10 sterren die geen enorme Broadway-flops konden redden

Inhoudsopgave:

10 sterren die geen enorme Broadway-flops konden redden
10 sterren die geen enorme Broadway-flops konden redden
Anonim

Het is gebruikelijk dat grote sterren aan de kassa af en toe een pauze nemen uit Hollywood om wat tijd door te brengen op Broadway. Veel A-lijstacteurs wisselen regelmatig heen en weer, zoals Neil Patrick Harris, Jane Lynch en talloze anderen. Maar soms kunnen zelfs de grootste sterren het niet laten werken op zowel het podium als het scherm.

Sommige van de grootste sterren, van wie velen worden gecrediteerd als prima acteurs, konden de dingen gewoon niet voor zichzelf laten werken op het podium zoals ze deden op het scherm. Soms zijn de scripts gewoon zo slecht dat ze nooit een kans hebben gehad, en andere zijn gewoon niet geschikt om te acteren in een live optreden. Houd in gedachten dat dit niet betekent dat ze niet voor de camera kunnen acteren, want in tegenstelling tot toneelvoorstellingen kunnen acteurs er goed uitzien door de magie van montage. Maar je kunt een live optreden niet bewerken en dit waren live optredens van A-lijst sterren in wat later F minus plays werd.

8 Bruce Willis In 'Misery'

Er zijn verschillende bewerkingen van Stephen King's romans voor Broadway geweest, waaronder zijn debuutroman en film Carrie. King schreef ook mee aan een duister toneelstuk met John Mellencamp getiteld Ghost Brothers of Darkland County dat voor het eerst debuteerde in Atlanta. Toen Misery in 2015 op het podium verscheen, werd Bruce Willis gecast als de auteur die wordt gegijzeld door zijn gestoorde fan. Hoewel de film wordt beschouwd als zowel een geweldige bewerking van King's werk als een van de beste films ooit gemaakt, kreeg de Broadway-show met de Diehard-acteur lauwe recensies en wekte het weinig opwinding bij het publiek.

7 Keira Knightley In 'Thérèse Raquin'

Dit stuk is een bewerking van de klassieke roman van Emile Zola over lust, moord en overspel. Knightley werd gecast als de hoofdrol en speelde een vrouw die wordt achtervolgd door schuldgevoelens en geesten van de verdrinking van haar man. De rol is bedoeld als zeer intens en haar karakter zeer sexy en sensueel, maar critici waren niet onder de indruk. Eentje noemde Knightley zelfs 'een seksloze klootzak'. Au. Gelukkig voor Knightley zou ze meer succes hebben in andere toneelstukken, maar toch, ouch.

6 Ricky Martin In 'Evita'

Het lijkt misschien een perfecte casting, de Latin Pop Star in een toneelstuk plaatsen over de beroemde Latijns-Amerikaanse politici van de Peron-familie. Critici en publiek waren het daar echter niet mee eens. Hoewel sommige critici dachten dat hij zijn karakter, Che, speelde als een vlotte en coole kerel, vonden anderen hem hoogdravend en verrassend saai. Het idee dat de "La Vida Loca"-man ooit saai zou kunnen zijn, is bijna verbazingwekkend, maar het is gebeurd.

5 Brendan Fraser In 'Elling'

Het is nu een bekend feit dat Fraser na een aanranding in de vroege jaren 2000 op de zwarte lijst stond in Hollywood omdat hij naar voren kwam. Om toe te voegen aan zijn tragedie verscheen hij in de 2010 flop presentatie van Elling. Elling is een komedie over twee geesteszieke Noren, en het was zo impopulair dat het stuk al na negen dagen werd gesloten. Fraser heeft sindsdien een comeback gemaakt en zijn fans hebben zich om hem heen geschaard toen hij eindelijk naar voren kwam over hoe Phillip Berk hem aanviel en zijn leven verwoestte. Berk is sindsdien uit de gratie geraakt en zijn baan als hoofd van de Hollywood Foreign Press Association kwijtgeraakt.

4 Madonna In 'Speed-The-Plough'

Madonna bewees aan de wereld dat ze kon acteren toen ze speelde in de verfilming van Evita en als een van de hoofdrolspelers in A League Of Their Own met Tom Hanks en Rosie O'Donnell. Maar ze deed zichzelf geen plezier toen ze speelde in dit toneelstuk van de legendarische toneelschrijver David Mamet. Recensies van het stuk waren wisselend, sommigen vonden Madonna saai, terwijl ze David Mamet's schrijven nog steeds prezen. Al met al was het geen homerun zoals die ze sloeg in A League Of Their Own.

3 U2 In 'Spider-Man Turn Off The Dark'

Oké, technisch gezien waren ze niet in het stuk, maar zowel Bono als leadgitarist The Edge hadden een grote betrokkenheid bij dit beruchte Broadway-debacle. Beiden schreven de muziek voor de show die beroemd was met productieproblemen en lage kaartverkoop. Het duurde jaren om de show van de grond te krijgen en ze deden maar een paar maanden voordat het laatste doek werd getrokken.

2 Emilia Clarke In 'Breakfast At Tiffany's'

In 2013 was Emilia Clarke dankzij Game of Thrones snel een rijzende ster geworden. Maar de godin van de draken was geen godin in haar Broadway-debuut in een toneelbewerking van Truman Capote's klassieke novelle. Misschien probeerde ze te hard om Audrey Hepburn te kanaliseren, die de rol van Holly Golightly zo iconisch maakte als het nu is. Onnodig te zeggen dat het uiteindelijk goed kwam met Clarke en ze heeft nu een succesvolle televisie- en filmcarrière en een nettowaarde van $ 20 miljoen.

1 Shia LaBeouf In 'Orphans'

Terwijl Shia LaBeouf zijn imago als performancekunstenaar probeerde te hervormen, probeerde hij ook op te treden op Broadway en in toneelstukken. LaBeouf zou de hoofdrol spelen in het stuk met Alec Baldwin, maar LaBeouf, die bekend staat om zijn confrontatie, botste tijdens de productie tegen zijn tegenspeler. Uiteindelijk stopte LaBeouf met het stuk en werd vervangen door de acteur Ben Foster.

Aanbevolen: