Dit zijn de minst winstgevende films van Keanu Reeves waar fans nog steeds van houden

Inhoudsopgave:

Dit zijn de minst winstgevende films van Keanu Reeves waar fans nog steeds van houden
Dit zijn de minst winstgevende films van Keanu Reeves waar fans nog steeds van houden
Anonim

Hollywood-ster Keanu Reeves is zeker het best bekend voor zijn hoofdrol in de Matrix- en John Wick-franchises, maar in de loop van zijn carrière - die momenteel meer dan vier decennia beslaat - de acteur speelde in tal van succesvolle projecten.

Echter, zoals elke acteur, heeft Reeves ook een paar films die het gewoon niet goed deden aan de kassa. Gelukkig voor de ster hebben zijn trouwe fans enkele van zijn minder winstgevende films in cultklassiekers veranderd.

Vandaag bekijken we die Keanu Reeves-films die niet in de buurt kwamen van de kassasuccessen van de Matrix- en John Wick-films, maar ze spelen nog steeds een grote rol in de fandom van Keanu Reeves. Van My Own Private Idaho tot Bill &Ted's Bogus Journey - blijf scrollen naar enkele Keanu Reeves-klassiekers waar niet veel mensen van hebben gehoord.

9 Mijn eigen privé Idaho

De aftrap is het avonturendrama My Own Private Idaho uit 1991. Daarin portretteert Keanu Reeves Scott Favor, en hij schittert samen met wijlen acteur River Phoenix. De film is losjes gebaseerd op Shakespeare's Henry IV, Part 1, Henry IV, Part 2 en Henry V - en heeft momenteel een 7,0 rating op IMDb. My Own Private Idaho werd gemaakt met een budget van $ 2,5 miljoen en verdiende $ 6,4 miljoen aan de kassa.

8 Zoete november

Laten we verder gaan met het romantische drama Sweet November uit 2001, waarin Keanu Reeves Nelson Moss speelt. Naast Reeves zijn er in de film ook Charlize Theron, Jason Isaacs en Greg Germann te zien.

Sweet November is een remake van de gelijknamige film uit 1968 en heeft momenteel een beoordeling van 6,7 op IMDb. De film is gemaakt met een budget van $40 miljoen en verdiende uiteindelijk $65,8 miljoen aan de kassa.

7 Een donkere scanner

De volgende op de lijst is de geanimeerde psychologische sci-fi film A Scanner Darkly uit 2006, waarin Keanu Reeves de stem achter Bob Arctor/Fred is. De rest van de cast bestaat uit Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder en Rory Cochrane.

A Scanner Darkly is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1977 van Philip K. Dick - en heeft momenteel een 7,0 beoordeling op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 8,7 miljoen, maar bracht uiteindelijk slechts $ 7,7 miljoen op aan de kassa.

6 Johnny Mnemonic

De cyberpunkfilm Johnny Mnemonic uit 1995 is de volgende op de lijst. Daarin portretteert Keanu Reeves het titulaire personage, en hij schittert naast Dolph Lundgren, Takeshi Kitano, Ice-T en Dina Meyer.

Johnny Mnemonic is gebaseerd op het gelijknamige verhaal uit 1981 van William Gibson, en heeft momenteel een beoordeling van 5,6 op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van 26 miljoen dollar en bracht uiteindelijk 52,4 miljoen dollar op aan de kassa.

5 Hardbal

Laten we verder gaan met het sportdrama Hardball uit 2001. Daarin portretteert Keanu Reeves Conor O'Neill, en hij schittert naast Diane Lane, John Hawkes, D. B. Sweeney, Mike McGlone en Graham Beckel.

De film is gebaseerd op het boek Hardball: A Season in the Projects van Daniel Coyle en heeft momenteel een 6,4 rating op IMDb. Hardball werd gemaakt met een budget van $ 32 miljoen, en het verdiende uiteindelijk $ 44,1 miljoen aan de kassa.

4 Bill &Ted's Bogus Journey

De volgende op de lijst is de sci-fi-komediefilm Bill & Ted's Bogus Journey uit 1991. Daarin speelt Keanu Reeves Ted "Theodore" Logan/Evil Ted, en hij schittert naast Alex Winter, William Sadler, Joss Ackland en George Carlin.

De film is het tweede deel in de Bill & Ted-franchise en heeft momenteel een beoordeling van 6,3 op IMDb. Bill &Ted's Bogus Journey werd gemaakt met een budget van $ 20 miljoen, en het verdiende uiteindelijk $ 38 miljoen aan de kassa.

3 Henry's Crime

Henry's plaats delict
Henry's plaats delict

De romcom-misdaadfilm Henry's Crime uit 2010, waarin Keanu Reeves Henry Torne speelt, is de volgende. Naast Reeves zijn er in de film ook Vera Farmiga en James Caan te zien.

De film volgt een man die tot gevangenisstraf wordt veroordeeld voor een misdaad die hij niet heeft begaan - en heeft momenteel een beoordeling van 5,9 op IMDb. Henry's Crime werd gemaakt met een budget van $ 12 miljoen, maar verdiende uiteindelijk slechts $ 2,1 miljoen aan de kassa.

2 Kettingreactie

Laten we verder gaan met de sci-fi actiethriller Chain Reaction uit 1996. Daarin speelt Keanu Reeves Eddie Kasalivich en schittert hij naast Morgan Freeman, Rachel Weisz, Fred Ward, Kevin Dunn en Brian Cox.

De film draait om de Amerikaanse regering terwijl ze de verspreiding van een waterstofkrachtbron proberen te voorkomen. Chain Reaction heeft momenteel een 5,6 rating op IMDb. De film werd gemaakt met een budget van $ 50 miljoen, en het bracht uiteindelijk $ 60,2 miljoen op aan de kassa.

1 Man van Tai Chi

De lijst wordt afgerond met de Chinees-Amerikaanse vechtsportfilm Man of Tai Chi uit 2013. Daarin portretteert Keanu Reeves - die Chinese afkomst heeft - Donaka Mark, en hij schittert naast Tiger Chen, Iko Uwais, Karen Mok, Yu Hai en Ye Qing.

De film volgt een jonge krijgskunstenaar die de wereld van ondergronds vechten betreedt, en heeft momenteel een 6,0 rating op IMDb. Man of Tai Chi werd gemaakt met een budget van $ 25 miljoen, maar verdiende uiteindelijk slechts $ 5,5 miljoen aan de kassa.

Aanbevolen: