Taylor Swift sloeg Damon Albarn neer na zijn beweringen over haar songwritingvaardigheden

Inhoudsopgave:

Taylor Swift sloeg Damon Albarn neer na zijn beweringen over haar songwritingvaardigheden
Taylor Swift sloeg Damon Albarn neer na zijn beweringen over haar songwritingvaardigheden
Anonim

Taylor Swift is momenteel zonder twijfel een van de grootste namen in de muziekindustrie. Haar groei als muzikant en persoon is opmerkelijk sinds haar debuut in 2006.

Maar met een uitgebreide carrière komt er veel kritiek.

Taylor wordt al heel lang geconfronteerd met valse beschuldigingen en claims over haar talent. Onlangs was het de frontman van Blur en mede-bedenker van Gorillaz, Damon Albarn, die een paar gedachten had.

Natuurlijk vatte Taylor Damons kritiek niet licht op, en ze had enkele gedachten over de kwestie.

Wat zei Damon over Taylor Swift?

In een interview met de Los Angeles Times beweerde de frontman van Blur dat Taylor haar eigen liedjes niet schrijft. Nadat de interviewer erop wees dat ze haar liedjes inderdaad schrijft en vaak met een co-schrijver, wees Albarn het af.

Hij vervolgde met te zeggen: "Dat telt niet. Ik weet wat co-schrijven is. Co-schrijven is heel anders dan schrijven. Ik haat niemand. Ik zeg alleen dat er een grote verschil tussen een songwriter en een songwriter die samen schrijft. Dat betekent niet dat het resultaat niet echt geweldig kan zijn."

Albarn prees vervolgens zanger Billie Eilish en zei: "Een heel interessante songwriter is Billie Eilish en haar broer [Finneas O'Connell]. Daar voel ik me meer toe aangetrokken dan tot Taylor Swift. Het is gewoon donkerder - minder eindeloos vrolijk. Veel minder belangrijk en vreemd. Ik denk dat ze uitzonderlijk is."

Taylor en de reactie van andere artiesten

De zanger van augustus ging naar Twitter om terug te klappen naar Albarn. Ze citeerde de tweet van de Los Angeles Times en schreef een eerlijk en vernietigend antwoord dat voor iedereen zichtbaar was.

Ze voegde een vervolgtweet toe en schreef: "PS ik heb deze tweet helemaal alleen geschreven voor het geval je het je afvroeg."

Swift was duidelijk erg boos op Albarns beweringen over haar songwritingvaardigheden, terwijl ze haar liedjes vanaf het begin zelf schreef.

Jack Antonoff, die aan veel tracks met Taylor heeft gewerkt, sprak ook over deze ongevoelige opmerking op zijn Twitter.

The Bleachers-frontman zei in een tweet: "Ik heb Damon Albarn nog nooit ontmoet en hij is nog nooit in mijn studio geweest, maar blijkbaar weet hij meer dan de rest van ons over al die liedjes die Taylor schrijft en brengt in."

In een andere vervolgtweet schreef hij: "Als je daar was, ga dan maar weg. Zo niet, hou dan je bek?" Zangeres Maren Morris steunde Taylor ook en tweette: "Songs schrijven met songwriters betekent dat je een songwriter bent."

Het was vrij duidelijk dat Albarns opmerking over Swift's songwriting-vaardigheden niet alleen een kijk op haar was, maar op alle anderen die hun eigen nummers schrijven met een songwriter.

Albarns 'Onvoorwaardelijke' verontschuldiging

Na het massale antwoord van Taylor op zijn beweringen, bood Damon haar excuses aan door op haar tweet te reageren.

Hij schreef: "Ik ben het helemaal met je eens. Ik had een gesprek over songwriting en helaas werd het gereduceerd tot clickbait. Ik verontschuldig me onvoorwaardelijk en onvoorwaardelijk. Het laatste wat ik zou willen doen is je songwriting in diskrediet brengen. Ik hoop dat je begrijpt het."

Helaas accepteerden de fans zijn 'excuses' niet en sloegen ze hem neer omdat hij probeerde de kaarten om te draaien.

Swift van haar kant heeft hier verder niet over gesproken.

Dit is niet de eerste keer voor Taylor

Dit is niet de eerste keer dat iemand Taylor Swift in diskrediet brengt of valselijk beschuldigd. In 2009 onderbrak Kanye West haar AMA-toespraak waarin ze beweerde dat Beyonce de prijs voor de beste vrouwelijke video verdiende.

Toen bleef hij Swift te schande maken door middel van interviews, liedjes en schijnbaar nepvideo's. Taylor vuurde elke keer terug met een toespraak, een Instagram-bericht of de muziekvideo Look What You Made Me Do.

Swift is ook altijd een gemakkelijk doelwit geweest voor seksistische mensen. Haar liedjes gaan vaak over haar lange lijst van ex-vriendjes, waarvoor ze zich schaamt. Tegelijkertijd zingen de mannen in de industrie over hun ex-geliefden en krijgen ze lof.

In 2020 vertelde de Rode zangeres aan fans dat 100% van haar oude muziek zonder haar medeweten werd verkocht. Dit dwong haar om al haar vorige albums opnieuw op te nemen.

Swift heeft tot nu toe Fearless (Taylor's versie) en Red (Taylor's versie) uitgebracht en zal haar debuutalbum Taylor Swift plus Speak Now en 1989 opnieuw uitbrengen.

De constante schaamte en schaduw, die haar talent ondermijnde en zei dat ze het niet verdiende, schokte haar niet.

Het maakte Taylor Swift alleen sterker en een van de grootste sterren in de muziekindustrie, zoals ze zei in haar hitsingle Shake It Off: "Haters gaan haten, haten, haten, haten, haten. Baby, I' Ik ga gewoon schudden, schudden, schudden, schudden, schudden. Schud het af, schud het af."

Wat is de toekomst voor Taylor

Onlangs brak Taylor's All Too Well (versie van 10 minuten) een record omdat het het langste nummer werd dat de nummer één bereikte in de Billboard Top 100. Hopelijk ontvangen de fans binnenkort nog een Taylor-versie van Swift's oude albums en de paaseieren die erbij horen.

Hoe dan ook, we hopen dat ze snel nieuwe muziek uitbrengt!

Aanbevolen: