Is Emily VanCamp net gestopt met acteren?

Inhoudsopgave:

Is Emily VanCamp net gestopt met acteren?
Is Emily VanCamp net gestopt met acteren?
Anonim

Emily VanCamp is al zo lang ze zich kan herinneren een drukke Hollywood-ster. Na memorabele rollen te hebben neergezet in drama's als Everwood (waar ze Chris Pratt ontmoette en uitging) en Brothers & Sisters, werd ze uiteindelijk beroemd nadat ze de hoofdrol kreeg in het ABC-thrillerdrama Revenge. Slechts een paar jaar later maakte de Canadese actrice ook haar sporen in de film na haar debuut in het Marvel Cinematic Universe (MCU) als Sharon Carter.

Sindsdien speelde VanCamp in verschillende MCU-films, evenals in de Disney+-serie The Falcon and the Winter Soldier. Tussen haar Marvel-projecten door werkte de actrice ook aan een aantal films en het medische drama The Resident. Onlangs besloot VanCamp echter het medische drama te verlaten. Tegelijkertijd heeft de actrice misschien ook laten doorschemeren dat ze voorgoed zou stoppen met acteren.

Emily VanCamp besloot dat ze niet zou terugkeren naar 'The Resident' na haar eerste kind

Lang voordat het vijfde seizoen van The Resident van start ging, wist het dat VanCamp, een van de hoofdrolspelers en producers, een tijdje niet aanwezig zal zijn. Rond de tijd dat de show zijn vierde seizoen afrondde, hoorden ze dat de actrice haar eerste kind verwachtte met echtgenoot (en Revenge co-ster) Josh Bowman.

Toen wisten ze dat ze niet snel terug op de set zou zijn. "Dus omdat we allemaal in staat zijn tot rekenen, zagen we een beetje wanneer ze zou afleveren, en het was de opening van het seizoen", legt Peter Elkoff, uitvoerend producent van de show, uit. "We wisten dat ze in het begin nergens aan zou beginnen, omdat het duidelijk werd dat haar leven een nieuwe wending zou nemen."

En hoewel VanCamp gemakkelijk een lang zwangerschapsverlof had kunnen nemen, besloten de actrices in plaats daarvan het medische drama te verlaten.“We hebben er veel gesprekken over gehad. Door onze communicatie kwamen we geleidelijk aan tot het inzicht dat dit het einde van de weg was voor The Resident en Emily', onthulde Elkoff. "We waren allemaal verdrietig, maar respecteerden haar wensen en haar wens om ons op het gezin te concentreren, dus we hebben onze plannen aangepast."

De co-showrunner gaf ook toe dat ze zich uiteindelijk realiseerden dat er geen andere optie was dan Nicolette 'Nic' Nevin van VanCamp in seizoen 5 te vermoorden. dit fictieve universum, zou het enorme logische problemen veroorzaken, 'legde Elkoff uit. “Waarom zou ze a) het ziekenhuis verlaten, b) Conrad [Matt Czuchry] verlaten, c) haar dochter verlaten? Niets daarvan was logisch voor ons. Bovendien is doen wat we deden iets wat een emotionele klap uitdeelt.”

Czuchry was het er ook mee eens dat Nic laten sterven de beste manier was om de verhaallijn die ze deelden te beëindigen. "Het was essentieel om de relatie Conrad en Nic tot een goed einde te brengen", zei de acteur."Het moest zo zijn, want we konden het publiek niet laten wensen of hopen dat er iets was dat zou kunnen gebeuren tussen Conrad en Nic, omdat de personages daardoor niet kunnen groeien en veranderen."

Uiteindelijk had VanCamp zelf het gevoel dat het verhaal van Nic precies was ingepakt zoals het had moeten zijn. “Nic had een heel mooi leven. En hoe tragisch de manier waarop ze gaat ook is, haar einde is heel passend en representatief voor de persoon die ze was', merkte de actrice op. "Ik ben blij dat ze die weg zijn gegaan met het personage, ze laat een behoorlijke erfenis na."

Is Emily VanCamp echt gestopt met acteren?

Natuurlijk hebben acteurs in het verleden besloten om shows te verlaten (sommigen werden ook vermoord). Wat echter de exit van VanCamp uit The Resident doet opvallen, is dat er geen woord is over wat de actrice hierna gaat doen. Ze heeft ook toegegeven dat haar 'prioriteiten zijn verschoven'.

"Ik denk dat er een moment komt in het leven van elke vrouw - in het leven van elke persoon - waarop het minder over werk en meer over familie gaat, en dat is wat er gebeurde terwijl ik de show aan het maken was," legde VanCamp uit.“Als je zoveel afleveringen in een andere stad doet en daar Covid aan toevoegt, konden de meesten van ons onze families bijna een jaar niet zien. Het heeft voor mij echt gestold dat het gezin is waar mijn hart op dit moment is.”

Nu lijkt het erop dat VanCamp misschien niet langer geïnteresseerd is in het doen van episodische projecten (zoals ze begon in Hollywood). Desalniettemin zijn er bepaalde projecten waarvoor de actrice bereid zou zijn om uit 'half pensionering' te komen. Ze geeft er misschien de voorkeur aan meer tijd thuis door te brengen met haar familie, maar VanCamp zou nog steeds een telefoontje van Marvel aannemen.

"Eén ding dat ik heb geleerd van al die jaren met Marvel te werken, is dat we nooit over iets kunnen praten", legde de actrice uit. "Ik vind het geweldig om voor Marvel te werken en ik hou van Sharon, ze is zo leuk om te spelen." Tot nu toe heeft Marvel niet gezegd wanneer fans Sharon Carter weer zullen zien. Dat gezegd hebbende, er was een intrigerende onthulling over Sharon in The Falcon and the Winter Soldier …

Aanbevolen: