Is dit de laatste Harry Potter-film ooit?

Inhoudsopgave:

Is dit de laatste Harry Potter-film ooit?
Is dit de laatste Harry Potter-film ooit?
Anonim

De Harry Potter spin-off/prequel-serie, Fantastic Beasts And Where To Find Them, zou aanvankelijk uit vijf inzendingen bestaan, eindigend met het debuut van het laatste hoofdstuk in 2024. Door de huidige gebeurtenissen lijkt het echter alsof Fantastic Beasts 3 zal de laatste zijn.

Oorspronkelijk gepland voor een debuut in november 2021, bevindt Fantastic Beasts And Where To Find Them 3 zich nu in een onbepaald tijdslot. Warner Bros. zegt dat ze de productie ervan hebben opgeschort, wat met andere woorden betekent dat de film het risico loopt nooit te worden gemaakt. Het goede nieuws is dat filmproducties in het Verenigd Koninkrijk weer aan het werk gaan. Dat betekent dat Fantastic Beasts 3 al in 2022 uitkomt als er geen verdere incidenten zijn die het filmen belemmeren.

Hoe opwindend het nieuws ook is, de reden dat deze aankomende inzending in de Harry Potter-franchise misschien wel de laatste is, is dat auteur J. K. Rowling.

Wat zei de Harry Potter-auteur?

Hoewel niet elke HP-fan hetzelfde voelt over LGBTQ+-rechten, heeft een meerderheid van de fandom Rowling aan de kaak gesteld vanwege ongevoelige opmerkingen over transvrouwen. Ze heeft bekend gemaakt dat ze vrouwen herleidt tot een 'biologisch aangewezen vrouw bij de geboorte' of 'iemand die menstrueert'. Deze opmerkingen hebben niet alleen een vuur aangestoken onder de transgendergemeenschap die Rowlings werk steunde, maar ook onder veel cisgendermensen die het niet eens zijn met haar transfobe retoriek. Rowling heeft geprobeerd de koers om te keren door te suggereren dat ze in het verleden transvrouwen heeft gesteund, maar als ze naar haar meest recente Twitter-berichten kijkt, blijft ze haar standpunten overnemen. Je zou zelfs kunnen beweren dat ze de terugslag probeert te verzachten, terwijl ze het publiek toch precies laat weten hoe ze over transgenders denkt.

Hoe dan ook, Warner Bros. zou toch door kunnen gaan met de deal met vijf films. De studio leek geen probleem te hebben met Ezra Miller nadat een video van de Flash-acteur die een fan fysiek lastig viel viraal ging, dus ze zullen waarschijnlijk ook de andere kant op kijken als het om Rowling gaat. Tenzij de fans echter zelf tegen de films beginnen te protesteren. En dan bedoelen we niet alleen piketten buiten WB-studio's. Ze zouden bij elke shoot op locatie moeten zijn, protesteren tegen promotie-evenementen en Rowling consequent bombarderen met vragen over haar anti-transcommentaar. Als dat zou gebeuren, zou WB waarschijnlijk een goed argument hebben om Rowling te ontslaan, of op zijn minst haar betrokkenheid bij het verhaal-/filmproces te verminderen.

Het meest ongelukkige aspect van deze omstandigheden is dat fans al lang geen live-action-aanpassing van Harry Potter en het vervloekte kind te zien krijgen, of een ander deel waarin een volwassen Potter zou voorkomen. Beide gebouwen zijn de afgelopen jaren het onderwerp van veel belangstelling geworden, wat bijdraagt aan de mythologie van de tovenaarswereld. Helaas lijken deze mogelijke verhaallijnen nergens heen te gaan, zeker niet nu Rowling zoveel negatieve publiciteit krijgt.

Aan de andere kant zal Warner Bros. misschien proberen de romanschrijver uit te kopen voor haar creatieve controle over het intellectuele eigendom. Rowling claimt uiteraard enige rechten op haar werken, gebaseerd op haar betrokkenheid bij de films. Als gevolg hiervan zou een studio die Fantastic Beasts- en Harry Potter-projecten ontwikkelt Rowling een aanzienlijk salaris moeten aanbieden om de tovenaarswereld of zijn gelieerde personages in een nieuwe verhaallijn te gebruiken, zonder haar te crediteren. Niemand kan zeggen of Rowling zo'n aanbod zou accepteren, maar op dit moment is er weinig hoop dat Daniel Radcliffe zijn rol als meester-tovenaar Harry Potter weer zal opnemen.

Aanbevolen: