken, waaronder Tracee Ellis Ross, Ben Platt, Daniel Dae Kim, Beau Bridges, Jon Bernthal en vele anderen. Tot nu toe heeft Hulu nog niet aangekondigd dat het de show van Novak voor een tweede seizoen zal verlengen.

Hij waagde zich ook per ongeluk aan commercieel modelleren

Onlangs heeft Novak ook ontdekt dat zijn gezicht op verschillende commerciële producten – van parfum tot scheermesjes en zelfs poncho’s – over de hele wereld voorkomt. Het blijkt dat iemand zijn foto openbaar heeft gemaakt en nu kan iedereen zijn gezicht gebruiken om een product op de markt te brengen zonder ook maar een cent te betalen.

Momenteel denkt Novak er niet aan om juridische stappen te ondernemen. In plaats daarvan schreef hij op Instagram: "Ik ben te geamuseerd om er iets aan te doen."

Aanbevolen: