10 bands die nooit uit elkaar gaan tot het einde

Inhoudsopgave:

10 bands die nooit uit elkaar gaan tot het einde
10 bands die nooit uit elkaar gaan tot het einde
Anonim

Bands zijn, net als gezinnen, vatbaar voor disfunctionele, turbulente relaties tussen hun leden. Als je veel geluk hebt, kun je het goed vinden met je bandleden, aangezien sommige bandleden het niet met elkaar kunnen vinden. Bandleden zouden elkaar als een familie moeten behandelen en sommige bands deden precies dat wat hun werkrelatie veel beter maakte. Door hun grote vriendschap en uitzonderlijke werkrelatie hebben deze bandleden het tot het einde met elkaar gered. Hier zijn bands die het volhielden en nooit uit elkaar gingen tot het einde:

10 Rolling Stones

Te midden van de jaren zeventig hadden The Rolling Stones al een erfenis opgebouwd in de rockgeschiedenis die alleen door The Beatles werd geëvenaard. Eerst moest de groep echter door twee belangrijke line-upwisselingen gaan. Nadat een ander origineel lid, bassist Bill Wyman, in 1993 zijn ontslag bij de Stones aankondigde, besloot de band een nieuwe richting in te slaan. Na dertig jaar werd de meest bekende vijfkoppige rockband aller tijden een viertal, althans in termen van formele leden. Ondanks dat ze al tientallen jaren in het vak zitten, hebben Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronny Wood het nog steeds, zoals blijkt uit het feit dat ze actief de wereld rondreizen. Het is dus voldoende dat een band met een lange geschiedenis nooit tot het einde uit elkaar gaat.

9 U2

U2 werd opgericht in 1976 met Larry Mullen Jr., Adam Clayton, Bono en the Edge. Volgens Rolling Stone hebben ze als band langer samen opgetreden dan alle andere op aarde. Bono, the Edge, Adam Clayton en Larry Mullen Jr. zijn vrienden sinds 1978 en zijn dankzij hun geluk en een goede gezondheid een hechte eenheid gebleven. Ze bevinden zich in de voorhoede van een selecte groep bands die hun originele line-ups hebben behouden ondanks de uitdagingen van het overlijden van leden, middelenmisbruik, interpersoonlijke strijd en onvergeeflijke afwezigheden.

8 Muze

Sinds de oprichting in 1994 deelt de Britse rockband Muse hun onderscheidende benadering van songwriting met fans over de hele wereld. De enorme hoeveelheid van hun output en de voortdurende inventiviteit van hun muziek maken het moeilijk voor te stellen dat er 17 jaar zijn verstreken. Het publiek telt de dagen af tot Muse's 13-daagse run in The O2, want dit is een band die altijd de grenzen zal verleggen. Laten we hopen dat ze ons nog lang over-the-top gitaarsolo's en onvergetelijke liveshows blijven geven.

7 Red Hot Chili Peppers

De Amerikaanse rockband Red Hot Chili Peppers werd in 1983 in Los Angeles opgericht. De rockers uit Los Angeles maken al bijna veertig jaar samen muziek, te beginnen als Tony Flow en de Miraculously Majestic Masters of Mayhem. Ze zijn niet van plan om op korte termijn te stoppen. Ze planden massale optredens in Manchester, Londen, Glasgow en Dublin voor 2022 nadat ze hun schema in 2021 hadden vrijgemaakt om de opnames van hun 12e studioalbum, Unlimited Love, te hervatten. Met de optredens van januari 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland, zullen de Chilis al vier decennia professioneel optreden.

6 The Monkees

De serie The Monkees domineerde de televisie in 1966. De sitcom diende als Amerika's equivalent voor 'A Hard Day's Night' van de Beatles op het grote scherm. De inspanningen van Mike, Mickey, Davy en Peter om een succesvolle rockband te worden, werden opgetekend. Het succes van The Monkees op televisie moedigde hen aan om muziek te blijven maken. Hun nummers I'm a Believer en Last Train to Clarksville waren ook enorme hits. In het begin van de jaren '70 besloten de bandleden elk hun eigen weg te gaan, hoewel er af en toe korte reünies plaatsvonden. Davy Jones, de zanger van de band, stierf in 2012. In 2016, om het 50-jarig jubileum van de Monkees te vieren, gingen de overgebleven bandleden op tournee en brachten een nieuw album uit met de titel Good Times!

5 3 deuren naar beneden

Amerikaanse rockband 3 Doors Down werd voor het eerst geïntroduceerd in 1996 in Escatawpa, Mississippi. De eerste leden van de band waren Brad Arnold, Todd Harrell en Matt Roberts. Tijdens de tour voegden gitarist Chris Henderson en later drummer Richard Liles zich bij de groep om hun debuutplaat te ondersteunen. Van 2002 tot 2005 was Daniel Adair een touring-drummer. Met een beroep als Three Doors, vereist Down kracht en uithoudingsvermogen op Superman-niveau. Deze alternatieve rockinstelling lijkt zelfs immuun voor kryptoniet, omdat ze ziekte, het overlijden van een voormalig bandlid en het presidentschap van Donald Trump heeft overleefd.

4 Loverboy

Ondanks hun succes in het begin van de jaren '80 en de wrijving tussen de bands, nam Loverboy eind jaren '80 wat vrije tijd. Desondanks heeft de Canadese rockband al haar oorspronkelijke leden sinds haar oprichting bij elkaar gehouden. Een groot deel van hun succes is waarschijnlijk te danken aan de spoof van Saturday Night Live waarin Patrick Swayze en Chris Farley een baan als Chippendales-dansers probeerden op de melodie van Working for the Weekend.

3 Radiohead

Het is alleen maar passend dat deze band, net als U2, trots is om een line-up te delen met de legendarische rock-outfit. De innerlijke werking van rockbands is berucht omstreden, en net als bij elke andere relatie, is soms de beste oplossing om gewoon uit elkaar te gaan. Kiezen om te volharden in het aangezicht van tegenspoed is een grotere uitdaging, maar het kan zijn vruchten afwerpen door de muziek gestaag te verbeteren en een boeiender live-optreden. Ter voorbereiding op het decennium dat hen zo zou omarmen, veranderde de band, voorheen bekend als On a Friday, hun naam in Radiohead. Radiohead is verantwoordelijk voor een van de meest gerespecteerde platen van de jaren '90: OK Computer.

2 KUS

Meer dan een halve eeuw sinds de Israëlisch-Amerikaanse muzikant Gene Simmons en Paul Stanley zichzelf omgedoopt tot KISS van hun vorige incarnatie, Wicked Lester. Ze staan nog steeds aan het roer van de band en treden actief op. KISS heeft in de jaren tachtig veel moeilijkheden overwonnen, waaronder het verliezen van hun maskers, uit de hand gelopen en bandleden die in een alarmerend tempo vertrokken.

1 Led Zeppelin

Led Zeppelin's bluesy, jazzy, gitaargedreven geluid vestigde hen als pioniers van hardrock en heavy metal en maakte hen tot een van de meest invloedrijke bands in de muziekgeschiedenis. De invloed van de band was groot en ze dienden als inspiratie voor volgende generaties. Helaas gingen ze echter al snel uit elkaar in de context van de rockmuziekindustrie. Helaas, na de vroegtijdige dood van John Bonzo Bonham in 1980, kozen de leden van Led Zeppelin ervoor om hun eigen weg te gaan en nooit meer samen te werken. Ze bleven echter samenkomen voor liefdadigheids- en eerbetoonconcerten zoals Live Aid in 1985 en het Ahmet Ertegun Tribute Concert in Londen in 2007.

Aanbevolen: