Fans houden nog steeds van deze iconische 'Key And Peele'-schetsen

Inhoudsopgave:

Fans houden nog steeds van deze iconische 'Key And Peele'-schetsen
Fans houden nog steeds van deze iconische 'Key And Peele'-schetsen
Anonim

Na het vertrek van MadTV brachten Jordan Peele en Keegan Michael Key hun sketchcomedytalenten naar Comedy Central. Het resultaat was een populaire tv-show die een van de meest succesvolle inspanningen van het netwerk was. Key and Peele is daarboven met The Daily Show, South Park en Chappelle's Show als onderdeel van Comedy Central's nalatenschap.

De show leidde ook tot de exponentiële stijging van de bekendheid van het paar. Hoewel ze populair waren op MadTV, was het hun ambtstermijn als een aparte act die ervoor zorgde dat ze explosief werden beroemd. Jordan Peele is nu een Oscar-winnende filmmaker en Keegan-Michael Key is nu in verschillende grote kaskrakers te zien (hij kreeg zelfs een shout-out van Tom Cruise toen hij Keegan's Tik Tok fotobombed.) Hun humor daagde raciale stereotypen uit, hekelde alles in de popcultuur, beschimpte het nieuws en actuele gebeurtenissen, en nog veel meer. Artikelen, forums en hottakes zijn overal op internet te vinden over wat de beste Key and Peele-schets (of schetsen) was, maar in het belang van de tijd hebben we het beperkt tot slechts een paar. Natuurlijk zullen sommige fans het niet eens zijn met deze lijst, maar volgens YouTube-hits, IMDb-scores en TikTok-geluiden zijn dit de meest populaire Key and Peel-schetsen aller tijden. A

lhoewel niet op deze lijst, zijn enkele eervolle vermeldingen ook schetsen van 'Pegasus Sighting', 'Black Ice' en 'The Landlord'.

10 'Bliksem in een fles'

Met enkele miljoenen hits vanaf mei 2022 bevat deze sketch twee van de meer ondergewaardeerde personages van de show, Levi en Cedric. Levi, gespeeld door Peele, is een trage stoner en Levi is zijn durag-dragende vriend en intelligentere verdediger. De twee personages maakten samen een reeks schetsen, maar de meest iconische is de verlichting in een schets van een fles. Terwijl hij een joint rookt en brainstormt over een idee voor een telefoon-app, herinnert Cedric Levi eraan dat rijk worden met zo'n idee "als de bliksem in een fles vangen". Levi maakt zijn vriend bang als hij hem laat zien dat hij al bliksem in een fles heeft, letterlijk. Cedric heeft ook een kattenpyjama en een gans die gouden eieren legt.

9 'Wendell bestelt een pizza'

Een ander personage dat regelmatig opduikt, is Wendall, de morbide zwaarlijvige nerd gespeeld door Peele. In één schets doet Wendall alsof ze een feestje heeft om het bestellen van meerdere grote pizzataarten te rechtvaardigen. Terwijl Wendall het feest aan de pizzeria-medewerker (Key) vertelt over wie er op het feest is, misleidt Wendall de persoon per ongeluk om verliefd te worden op zijn niet-bestaande feestgast. De video van de schets heeft meer dan 50 miljoen hits op YouTube.

8 'Maak kennis met Luther'

Luther is misschien wel het meest iconische personage uit Key and Peele. Terwijl president Barack Obama beroemd was omdat hij het hoofd koel hield bij het omgaan met hecklers, creëerden sommige van zijn aanhangers, zoals Key en Peele, het personage om de beroemde onpartijdige president een kans te geven om zijn hart te luchten. Toen Donald Trump de presidentsverkiezingen van 2016 won, brachten Key en Peele het personage terug om het land nog een laatste tirade te geven, ook al was de show een jaar eerder afgelopen.

Alle Luther-schetsen zijn erg populair, maar met tot nu toe 20 miljoen hits, lijken fans het meest van zijn introductie te houden. Het personage was zo populair dat Key de sketch met de echte Barack Obama mocht uitvoeren tijdens een White House Press Correspondents Dinner.

7 'Aerobics Kernsmelting'

Een ding waar de twee geweldig in waren, was throwback-komedie. Het paar maakte verschillende schetsen die de sociale trends van de jaren tachtig en negentig bespotten, en hun beste prestatie is misschien wel de schets getiteld Aerobics Meltdown, wanneer de wereld van jazzercising uit de jaren tachtig op zijn kop staat wanneer een competitieve jazzercise-instructie vies vecht om een wedstrijd te winnen. Leuk weetje, de sketch speelt Clint Howard mee, de jongere broer van Ron Howard, de beroemde regisseur.

6 'Deze jongens zijn zo niet in een sekte'

The Heavens Gate Tragedy was een gruwelijke gebeurtenis die plaatsvond in de jaren negentig toen sekteleden ve-g.webp

5 'Vervangende Leraar'

Deze schets had het geluk om vereeuwigd te worden dankzij de magie van TikTok en TikTok-geluiden. In deze sketch speelt Key Mr. Garvey, een voormalige leraar op een school in de binnenstad die nu inv alt op een overwegend blanke middelbare school in een buitenwijk. Omdat hij zo gewend is aan "unieke" namen, spreekt hij de meest voorkomende namen verkeerd uit met de meest voor de hand liggende uitingen van onwetendheid en frustratie.

4 'Valet Guys'

Valet-jongens waren een ander paar van de duo's terugkerende personages die favoriet waren bij fans, altijd klaar om hypes te maken over hun favoriete films en tv-shows. Het paar hypes Game of Thrones, Batman en meer, maar er is één man die altijd het toppunt van hun lof was aan het einde van elke schets: Liam Neeson.

3 'Gremlins 2 Brainstorm'

Het paar had een reeks schetsen die parodiëren wat er achter de schermen in Hollywood gebeurt en waarom filmmakers de belachelijke beslissingen nemen die ze soms nemen. In één schets komt een zeer verwijfde "scriptdokter" binnen en ontspoort het schrijven voor Gremlins 2, het niet zo goed uitgevoerde vervolg op de sci-fi familieklassieker.

2 'Continentaal ontbijt'

Kan iemand een grap maken over een man die zich een grote kanshebber voelt voor het eten van een standaard continentaal hotelontbijt terwijl hij ook The Shining parodieert? Het antwoord is een nadrukkelijk "JA", en alleen Key en Peele konden het voor elkaar krijgen.

1 'East/West College Bowl'

Wat waarschijnlijk de meest gestreamde sketches zijn, naast clips van Luther the Anger Translator, zijn de sketches die de spot drijven met de vreemde namen van de East vs West college football bowls. Het paar droeg een reeks pruiken en haalde elke grappige stem tevoorschijn om de belachelijke namen en persona's van deze universiteitsspelers tot leven te brengen. Een echte knipoog naar sportfans, die vaak grappen maakten over de bizarre namen en modekeuzes van atleten, vooral die in universiteitsvoetbal of de NFL. En als je Dan Smith ooit zo hardcore wilde zien rappen als Tupac Shakur, Key en Peele hebben je gedekt.

Aanbevolen: