Is Vin Diesel de reden waarom Justin Lin is teruggetreden als regisseur van 'Fast X'?

Inhoudsopgave:

Is Vin Diesel de reden waarom Justin Lin is teruggetreden als regisseur van 'Fast X'?
Is Vin Diesel de reden waarom Justin Lin is teruggetreden als regisseur van 'Fast X'?
Anonim

Het is officieel minder dan een jaar tot de wereldpremière van Fast X, het langverwachte tiende deel van de belangrijkste Fast & Furious-filmserie.

In de film kijken fans onder andere uit naar de introductie van Jason Momoa in de franchise. De ster van Game of Thrones en Aquaman werd eerder dit jaar gecast als een nog te onthullen schurk in de film.

Momoa is niet de enige nieuwe toevoeging aan de film, met Daniela Melchior, Brie Larson, Rita Moreno en Alan Ritchson die zich allemaal bij de reeds gevestigde cast-line-up voegen.

Fast & Furious wordt meestal het meest geassocieerd met het personage Dominic "Dom" Toretto, gespeeld door Vin Diesel sinds The Fast and the Furious, de allereerste film in het universum uit 2001. In de twee volgende details is de acteur betrokken geweest bij een aantal controverses.

Diesel kreeg een beruchte ruzie met Dwayne 'The Rock' Johnson, wat leidde tot het vertrek van de ster uit de franchise.

Een soortgelijk verhaal is in het afgelopen jaar of zo aangeprezen, met betrekking tot Justin Lin, die oorspronkelijk bedoeld was om de film te regisseren.

Justin Lin heeft eerder vijf 'Fast &Furious'-films geregisseerd

Justin Lin is een in Taiwan geboren, Amerikaanse filmregisseur wiens baanbrekende werk ertoe heeft geleid dat zijn films gezamenlijk een bedrag van miljarden dollars hebben verdiend aan de kassa. Lin staat bekend om films als Star Trek Beyond (2016) en zijn regiedebuut, Better Luck Tomorrow, helemaal uit 2002.

Hij kwam voor het eerst bij Fast & Furious in juni 2005, toen hij werd ingehuurd om The Fast and the Furious: Tokyo Drift te regisseren, met Lucas Black en Bow Wow in de hoofdrollen. Hij keerde opnieuw terug om elk van de volgende drie films in de serie te regisseren, tot Fast & Furious 6 in 2013.

Furious 7 en The Fate of the Furious werden geregisseerd door respectievelijk James Wan en F. Gary Gray, voordat Lin de rol hervatte in F9 van vorig jaar. Naast regisseren nam de filmmaker ook een schrijvende rol op zich voor die laatste film, samen met Daniel Casey en Alfredo Botello.

Hij schreef ook het script voor Fast X, deze keer geholpen door Dan Mazeau (Wrath of the Titans).

Justin Lin stopte met 'Fast X' nadat de hoofdfotografie al was begonnen

Op 21 april 2022 begon de hoofdfotografie voor Fast X officieel, en Justin Lin hervatte zijn taken als regisseur. Het duurde echter niet lang voordat het project in de war raakte toen de 50-jarige zijn vertrek aankondigde.

"Met de steun van Universal heb ik de moeilijke beslissing genomen om een stap terug te doen als regisseur van FAST X, terwijl ik als producent bij het project blijf", zei Lin in een verklaring die op Deadline werd gepubliceerd. "Persoonlijk, als kind van Aziatische immigranten, ben ik er trots op dat ik heb bijgedragen aan het bouwen van de meest diverse franchise in de filmgeschiedenis."

Aan de oppervlakte suggereerde het feit dat hij als producer zou blijven, dat er geen kwaad bloed zat tussen hem en de mensen die binnen de franchise werken. Nader onderzoek van de verklaring suggereerde echter dat er een finaliteit was aan deze specifieke exit.

"Ik zal de geweldige cast, crew en studio voor altijd dankbaar zijn voor hun steun en voor het welkom heten in de FAST-familie", voegde Lin toe toen hij zijn verklaring afsloot.

Heeft Vin Diesel Justin Lin gedwongen om te stoppen als regisseur van 'Fast X'?

Volgens een rapport dat kort na het vertrek van Justin Lin uit Fast X in de NY Daily News werd gepubliceerd, stond de regisseur op het punt een dik salaris te ontvangen als hij door zou gaan met het optreden. Desondanks liet een duidelijke ruzie met Vin Diesel hem geen andere keuze dan weg te lopen.

Het verhaal is geschreven door columnist Richard Johnson, die als bron een ervaren producer citeerde die dicht bij de productie stond. "Ik heb nog nooit zoiets gezien. Lin geeft $ 10 of $ 20 miljoen op", zei de producent naar verluidt.

Het rapport beweerde dat Diesel volledig onprofessioneel was geweest op de set, en dat dit Lin tot het uiterste dreef. "Diesel komt laat op de set", schreef Johnson verder. "Hij kent zijn lijnen niet. En hij verschijnt uit vorm."

De aflevering bracht herinneringen naar boven aan de ruzie tussen de franchise en The Rock, waarbij de acteur Diesel had geroepen, opnieuw vanwege een vermeend gebrek aan professionaliteit.

Volgens The Hollywood Reporter sprak een bron bij Universal deze versie van de gebeurtenissen echter tegen en zei dat 'alle creatieve meningsverschillen die leidden tot het vertrek van Justin Lin [alleen] met de studio waren'.

Aanbevolen: