Hoe denkt Taylor Lautner echt over 'The Twilight Saga'?

Inhoudsopgave:

Hoe denkt Taylor Lautner echt over 'The Twilight Saga'?
Hoe denkt Taylor Lautner echt over 'The Twilight Saga'?
Anonim

Op 5 oktober 2005 creëerde auteur Stephanie Meyer een van de meest iconische, op vampier gerichte bovennatuurlijke werelden sinds Buffy the Vampire Slayer, getiteld The Twilight Saga. In de volgende drie jaar zou Meyer drie sequels uitbrengen die allemaal hun tijd op het witte doek zouden hebben. Meyer zou ook nog drie romans schrijven die allemaal in hetzelfde universum zijn gebaseerd.

Zoals met de meeste jeugdromans van zijn tijd, draaide Twilight om een schijnbaar ongewoon meisje dat de harten had veroverd van twee tegengestelde liefdesbelangen. Na de verfilming van de film werd Taylor Lautner gecast als Jacob Black, een van vorm veranderende weerwolf en de zelfbenoemde beschermer van Bella Swan (Kristen Stewart). Zijn karakter botste constant op de vampier Edward Cullen (Robert Pattinson), die in wezen Bella's vampier-soulmate was.

Deze rol zou een soort doorbraak zijn voor Lautner, aangezien hij voorheen vooral bekend stond om zijn op één na meest iconische rol als Sharkboy in The Adventures of Sharkboy en Lavagir l in 2005. Daarvoor had hij een rol in 2003 in Cheaper by the Dozen 2. Lautner verbaasde het publiek met zijn muzikale bekwaamheid in Sharkboy en Lavagirl op de jonge leeftijd van 13 met wat fans "Dream Song" hebben genoemd, waardoor de familie-/avonturenfilm een cultfavoriet werd.

Hoeveel verdiende Taylor Lautner voor 'Twilight'?

Nu de release van de eerste film van de saga zo'n enorme hit was, kunnen we gerust stellen dat Lautner de hoofdrol had moeten binnenhalen. Met iets meer dan $ 400 miljoen aan de kassa, was Twilight slechts het begin van het succes dat nog zou komen. Breaking Dawn: Part 2 sloeg een homerun die bijna $ 830 miljoen opleverde en de serie op een aangenaam hoog niveau eindigde.

Toch verandert dit niets aan het feit dat Lautner het minste verdiende aan zijn twee co-sterren. Hoewel dit geen verrassing zou moeten zijn, aangezien hij aanzienlijk minder schermtijd had dan zijn vampiertegenhangers.

Stewart klokt in op ongeveer 8 uur en 41 minuten, Pattinson loopt iets achter op 6 uur en 35 minuten, en Lautner heeft in totaal slechts 3 uur en 32 minuten in de serie. Hij behoudt echter zijn plek in de top drie met Peter Facinelli's Carlisle Cullen met slechts 2 uur en 45 minuten voor de camera.

Desalniettemin verdiende de jonge acteur nog steeds meer dan $ 45 miljoen aan het spelen van zijn onvergetelijke rol in de loop van vier jaar. Volgens South China Morning Post was de best betaalde actrice natuurlijk Kristen Stewart, die meer dan $ 60 miljoen verdiende aan de franchise.

Op de hoogte blijven van mede-sterren

Hoewel de Twilight-cast niet een van de meest hechte franchises lijkt te zijn gebleven, lijkt Lautner zijn co-sterren redelijk goed bij te houden. Hij blijft namelijk nog steeds dicht bij Kristen Stewart en lijkt af en toe met Robert Pattinson om te gaan, ook al begroette zijn verloofde hem niet in een vliegtuig.

Niet alleen lijkt hij gelijke tred te houden met zijn headliner-tegenhangers, maar Nikki Reed feliciteerde Lautner in november 2021 met zijn verloving. Het paar hoopt zelfs op een grote bruiloft als de omstandigheden rond COVID het toelaten. Dit zou best wel eens de reünie van The Twilight Saga kunnen zijn waar fans al meer dan tien jaar op hopen.

Hoe denkt hij over 'Twilight'?

Hoewel hij op goede voet lijkt te staan met zijn castleden, betekent dat niet dat hij bijzonder genoten heeft van zijn tijd op de set. Vooral Pattinson staat erom bekend T willight te bashen wanneer de gelegenheid zich voordoet, maar hetzelfde kan niet gezegd worden over Lautner. Sinds zijn rol in 2016 in Run the Tide heeft Lautner een sprong achteruit gemaakt van de schijnwerpers. Als zodanig is hij tot voor kort niet zo uitgesproken geweest over zijn gevoelens over de franchise.

Eerder dit jaar vertelde hij Teen Vogue dat de bekendheid van dit alles overweldigend was. Hij voelde dat zijn tijd als 16-20-jarige werd bezoedeld door paparazzi en schreeuwende fans. Hoewel Lautner dankbaar was voor het succes van de films, zorgde dit ervoor dat hij worstelde met angst.

Twilight Cast Robert Pattinson, Kristen Stewart, Ashley Greene, Taylor Lautner, Rachelle Lefevre, Kellan Lutz en Nikki Reed
Twilight Cast Robert Pattinson, Kristen Stewart, Ashley Greene, Taylor Lautner, Rachelle Lefevre, Kellan Lutz en Nikki Reed

Twilight gaf hem de juiste basis om ofwel een carrière voort te zetten of een stap terug te doen terwijl hij een icoon bleef. Hij herinnerde Collider eraan dat hij het moeilijk had om zijn imprintscène te filmen. Het was een nieuwe hoofdruimte die alleen bestond op de lijnen van een pagina, en hij creëerde uiteindelijk iets buitengewoons.

Wat doet Taylor Lautner nu?

Zoals eerder vermeld, nam Lautner jarenlang verschillende stappen weg van de Hollywood-scene. Sommigen zeggen dat het was omdat zijn rol als Nathan Harper in de film Abduction uit 2011 zijn carrière verpestte, terwijl anderen beweren dat het gebrek aan succes in zijn volgende films zijn behoefte om afstand te nemen nog groter maakte. Aangezien er geen formele aankondiging was van zijn definitieve vertrek uit Hollywood, bleven fans wachten in afwachting van zijn volgende rol.

Op 28 januari van dit jaar bracht Netflix Home Team uit met in de hoofdrol Kevin James en Taylor Lautner. Het volgt het waargebeurde verhaal van de hoofdcoach van New Orleans Saints, Sean Payton, na zijn terugkeer naar huis na zijn schorsing in 2012. Het was Lautners eerste filmoptreden in bijna zeven jaar en de recensies waren een allegaartje. De algemene beoordeling was teleurstellend, maar als er iets te zeggen v alt over Lautner, dan is het wel dat hij bekend staat om zijn hand in cultfavorieten.

Maar of hij nu een stapje terug doet of zich een weg baant naar de filmische schijnwerpers, fans overal zijn bereid en klaar om hem met open armen terug te verwelkomen. Dezelfde fans die van hem hielden en hem bewonderden als Jacob Black, Nathan Harper en Sharkboy zullen zeker nog een keer langskomen.

Aanbevolen: