Hoewel de beste Hollywood-sterren het Matrix-script niet begrepen, was het liefde op het eerste gezicht voor Keanu Reeves

Inhoudsopgave:

Hoewel de beste Hollywood-sterren het Matrix-script niet begrepen, was het liefde op het eerste gezicht voor Keanu Reeves
Hoewel de beste Hollywood-sterren het Matrix-script niet begrepen, was het liefde op het eerste gezicht voor Keanu Reeves
Anonim

Keanu Reeves staat gepland om in de nabije toekomst te verschijnen in de allereerste grote tv-rol in zijn carrière. Hij werd onlangs bevestigd voor een hoofdrol in The Devil in the White City, een aankomende gelimiteerde thrillerserie die voor Hulu zal worden geproduceerd door Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio.

Reeves heeft zijn reputatie in Hollywood opgebouwd als een ster op het grote scherm, met name met zijn rollen in de John Wick en The Matrix-filmseries. De vierde John Wick-film is momenteel in postproductie en staat gepland voor een release in maart 2023.

De film zou oorspronkelijk medio vorig jaar in première gaan, maar de productie werd uitgesteld, deels vanwege de deelname van Reeves aan de nieuwste Matrix-release van afgelopen december.

The Matrix Resurrections was de vierde film in de franchise en zag de acteur terugkeren in de iconische rol van Neo/Thomas Anderson. Ondanks dat het een kaskraker was, was Resurrections een kritische succesfactor, en er zijn al geluiden van een vijfde aflevering.

Of Reeves het personage nu opnieuw zal spelen of niet, hij wist dat hij de rol wilde spelen toen hij het script voor het eerst las.

Keanu Reeves was niet de eerste keuze van de producenten voor Neo in 'The Matrix'

The Matrix-makers, Lana en Lilly Wachowski, hebben de beroemde toegegeven dat Will Smith hun eerste keuze was om de rol van Neo in de originele film te spelen. Ze benaderden hem met het idee, maar de ster op Onafhankelijkheidsdag begreep het concept niet.

Will Smith wees daarom hun aanbod af en ging in plaats daarvan de hoofdrol spelen in Wild Wild West, wat een enorme flop bleek te zijn - zowel kritisch als commercieel. De acteur heeft sindsdien bevestigd dat het een beslissing is waar hij tot nu toe niet erg trots op is.

De Wachowski's zouden nog een paar andere namen gebruiken voordat ze zich uiteindelijk tot Keanu Reeves wendden. Nicolas Cage was een van degenen die als volgende werd benaderd. Hij weigerde ook de rol, hoewel hij beweerde dat dit deels te wijten was aan enkele familieverplichtingen.

Brad Pitt en Val Kilmer waren twee andere namen die doorgingen met het spelen van Neo. In 2019 zei Smith over de pitch van de Wachowski's tegen hem: Het blijkt dat het genieën zijn. Maar er is een dunne scheidslijn tussen genialiteit en wat ik tijdens de bijeenkomst heb meegemaakt.'

Wat dacht Keanu Reeves toen hij het 'The Matrix'-script las?

Terwijl andere acteurs moeite leken te hebben om het verhaal te verwerken dat de Wachowski's probeerden te vertellen in The Matrix, was Keanu Reeves meteen verkocht aan het script. Hij sprak over dit proces in een uitgebreid interview over zijn carrière in 2008.

Op de vraag of hij onmiddellijk het wereldwijde potentieel van het verhaal herkende, zei hij: “Ik wist niet hoe andere mensen het zouden ontvangen, maar ik wist hoe ik het deed. Ik was er helemaal weg van.”

Reeves legde uit hoe hij niet kon geloven dat niemand ooit had gedacht om de unieke mix van actie en sci-fi te creëren die hij in het script zag.

“De constructie… je weet wel, het platform dat ze hadden van de werkelijkheid en wat je van de werkelijkheid waarneemt vanuit een sciencefiction-aspect, het idee van de agenten - en toen kwam er kungfu bij! Het was als: 'Hoe komt het dat niemand anders hier ooit aan heeft gedacht? Het is gewoon zo perfect', zei hij.

Reeves was ook vol lof over de Wachowski's en beschreef hun ideeën voor de film als 'visionair'.

Hoe reageerde Keanu Reeves op een slechte ontvangst voor 'The Matrix'-vervolgen?

Keanu Reeves' vertrouwen in The Matrix was zeer goed gerechtvaardigd toen - van een budget van $ 63 miljoen - de film bijna $ 470 miljoen binnenhaalde aan de kassa. De film werd ook genomineerd voor vier Oscars en won ze stuk voor stuk.

Bovendien was de kritische ontvangst zeer positief, met verschillende recensies die de film beschrijven als 'spectaculair [en] baanbrekend', evenals 'de meest invloedrijke actiefilm van de generatie'.

Dit succes leidde tot de creatie van twee sequels snel achter elkaar: The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions werden beide uitgebracht in 2003. Hoewel ze ook in box office-nummers de bal uit het park sloegen, werden ze niet ontvangen met evenveel lof als de originele foto.

Volgens Reeves was dat het voorrecht van het publiek, hoewel hij een andere mening had. "Ik vind het niet erg dat iemand een film niet leuk vindt - als ze me maar een paar goede redenen geven", zei hij. "Ik zag onlangs The Matrix Revolutions en het is ongelooflijk hoeveel verhaal, actie en ideeën erin zitten."

Aanbevolen: