Wat is er gebeurd tussen Jennifer Connelly en prinses Diana?

Inhoudsopgave:

Wat is er gebeurd tussen Jennifer Connelly en prinses Diana?
Wat is er gebeurd tussen Jennifer Connelly en prinses Diana?
Anonim

Gezien al haar carrièreprestaties, zou het nogal misplaatst zijn om te zeggen dat dit een comebackjaar is geweest voor Jennifer Connelly. De met een Academy Award bekroonde actrice is tenslotte nog steeds actief bezig in de jaren voorafgaand aan 2022.

Laatst speelde ze een hoofdrol in de post-apocalyptische dramaserie Snowpiercer van TNT. Hoewel ze het grootste deel van het tweede en derde seizoen van de show afwezig was, gaan er geruchten dat ze een comeback zal maken in het reeds bevestigde, komende seizoen 4.

In januari van dit jaar werd Connelly echter een beetje een internetsensatie, nadat een door fans gemaakte videoclip met de actrice op sociale media kwam.

De 51-jarige heeft nu ook de duidelijke eer gehad om te spelen in de best presterende film van het jaar tot nu toe: Top Gun: Maverick. Connelly speelde een ondersteunende rol in de film, maar haar optreden heeft haar bijval van fans en critici opgeleverd.

Voordat de foto over de hele wereld op schermen verscheen, kreeg het de speciale erkenning van een koninklijke première.

Voor Connelly was het echter de tweede keer dat ze het ijle evenement bijwoonde. De eerste keer was in 1986 en ze ontmoette prinses Diana.

Wat is een koninklijke première?

Officieel bekend als The Royal Film Performance, een koninklijke première is een evenement dat handelsmerk is van The Film and TV Charity in het VK. Het gaat gewoon om een première-evenement voor een grote film en wordt meestal bijgewoond door leden van de koninklijke familie.

Het evenement wordt meestal aangeduid als een jaarlijks evenement, hoewel de omstandigheden er soms toe leiden dat sommige jaren worden overgeslagen.

Er was bijvoorbeeld geen koninklijke première voor films tussen 2016 en 2018, omdat de ontvangende liefdadigheidsorganisatie een proces van herstructurering onderging. De wereldwijde COVID-pandemie zorgde er ook voor dat het evenement in 2020 en 2021 moest worden ontbonden.

The Royal Film Performance werd voor het eerst gehouden in 1946, waar een romantische fantasiefilm met de titel A Matter of Life and Death werd vertoond. In de afgelopen twee decennia kregen films als Die Another Day, Casino Royale, The Hobbit: An Unexpected Journey en Mandela: Long Walk to Freedom allemaal een koninklijke première.

Een dag voordat Top Gun: Maverick zijn moment van glorie beleefde op Leicester Square in Londen, kreeg de film ook een vijf minuten durende staande ovatie op het filmfestival van Cannes in Frankrijk.

Hoe vindt Jennifer Connelly het om prinses Diana te ontmoeten?

Toen Jennifer Connelly voor het laatst bij een Royal Film Performance-evenement was, was het als castlid van de muzikale fantasiefilm uit 1986 van Jim Henson en George Lucas, Labyrinth.

Volgens IMDb vertelt de film het verhaal van 'de 16-jarige Sarah, [die] 13 uur krijgt om een labyrint op te lossen en haar kleine broertje Toby te redden wanneer haar wens dat hij wordt weggehaald wordt verleend door de Koboldenkoning Jareth.'

Connelly speelde de hoofdrol als Sarah, samen met de legendarische Britse artiest David Bowie als de Goblin King Jareth.

Toen ze de koninklijke première bijwoonde en later dat jaar prinses Diana ontmoette, was ze een paar dagen voor haar 17e verjaardag. Toch herinnert ze zich de gelegenheid met veel plezier, niet in de laatste plaats dankzij de charme van de prinses.

In een recente verschijning in The Late Show met Stephen Colbert haalde Connelly herinneringen op aan die ontmoeting en noemde ze prinses Diana 'onberispelijk'.

Hoewel Diana er dit jaar helaas niet was om Connelly te verwelkomen, ontmoette de actrice haar zoon prins William en zijn vrouw Kate Middleton, de hertogin van Cambridge.

Was Jennifer Connelly in de originele 'Top Gun'?

Top Gun: Maverick is een vervolg op Tom Cruise's klassieke actiedrama Top Gun, dat in feite werd uitgebracht in hetzelfde jaar als Labyrinth, en toen een 16-jarige Jennifer Connelly prinses Diana ontmoette.

Maverick zag de terugkeer van enkele van de belangrijkste castleden uit de originele film, maar er was ook een groot aantal sterren van de film uit 1986 die het niet haalden.

Tom Cruise en Val Kilmer waren de twee grote sterren uit de eerste film die ook in het vervolg te zien waren, hoewel sindsdien aan het licht is gekomen dat Cruise aanvankelijk tegen het idee was om een Top Gun-vervolg te maken.

In de openingsscène van die eerste film, het personage van Cruise, wordt testpiloot Pete Mitchell berispt door een superieur voor 'een geschiedenis van snelle passages over vijf luchtverkeerstorens en de dochter van een admiraal'.

Zijn partner Goose fluistert hem toe: "Penny Benjamin?" Dat was de eerste vermelding van het personage dat door Connelly zou worden gespeeld in de Top Gun-franchise. Het was echter pas bij Maverick dat Penny fysiek op het scherm verscheen.

Aanbevolen: