Was Elvis Presley eigenlijk vervloekt? Fans denken van wel; Dit is waarom

Inhoudsopgave:

Was Elvis Presley eigenlijk vervloekt? Fans denken van wel; Dit is waarom
Was Elvis Presley eigenlijk vervloekt? Fans denken van wel; Dit is waarom
Anonim

Op 8 januari 1935 werd Elvis Aaron Presley als tweede van een tweeling geboren. Helaas werd zijn oudere broer, 35 minuten eerder bevallen, dood geboren. Het was iets dat de zanger zijn hele leven bij bleef en leidde tot een ongelooflijk hechte relatie met zijn ouders, in het bijzonder zijn moeder, Gladys.

Fans zeggen dat hij zijn leven lang probeerde te boeten voor het verlies van zijn broer of zus en de pijn die het zijn moeder bracht.

En ze hield haar overlevende zoon altijd dichtbij. Het was een relatie die ertoe leidde dat de jonge Elvis werd belachelijk gemaakt door zijn uitgebreide familie, die de spot dreef met de babypraat waar moeder en zoon zich aan overgaven.

Elvis' eerste liedjes waren voor zijn moeder

De eerste nummers die hij ooit opnam, waren een cadeau voor zijn moeder. Toen de 18-jarige Elvis Presley in 1954 de Sun-studio's binnenliep, had niemand kunnen voorspellen hoe zijn leven zou verlopen. Zijn opnames van My Happiness en That's When Your Heartaches Begin leverden hem een platencontract op bij Sun Records, wat een springplank was naar verdere roem en supersterrendom.

Hoewel de roem van Elvis rijkdom bracht aan de worstelende familie, vocht Gladys om zich aan te passen aan hun veranderende fortuin. In Graceland, het landhuis dat Elvis kocht zodat ze in luxe kon leven, bespotten buren haar omdat ze de kippen op het gazon voerde en omdat ze haar eigen was deed.

Ze vertelde vrienden dat ze wenste dat het gezin weer arm was. Om het hoofd te bieden aan een steeds moeilijker wordende situatie, begon ze zwaar te drinken.

In 1958 werd Elvis opgeroepen voor het leger. Terwijl hij diende, ontving hij het nieuws dat zijn geliefde moeder hepatitis had opgelopen, veroorzaakt door alcoholvergiftiging. Ze stierf twee dagen later op 46-jarige leeftijd.

Het was een verwoestende klap en Elvis kwam nooit over haar dood heen. Hij stortte bijna in tijdens haar begrafenis en fans hebben gezegd dat hij vanaf dat moment volledig veranderd was.

Elvis zegt later: Oh God, alles wat ik heb is weg. Ik leefde mijn leven voor jou. Ik hield zoveel van je.'

Zelfs Priscilla, de vrouw van Elvis, beweerde dat Gladys de liefde van zijn leven was.

Slecht leek Elvis te volgen

Een jaar nadat zijn moeder stierf, ontmoette Elvis Priscilla Beaulieu. Veertien destijds, deed ze de zangeres denken aan zijn overleden moeder. Het paar trouwde acht jaar nadat ze elkaar voor het eerst ontmoetten, maar het was uiteindelijk geen gelukkige verbintenis. Hun dochter, Lisa Marie, werd negen maanden na hun huwelijk geboren en ondanks diepe problemen in het huwelijk, hield het paar het 18 jaar vol.

Tegen 1977 was Elvis afgedaald in een verslaving aan voorgeschreven medicijnen en vreetbuien aan junkfood. Binnen een paar jaar was de eens zo slanke zanger gegroeid tot bijna 400 pond.

In zijn shows praatte hij over karate en vertelde hij slechte grappen, en de stem die hem naar het sterrendom had geschoten was nergens te bekennen.

Op 16 augustus 1977 stierf Elvis in zijn badkamer na een hartaanval. Zijn toestand was verslechterd door zijn medicijngebruik.

Zelfs de begrafenis van Elvis leek vervloekt

De pech leek zelfs op zijn begrafenis aan te houden. Na zijn dood, terwijl fans zich verzamelden bij de poorten van Graceland om hun laatste eer te bewijzen, reed een auto in op een groep rouwenden, waarbij twee doden en een derde gewond raakten.

Ondanks dat Elvis ongelooflijk goed bekend is, lijkt het erop dat de pech voortduurde toen de steenhouwers die zijn grafsteen maakten, zijn tweede naam als Arron schreven, in plaats van Aaron.

In 1984 werd de lijkwagen die Elvis op zijn laatste rit had meegenomen, naar een uitvaartcentrum in Zuid-Florida gereden. Onderweg viel de motor plotseling uit zonder reden. Toen de bestuurder de auto probeerde te starten, begonnen de vlammen onder de motorkap uit te komen. De bestuurder heeft zich in veiligheid gebracht, maar het voertuig brandde volledig uit.

Was het enige kind van Elvis ook vervloekt?

Net 9 toen haar beroemde vader stierf, was het leven van Lisa Marie allesbehalve gelukkig. Vier keer getrouwd en gescheiden, twee van haar huwelijken waren met beroemde sterren; Michael Jackson, die in juni 2009 stierf na een overdosis van voorgeschreven medicijnen, en Nicolas Cage, een liaison die slechts 108 dagen duurde.

In de voetsporen van haar vader raakte Lisa-Marie verslaafd aan pijnstillers en voegde ze cocaïne toe aan de dodelijke mix. In 1993 werd Lisa Marie de enige erfgenaam van de nalatenschap van haar vader, ongeveer $ 100 miljoen. Zelfs het geld van Elvis was niet veilig; in 2018 beweerde de dochter van Elvis dat ze was opgelicht door haar bedrijfsmanager, waardoor ze een verminderd bedrag van $ 14.000 overhield.

Elvis' kleinzoon leek sterk op de zanger

Fans maakten vaak opmerkingen over de gelijkenis tussen Benjamin, de enige zoon van Lisa-Marie. Het was een overeenkomst die tot een verdere tragedie leidde.

Een foto die Priscilla van haar kinderen in 2019 plaatste, ging viraal nadat fans de gelijkenis tussen Benjamin en The King zagen. Benjamin vond het niet leuk om in de schijnwerpers te staan, en vertelde later een vriend, “Mensen vinden het prachtig, maar het is ook een vloek, want je kunt niet zijn wie je wilt zijn. Je kunt niet normaal zijn omdat je niet in een normaal gezin bent geboren.'

Benjamin stierf door zijn eigen hand in juli 2020. Hij was net 27.

Nog één tragisch incident in het leven van de familie Presley. En nog een reden voor fans om in de vloek van Elvis te geloven.

Aanbevolen: