Waarom Vin Diesel niet wilde dat 'The Fast and The Furious' een vervolg kreeg

Inhoudsopgave:

Waarom Vin Diesel niet wilde dat 'The Fast and The Furious' een vervolg kreeg
Waarom Vin Diesel niet wilde dat 'The Fast and The Furious' een vervolg kreeg
Anonim

The Fast And The Furious franchise is een gecompliceerd beest. Wat begon als een kleine actiefilm, groeide uit tot een van de meest succesvolle filmfranchises aller tijden, compleet met enkele van de meest overdreven actiescènes in de filmgeschiedenis. Maar de serie is ook opgeschrikt met een hoop onderlinge strijd tussen de cast, om nog maar te zwijgen van een van de meest onbetrouwbare groepen acteurs die er zijn. Laten we eerlijk zijn, consistentie in de Fast And The Furious-franchise is niet zijn sterkste punt geweest.

Vin Diesel is bijvoorbeeld gemakkelijk een van de meest memorabele gezichten van de franchise. Afgezien van wijlen Paul Walker, was Vin een van de grootste componenten van het succes van de eerste film. Hoewel Vin heel goed geld verdiende aan de eerste film, zei hij tegen Universal Studios geen vervolg te maken. Dit is waarom…

Vin wilde dat Fast And The Furious een klassieker zou worden en geen verschrikkelijk vervolg zou krijgen

Vin Diesel wilde GEEN vervolg op The Fast And The Furious uit 2001, geregisseerd door Rob Cohen. In plaats daarvan ging hij met Rob werken aan XXX uit 2002. Volgens een interview met Entertainment Weekly was hij erg vocaal over het feit dat hij niet wilde verschijnen in het vervolg uit 2003, 2 Fast 2 Furious, en dat hij het gewoon niet wilde. Uiteindelijk veranderde Vin natuurlijk van gedachten over de Fast And The Furious-sequels toen hij terugkeerde voor de vierde film in de franchise. Dit is het moment waarop hij opnieuw in de schoenen van Dominic Toretto stapte, een rol die oorspronkelijk niet voor hem bedoeld was.

In het 2021-interview met Entertainment Weekly legde Vin uit dat hij "ironisch" Universal had gevraagd om 2 Fast 2 Furious niet te maken omdat hij vond dat het "de mogelijkheid zou omvatten dat [de eerste film] een klassieker zou worden". Er werd zoveel in de eerste film gestopt, die was gebaseerd op een artikel over echte underground dragracen, dat Vin niet wilde verpesten wat hem zo speciaal maakte.

"Soms moet je nee zeggen en staan voor de integriteit die je hoopt te manifesteren in een film", zei Vin Diesel tegen Entertainment Weekly. "Nee zeggen op dat moment van mijn leven kan begrijpelijkerwijs eng zijn geweest, en toch was het wat iedereen in staat stelde om zich van harte te committeren. Een pauze nemen is noodzakelijk als je echt wilt nadenken over waar je iets mee naartoe wilt nemen."

Vin's perspectief werd volgens hem in talloze interviews gevormd door de films van de jaren negentig. Hij dacht dat bijna alle Hollywood-sequels de originele films verpesten. Het enige vervolg waarvan hij dacht dat het geweldig was, was The Godfather Part 2. Verder was de rest waardeloos.

Hoe dan ook, Universal, evenals de productiepartner van Vin Diesel, gingen door en maakten nog twee Fast And The Furious-sequels zonder het personage van Dominic Torreto.

Maar nadat de resultaten van testvertoningen van de vervolgfilms voortdurend terugkwamen met aantekeningen over hoe Vin Diesel en Paul Walker werden vermist, wist de studio dat ze ze terug moesten krijgen. Dit bracht zowel Vin als Paul terug naar de franchise… Meer studio-aanmoediging, betere scripts en, belangrijker nog, veel meer geld.

Wat de rest van de cast vond van het vervolg en wat de serie is geworden

De originele cast van de eerste Fast And The Furious-film had allemaal hun mening over het maken van een vervolg. Jordana Brewster, die Mia Toretto speelde, was diep ongelukkig dat de studio een heel andere richting opging voor 2 Fast 2 Furious. Chad Lindberg, die Jesse speelde, was boos dat zijn personage stierf en niet in een van de buitengewoon succesvolle 9 vervolgfilms kon spelen.

Ongeacht hun gevoelens, Universal gaat door met de franchise, die sinds de eerste film een heleboel dingen is geworden. Elk van de castleden lijkt te denken dat de franchise het beste was toen het nog in zijn bescheiden begin was.

"Ik heb alleen de eerste film gezien", zei Johnny Strong, die Leon speelde, tegen Entertainment Weekly. "Zo te zien in de nieuwe films heb je een man die een torpedo grijpt die vanuit een onderzeeër wordt afgevuurd."

"Het begon helemaal op een andere plek", gaf Vin Diesel toe. "Het begon heel bescheiden, en daar ben ik dankbaar voor, dat we met een bescheiden begin konden beginnen, zodat je echt contact kon maken met deze personages, zonder al het spektakel. Het spektakel kwam toen de films er een moesten beginnen… zichzelf opwaarderen."

Toch lijkt Vin dankbaar voor het feit dat hem werd gevraagd terug te keren naar de franchise en er deel van uit te maken. Vooral omdat de boodschap van de films voor hem zo duidelijk is, gaat het over familie en broederschap.

"Het maakt deel uit van de magie dat mensen van verschillende leeftijden, rassen en rangen kunnen zijn en hun broederschap kunnen vinden. Dat is het bijzondere aan The Fast and the Furious."

Aanbevolen: